Po třech tyčích remíza

08.09.2005, Vladimír Vronka

Do Ostravy přijel soupeř, se kterým v letech minulých hrála Poruba II. ligu, jenže tentokrát přijel brněnský Ytong změřit své síly v extralize juniorů. Zápas byl dramatický až do konce. Více však výsledku mohou litovat hosté, jelikož trefili tři tyče a proto je remíza 1:1 asi tolik netěší.

- 1.kolo čt 8.9.18:00
HC Sareza Ostrava
HC Ytong Brno
1:1(0:0, 1:0, 0:1)
Branky: 39. Jelšík(Mikeš) - 53. Kozárek(Šůrek) Vyloučení: 7:6, navíc Bačák(Ytong) 10 min. Využití: 0:0 Diváci: 80
HC Sareza Ostrava: Picek - Blaško, Rambousek, Baránek, Bezouška, Dobranský, Bílý, Mlčák, Němec - Janečka, Klečka, Dostál - Csoka, Jelšík, Belanec - Minařík, Adámek, Mikeš - Kasalík
HC Ytong Brno: Eršek - Žalud, Černý, Václavovič, Florian, Burzík, Horáček, Bačák, Šůrek, Vrba, Kozárek, Dej, Kučera, Obdržálek, Hudcovský, Štěpánek, Sokolovský, Němec, Půček, Rusek, Polívka

První třetina se nesla ve znamení rychlého hokeje s ředou šancí na obou stranách. Již ve 2. minutě byl blízko gólu ostravský Jelšík, ale po Mikešově přihrávce zpoza brány, pálí jen do betonu Erška v bráně hostí. Ve stejné minutě se pokouší brněnský Hudcovský překvapit Picka, který jeho přízemní střelu vyráží betonem. Poté hrálo Brno svou první přesilovku, ze které nedokázalo vytěžit žádnou střelu. V 6. minutě pálí zpoza kruhů poprvé v utkání nejaktivnější hráč hostí Rusek, Picek dokázal střelu vyrážečkou dostat mimo své tyče. O dvě minuty později ujela dvojice Janečka, Klečka, únik 2 na 1 zakončuje střelou Klečka, Eršek jeho střelu s vypětím všech sil vyráží. V 10 minutě střílí v oslabení opět Klečka, ale ani tentokrát na Erška nevyzrál. Běžela 13. minuta, když Němec tečoval před domácí brankou střelu od modré čáry, Picek však dokázal dostat svůj beton do dráhy kotouče včas. Jen o pár sekund později jedou dva brněnští hráči na jediného Ostraváka, ale přihrávající Šůrek i střílející Němec se jen dívali na skvělý Pickův zákrok betonem. Sareza v 16. minutě hrála svou první přesilovku, ale své gólovky nedokázala využít. Největší šanci spálil Klečka. O chvíli později trefuje první tyč v zápase hostující Němec. V první třetině tedy žádná branka nepadla.

Ve druhé časti se hrál opět hokej se řadou šancí, ale v síti skončila jediná. Nejprve však ve 24. minutě domácí Belanec Vybojovává puk, ale svou individuální akci nedovádí do gólového efektu. Brno pak v přesilovce pálí jednu šanci za druhou. Ve 49. minutě pak Rusek donutil Picka k dobrému zákroku lapačkou. O necelou minutu později si zpoza brány vybruslil Rusek, ale Picek měl beton tam, kde měl být. V 31. minutě vyráží Picek před sebe střelu od modré. K odraženému puku se dostává osamocený Dej, ale nedává, jelikož Picek dorážku kryje. Mezi 12. – 14. minutou vysílají brněnští na Picka několik dobrých střel, ani tentokrát puk v síti nekončí. V 17. minutě Štěpánek mimo bránu puk se od hrazení odráží ke Kozárkovi, Picek dokázal dostat puk, přestože již ležel na zemi, do lapačky. První gól utkání padl sedm sekund po začátku 19. minuty, kdy Jelšík tečí Mikešovy střely přehazuje Erška. Ostrava se ujala vedení 1:0. Brněnským pak chvíli trvalo, než se po této ráně dokázali vzpamatovat. Sareza však nedokázala dát druhý gól, ze kterého by byl se již hosté asi nevzpamatovali. Své šance nedokáže zakončit Janečka ani nikdo jiný z 1. formace Ostravy. Po druhé části vedla Ostrava nad Brnem 1:0.

Ve třetí části byli hráči Brna lepším týmem. Jen ta produktivita vázla. Ve 44. minutě se pokoušel překonat nejlepšího hráče domácích Picka znovu Rusek, ale ze souboje vyšel vítězně ostravský gólman. Za další čtyři minuty se dostává před Erška domácí Minařík, ale ani on puk do sítě nedokáže dostat. Sareza poté se musela bránit, protože byla oslabena o dva hráče. Brněnští hráči však puk za Picka nedokáží dostat, a když se jim to již povedlo proti byla tyč, kterou nastřelil Obdržálek. Sareza oslabení ubránila, ale o minutku později v 52. minutě a 40. sekundě vyrovnal Kozárek který objel branku a pohodlně zasunul puk za bezmocného Picka. Gólu předcházela opět tyč. Sareza také v přesilové hře nedokázala své šance proměnit, a když ani hráči Ytongu nedokázali, v posledních dvou minutách početní výhodu proměnit, skončilo utkáni 1:1.