Druhou část soutěže zakončili junioři těsnou prohrou v Havířově

07.12.2009, Adam Bagar

Výkony juniorů VOKD Poruby jdou očividně nahoru, o čemž se mohl přesvědčit také Havířov. Poruba odehrála na půdě soupeře zcela vyrovnaný zápas, dokonce Pantery přestřílela, ale přesto odcházela z ledu poražena. Na góly Havířova dokázali vždy svěřenci kouče Leksovského odpovědět. Až ve třetí části odskočil soubor trenéra Křivohlávka na rozdíl dvou branek. VOKD sice snížilo, mělo šance, ale vyrovnat nedokázalo, naopak ještě v závěru při power play inkasovalo. Havířov tak nakonec udolal Porubu 5:3. O první trefu hostů se postaral Erik Hanus, další dva góly pak přidal Štefan Šimkovič. Již v pátek začíná třetí část soutěže, junioři v jejím úvodu zajíždí na led Kladna a Liberce.

- 32.kolo po 7.12.17:00
AZ Heimstaden Havířov
HC RT TORAX Poruba 2011
5:3(1:0, 1:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 20. Číp (Bartoš, Miczek), 24. Protasenja (Šurin, Kotrla), 44. Maruna (Protasenja), 49. Haas (Pechanec, Křivohlávek), 60. Pechanec (Haas) - 22. Hanus (Voznica, Blažej), 42. Šimkovič (Špok, Burzala), 58. Šimkovič (Voznica). Rozhodčí: Kusý - Jureček, Rychlý. Vyloučení: 7:6, navíc Šimkovič (POR) 10 OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 260. Střely na branku: 35:41 (11:14, 13:11, 11:16). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3.
AZ Heimstaden Havířov: Kotrla - Krause, Zientek, Skočovský, Šurin, Marek, Jindřich, Matějček, Pechanec, Bartoš, Číp, Protasenja, Miczek, Haas, Křivohlávek, Maruna.
HC RT TORAX Poruba 2011: Hanuska - Hanus, Špok, Spusta, Pindur, Lužný, Burzala, Poláček, Mládenka, Peslar, Zuber, Vaněk, Šimkovič, Barčák Jakub, Barčák Jan, Voznica, Motyka, Blažej, Mach.

Porubští junioři vstoupili do utkání ve velkém stylu a zasypávali Kotrlu sprškou střel. Hned ve druhé minutě měl velkou tutovku na své holi Voznica. Ten se ocitl zcela osamocený před prázdnou brankou, ale trefil zrovna to nejméně vhodné místo – připravenou lapačku havířovského gólmana. Havířov se začal osmělovat až v polovině první části, měl k dispozici i přesilové hry a dokonce trestné střílení. To nařídil hlavní sudí Kusý po faulu Špoka na pronikajícího obra Protasenju. Postavil se k němu sám postižený, ale svou sbírku gólů tentokrát nerozšířil, když minul porubskou svatyni. Panteři se tak dočkali až v čase 19:30. Po několika dorážkách skončila v brance až střela Radka Čípa. Po první dvacetiminutovce tak vedli domácí nejtěsnějším možným rozdílem – 1:0.

Hned po necelých dvou odehraných minutách z druhé periody dokázala hostující lavička vyrovnat. Při hře čtyři na čtyři vyslal Voznica do samostatného úniku Erika Hanuse, který se přesnou střelou k tyči nemýlil. Vyrovnaný stav vydržel pouhé dvě minuty. Anatolij Protasenja projel drze přes obranné pásmo soupeře, položil si Hanusku a zakončoval do prázdného místa u pravé tyče branky. Vyrovnat mohla Poruba po úniku dva na jednoho v podání Voznici a Zubera, ale druhý jmenovaný trefil ve velké šanci pouze Kotrlu. Ve druhé polovině druhé tercie měl navrch Havířov, ale vyložené šance si vytvořit nedokázal. To na druhé straně mohlo být srovnáno poté, co panteří obraně unikl Mach. Situaci však nevyřešil ideálně, hodil si kotouč příliš do strany a nakonec ani nezakončil. Po čtyřiceti minutách tak byl výsledek stále otevřený.

Čas 41:27 a na světelné tabuli se rozsvítil výsledek 2:2. Štefan Šimkovič nabral velkou rychlost, dostal se až před Kotrlu a parádní střelou pod víko skóroval. Jenže opět jen dvě minuty stačily Panterům k tomu, aby vrátili vedení zpět na svou stranu. Protasenjův pokus ztečoval za Hanuskova záda Jan Maruna. V čase 48:31 odskočili domácí na rozdíl dvou gólů. Přesilovou hru dokázal využít kapitán Radim Haas. S Porubou mohlo být ještě hůře, když se u levé tyče Hanuskovy klece objevil nikým nehlídaný Miczek, ale prázdné místo v brance trefit nedokázal. Na konci 55. minuty mělo VOKD k dispozici dlouhou přesilovou hru pět na tři. V té však unikal Haas a vynutil si již druhé trestné střílení pro Havířov. Kapitán Panterů však ani tentokrát skórovat nedokázal. V čase 57:11 Poruba využila již klasickou přesilovou hru. Z kruhu napřáhl Štefan Šimkovič a trefil se přesně k tyči. V závěru vyzkoušeli hosté hru bez brankáře, ovšem vyrovnat se jim už nepodařilo. Naopak v čase 59:54 trefil, s nemalou pomocí Voznici, prázdnou branku Antonín Pechanec. Havířov si tak mohl oddechnout, ve zcela vyrovnaném souboji nakonec zdolal Porubu výsledkem 5:3.