Ligový mladší dorost se nadřel u poslední Karviné, rozhodla až závěrečná třetina

09.03.2018, René Chyla

Páteční odpoledne patřilo také ligovým mladším dorostencům, kteří v pozici lídra nadstavbové skupiny zavítali na led outsidera z Karviné. Papírové předpoklady šly ovšem stranou a po dvě třetiny byla k vidění na ledě vyrovnaná bitva, kterou rozhodla až poslední třetina, ve které se během sedmi minut prosadil Václav Boguaj s Krzysztofem Maciasem, a bylo rozhodnuto. B-tým Poruby zvítězil na ledě Karviné těsně 4:3.

Regionální liga mladšího dorostu - N16 pá 9.3.16:30
HC Býci Karviná
HC RT TORAX Poruba "B"
3:4(1:1, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 9. Tábor (Zelina), 38. Kulawiak (Škorpíková, Pekala), 60. Škorpíková (Kulawiak) – 5. Macias Kr. (Pospíšil), 23. Kubalák (Elze, Becher), 48. Boguaj (Bukovjan), 55. Macias Kr. (Bukovjan). Rozhodčí: Malík – Tkáč, Opravil. Vyloučení: 3:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 36. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4, 3:4.
HC Býci Karviná: Šedivý – Serafin, Seroiszková, Pawlitová, Toráčová, Berousek, Zelina, Kukucz – Tábor, Kulawiak, Kriščák, Mendlík, Škorpíková, Pekala, Staníček
HC RT TORAX Poruba "B": Calábek – Sztefek, Stehlík, Elbl, Grendziok – Kubalák, Boguaj, Bukovjan, Prokeš, Elze, Pohl, Luzar, Hlavatý, Macias Kr., Pospíšil, Becher, Pásek

Hvězdy zápasu

Krzystof Tomas Macias (POR) (2+0)
Patricie Škorpíková (KAR) (1+1)
Vojtěch Bukovjan (POR) (0+2)

Macias poslal lídra do vedení, pak srovnal Tábor, Calábek chytil trestné

Ligový mladší dorost měl v pátek odpoledne na programu předehrávku na ledě poslední Karviné. Ostravané začali podle papírových předpokladů lépe a už v páté minutě se dostali do vedení. Michal Pospíšil totiž našel přesným pasem Krzysztofa Maciase, který propálil Jakuba Šedivého – 0:1. Do pěti minut ale bylo vyrovnáno. Matyáš Zelina nahrával do dobré pozice Tomáši Táborovi, který vyrovnal – 1:1. Za půl minuty ovšem mohlo být s Porubskými zle, jeden z domácích totiž ujel ostravské obraně, načež za záchrannou brzdu zatáhl Jakub Grenzdiok a hlavní sudí se rozhodl jasně – trestné střílení.


Kubalák vrátil Porubě vedení, Kulawiak zadělal na drama

Ostravané kritickou chvíli v první třetině přežili a na začátku té druhé se znovu radovali z jednobrankového vedení. Daniel Elze přihrával na hůl Zbyšku Kubalákovi, který se s nabídnutou příležitostí vůbec nemazlil a zamířil přesně – 1:2. Porubští následně mohli navýšit vedení při přesilovce a výrazně se uklidnit, ovšem nestalo se. HC RT TORAX početní výhodu nevyužil, a tak mohli znovu odpovědět karvinští Býci. Patricie Škorpíková zahlédla ve výhodnější pozici Lukáše Kulawiaka, jenž prostřelil Petra Calábka podruhé – 2:2.


Boguaj s Maciasem zaveleli k výhře, Škorpíková v závěru jen korigovala

Lídr ale obrat nedovolil a po druhé přestávce vzal otěže zápasu do svých rukou. Ve 48. minutě se probudil Vojtěch Bukovjan, jenž vyhledal v nouzi Václava Boguaje a ten zařídil Porubě potřetí vedení – 2:3. Za dalších sedm minut se už Trojanovi svěřenci patřičně uklidnili, jelikož nahrávku Vojtěcha Bukovjana zužitkoval beze zbytku Krzysztof Macias, jenž poslal hosty do trháku – 2:4. Porubští následně spolehlivě bránili a inkasovali až v době, kdy to prakticky nic neřešilo. V čase 59:56 se výborně zorientoval Lukáš Kulawiak, který nahrával Patricii Škorpíkové a ta dokonala karvinskou radost – 3:4.


Ohlasy k utkání

Petr Trojan (HC RT TORAX Poruba "B"): První dvě třetiny to byla doslova přetahovaná. Byli jsme možná malinko hokejovější, ale soupeř měl rozhodně převahu fyzickou. Hra tedy byla vyrovnaná na góly, šance i střely, ale byla nevalné úrovně. Ve třetí třetině se nám poté podařilo dát dva góly a závěr jsme si již pohlídali. Jsou to dobré tři body, ale hra byla, jak jsem říkal, nic moc, takže jediné, co nás těší, jsou opravdu ty tři body.