Bod za gól! Porubský dorost potrápil Oceláře a prohrál až v prodloužení

21.09.2024, Gabriela Juříková

Na led RT TORAX ARENY přijel v sobotu 21. září Třinec, průběžně druhý tým tabulky Extraligy dorostu a očekávalo se jednoznačné utkání s porubským dorostem, který v posledních čtyřech zápasech nevstřelil gól. Jenže…. Brankář Skoumal pochytal ve dvou třetinách 33 střel včetně trestného střílení a byl klíčovou postavou spolu s Kryštofem Sochou při zisku druhého bodu do tabulky při prohře v prodloužení.

Extraliga dorostu – Východ - 6.kolo so 21.9.13:00
HC RT TORAX Poruba
HC Oceláři Třinec
1:2p(0:0, 0:0, 1:1 – 0:1)
Branky a nahrávky: 47. Socha (Žídek, Vinklárek) – 41. Hrček, 65. Weiss (Trnka). Rozhodčí: Tomeček – Vojtášek, Raszka. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0 Diváci: 58. Střely na branku: 14:51 (6:15, 6:18, 2:15 – 0:3). Průběh utkání: 0:1, 1:1.
HC RT TORAX Poruba: Skoumal – Pčolinský, Kozák, Planka, Kohut, Kubálek, Mitura, Vudarčík – Vrůbel, Socha, Žídek – Centkowski, Vinklárek, Bjaček – Zamborský, Vogl, Brym – Šebesta
HC Oceláři Třinec: Krejčí – Marek, Kaleta, Trnka, Barteczek, Niemczyk, Korhoň – Blahuta, Vlk, Hrček – Lazovský, Polášek, Weiss – Řípa, Řehák, Hanák – Špaček, Helis

Třinečtí byli favority utkání a od začátku to dokazovali ofenzivním nasazením. Porubané se k bráně Krejčího dostávali sporadicky. A to i při přesilovce. Ovšem bezvadně odehráli všech šest oslabení, resp. pět a Mathias Skoumal výborně přečetl také Vlkovo trestné střílení, které bylo nařízeno ve druhé minutě druhé třetiny. Po dvou třetinách měl porubský gólman na kontě 33 pochytaných střel, jeho spoluhráči ohrozili třineckou bránu jen dvanácti pokusy a skóre bylo pořád 0:0.


Po druhé přestávce nechytli dobře začátek třetího dějství, ve kterém dohrávali přesilovku. Po 19 sekundách hry dopravil puk do brány pod Skoumalovými betony Jan Hrček. Třinečtí udělali v zápase snad jedinou chybu. která byla také potrestána. Rozehrávku ze své třetiny do středního pásma obránce špatně odhadl, puk zachytil Jakub Žídek a od pravého mantinelu poslal bekhendovou nahrávku na osu hřiště Kryštofu Sochovi a střelou zápěstím vyrovnal v čase 46:43. Čekání na gól ukončil po 290 minutách a 23 vteřinách.

Obě lavičky hecovali svěřence k větším výkonům. Na domácí straně byla nervozita větší. Ve třetím dějství bránili Porubané tři oslabení, ale Skoumal vytahoval jeden zákrok za druhým. V jednom případě zachránil vyrovnaný stav vytasenou hokejkou k pravé tyči, když ležel u té levé. Dorost HC RT TORAX Poruba získal druhý bod do tabulky!

Prodloužení bylo ukončeno 58 sekund před jeho vypršením Matějem Weissem, volný bod si připsali Oceláři Třinec.

×
Dnes v 16:00 | Muži
HC RT TORAX Poruba 2011
SK Horácká Slavia Třebíč