Dorostenci dostali ve Frýdku - Místku lekci z produktivity

26.09.2008, Adam Bagar

Svěřence trenérů Vlka a Trojana čekal v sedmém kole náročný zápas v nedalekém Frýdku - Místku. Poruba před tímto utkáním zahřívala v tabulce pátou pozici, domácí výběr čtvrtou, a tak se v tomto utkání setkali dva tabulkoví sousedé. První gól viděli diváci ve třinácté minutě, když domácí tým využil přesilovou hru. Porubští sice svého soupeře přehrávali, ale pečlivá obrana domácích Ostravany k ničemu nepouštěla. Druhá část patřila jednoznačně celku VOKD, jenže chytrá hra domácích, kteří velmi pečlivě bránili a v případě nouze jen vyhazovali kotouče, v tomto souboji slavila úspěch. K tomu je třeba vyzdvihnout i velmi dobrý výkon gólmana Pátera. Po čtyřiceti minutách hry tak domácí stále drželi hubený náskok 1:0. Třetí část dorostencům Poruby vůbec nevyšla. Ve 45. minutě přišla druhá trefa domácích do sítě Sanitráka. Když si pak hosté dokonce vstřelili vlastní gól, tak se jejich hra doslova sesypala. Výsledkem toho byly následně další dvě branky v jejich síti. I přesto, že dorostenci VOKD Poruby svého soupeře přestříleli 32:27, tak se z vysoké výhry 5:0 radovali díky pečlivé a chytré hře domácí. Další utkání čeká dorost v neděli 28. září, kdy se od 14:15 hod. představí na porubském ledě Jestřábi z Prostějova.

- 7.kolo pá 26.9.19:00
HC Frýdek-Místek
HC RT TORAX Poruba 2011
5:0(1:0, 0:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 13. Blahuta (Čahoj), 45. Kurajský (Lyzák), 49. Lyzák, 56. Fiala (Mičulka), 58. Kurovský (Vacula, Sovadník). Rozhodčí: Škrobák - Dočkal, Štefková. Vyloučení: 5:7, navíc Zuzaník, Chaloupka (oba POR) 10 OT. Využití: 1:0. Diváci: 78. Střely na branku: 27:32. Průběh utkání: 5:0.
HC Frýdek-Místek: Páter - Čahoj, Golasovský, Králík, Blahuta B., Dohnal, Lyzák, Fiala, Kurajský, Kurovský, Mamula, Bartek, Sovadník, Mičulka, Jasiok, Valíček, Vašut, Vacula.
HC RT TORAX Poruba 2011: Sanitrák - Lužný, Puškár, Kupčík, Zuzaník, Svoboda, Peslar, Ryška - Král, Gonda, Kofroň, Ganger, Palkovič, Sochorek, Štefek, Chaloupka, Plašek, Kovář, Blahuta M., Němec.