Dorostenci tvrdě bojovali, přesto na Tábor nestačili

včera, Eva Suchánková

V pátek 27. září odehráli porubští dorostenci 7. kolo Extraligy juniorů. Vedení se na konci první třetiny chopili hostující a Porubě nedovolili tento stav změnit.

Extraliga dorostu – Východ - 7.kolo pá 27.9.15:30
HC RT TORAX Poruba
HC Tábor
1:5(0:1, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 29. Kohut (Vinklárek, Socha) – 19. Čečetka (Mohyla, Slívko), 21. Nevšímal (O. Charvát, Slabý), 46. Slívko (Polka), 55. Nevšímal (Slabý, O. Charvát), 57. Slívko (Eremiáš, Mohyla). Rozhodčí: Šutara – Konvička, Kapitanov. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Průběh zápasu: 0:2, 1:2, 1:5.
HC RT TORAX Poruba: Skoumal – Planka, Mitura, Kohut, Kubálek, Beljaev, Vudarčík – Vogl, Vrůbel, Socha, Žídek, Centkowski, Vinklárek, Šebesta, Zamborsky, Brym, Olifirčuk, Bjaček
HC Tábor: Neduchal – Mohyla, Šťastný, Hrobský, Lomoz, Polka, Coufal, Šachl – Čečetka, Vinš, Slabý, Eremiáš, Fleischman, Bušta, Slívko, Nevšímal, Boháč, O. Charvát

Už to vypadalo, že bude první třetina bezgólová. Pak ale po pěkné kombinaci v početní výhodě tečoval puk v mezikruží Filip Čečetka a stihl tak v 19. minutě otevřít skóre utkání. Táborští na nic nečekali a hned po návratu z kabin vedení zvýšili. Neuběhla ani minuta a hostující Štěpán Nevšímal překvapil chytajícího Skoumala. Porubanům se pak podařilo v 29. snížit, když Lukáš Vinklárek vyhrál vhazování, puk poslal na Marka Kohuta a ten z vrchu kruhu přesnou střelou propálil Neduchala.

Třetí perioda byla gólově nejbohatější, avšak pouze na straně hostujícího týmu. Šestačtyřicátá minuta patřila táborskému útočníkovi Ondřeji Slívkovi, který po otočce v mezikruží dokázal poslat puk mezi tři tyče domácí brány. V závěru utkání své vítězství hosté ještě dvěma přesnými střelami potvrdili. Nejprve ihned po vyhraném buly střílel podruhé Nevšímal. A nakonec se pak před gólmana prokličkoval Slívko, jenž taktéž zaznamenal druhý gól v zápase.

×
Dnes v 16:00 | Muži
HC RT TORAX Poruba 2011
SK Horácká Slavia Třebíč