Jubilejní desáté vítězství! RT TORAX ARENU nevyloupili ani přerovští Zubři

07.10.2019, David Kubatík

V rámci jedenáctého kola Chance ligy hostil klub HC RT TORAX Poruba 2011 třetí Přerov. A domácí fanoušci si znovu přišli na své. I přes soupeřovu dobrou hru skončil zápas poměrně jednoznačným výsledkem ve prospěch Ostravanů. O čtyři góly se podělili čtyři různí hráči, a to Jan Hudeček, Tomáš Jáchym, Marek Špaček a Martin Bodák.

CHANCE LIGA - 11.kolo po 7.10.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC ZUBR Přerov
4:1(1:0, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 7. Hudeček (Gřeš, Dundáček), 43. Jáchym (Kanko, Nejezchleb), 58. Špaček (Hlinka, Slavík), 60. Bodák (Gřeš, Káňa) – 33. M. Kratochvil (Číp, Sýkora). Rozhodčí: Koziol, Lukš – Vrba, Kučera. Vyloučení: 2:3. Bez využití:. Diváci: 1 068. Střely na branku: 30:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán – Slavík, Husák, Dluhoš, Urbanec, Bodák, Dundáček, Rudl – Sikora, Zdeněk, Svačina – Kanko, Jáchym, Nejezchleb – Gřeš, Hudeček, Káňa – Špaček, Hlinka, Obdržálek.
HC ZUBR Přerov: Petrásek – Černý, Krisl, Zbořil, Kubeš, Čáp, Weinhold – Navrátil, Pšurný, T. Doležal – Číp, Sýkora, Š. Kratochvil – M. Kratochvil, Hejcman, Goiš – F. Dvořák, Moučka, Süss.

Porubští vtrhli do utkání na plný plyn a dávali jasně najevo, že ani tentokrát nebudou chtít body svému soupeři odevzdat. A jejich aktivita se jim záhy vyplatila. V čase 6:46 poslal Gřeš krásnou přihrávku od levého mantinelu do mezikruží na volného Jana Hudečka , který puk nádherným způsobem z první poslal k levé tyči Petráskovy branky – 1:0. V jedenácté minutě si Foltán poradil se střelou Pšurného zpoza hráče a zabránil tak vyrovnání skóre. Porubští pak měli štěstí. Přesně minutu před koncem úvodní části totiž Doležal tečoval těsně před brankou střelu z hole Sýkory a jen centimetry rozhodly o tom, že po úvodní siréně nesvítily na informačních tabulích dvě jedničky místo jedné.

Už po dvou a půl minutách druhé části přišla další velká šance domácích, ze které trefil Patrik Husák pouze tyč. A o chvíli později přišly další zajímavé pokusy. Nejdříve Dundáček nepropálil Petráska svou bombou od modré a vzápětí Foltán zlikvidoval nájezd Goiše. A nakonec se i v prostřední části dočkali fanoušci gólu. Většina z nich ho ovšem neslavila. V čase 32:39 se v útočném pásmu nejlépe zorientoval Matouš Kratochvíl a střelou z otočky Foltána zaskočil – 1:1. O minutu později se Poruba mohla vrátit do vedení. Po Hudečkově pokusu se však pouze rozezvučela Petráskova pravá tyč. Nic důležitého k zaznamenání se v prostřední části již neudálo, a tak po zaznění sirény zamířily oba celky do kabin za nerozhodného stavu.

Po nástupu do závěrečné části nejdříve Porubští poměrně bez problémů přečkali přesilovku soupeře a potom také sami udeřili. V čase 42:34 našel Kanko svou geniální přihrávkou před brankou osamoceného Tomáše Jáchyma , který nasadil Petráskovi nádherný bekhendový blafák a zametl puk za jeho záda – 2:1. V padesáté minutě potom mohl vedení Poruby navýšit Kanko, ale nepodařilo se mu přehodit Petráskův beton. Nakonec se však porubský náskok navýšil. V čase 57:43, se při hostující power – play dostal ve svém obranném pásmu ke kotouči Marek Špaček a přes celé kluziště zamířil do černého. A to ještě nebyl konec! Sedm vteřin před koncem utkání se v mezikruží do puku opřel Martin Bodák a poslal puk nad Petráskovu vyrážečku. Výběr Miloše Holaně a Marka Pavlačky tak zvítězil 4:1, připsal si desáté vítězství v sezoně a upevnil si své postavení na prvním místě Chance ligové tabulky.

Ohlasy k utkání

Miloš Holaň (HC RT TORAX Poruba 2011): V první řadě bych chtěl poděkovat naším fanouškům za skvělou atmosféru. V ochozech jich bylo přes tisíc, čehož si neskutečně vážíme. Odehráli jsme velice těžké a vyrovnané utkání. Přerov nám dělal trochu problémy se svým pohybem, než jsme přišli na to, jak proti nim hrát. Mrzí mě nevyužité přesilovky, kde jsme měli Přerovu odskočit. Když jsme dali první gól, tak následně hosté z otočky vyrovnali. V poslední třetině jsme dokázali využít přerovské chyby a výsledek jsme si už pohlídali. Chtěl bych kluky pochválit, protože v takovém množství zápasů bojovat až do konce na plný výkon zaslouží obrovskou poklonu. Vážíme si dalších tří bodů a klukům ještě jednou děkuji za předvedenou hru.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Odehráli jsme vyrovnanou partii. O výhře domácích rozhodly naše dvě velké chyby, které Porubští dokázali využít. Takových prohřešků se nemůžeme dopouštět a více méně jsme výhru domácím sami darovali.