Šrámek vynuloval ústecké Lvy. Hráči by mu měli postavit pomník, nabádá trenér Bahník

20.03.2016, René Chyla

Porubská juniorka v rámci posledního kvalifikačního zápasu přivítala na svém ledě Ústí nad Labem. V duelu, ve kterém již nešlo absolutně o nic, byli nakonec produktivnější domácí, kteří dokázali srazit ústecké Lvy čtyřmi góly. Na vítězství se výraznou měrou podílela porubská brankářská naděje Richard Šrámek, který předvedl několik fantastických zákroků a na závěr si tak připsal čisté konto, a Dominik Moravčík, jenž měl lví podíl hned na třech gólech. Vyvrcholení sezony je naplánováno již na tuto středu, kdy se svěřenci Miroslava Bahníka utkají v Katovicích v rámci finále turnaje SILESIA BISSET CUP s reprezentační dvacítkou.

Liga juniorů - K4 ne 20.3.13:30
HC RT TORAX Poruba
HC Slovan Ústí nad Labem
4:0(0:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 24. Gola P. (Štěpán, Stupka), 26. Moravčík (TS), 49. Moravčík (Pěnčík), 53. Bialoň (Šustala, Moravčík). Rozhodčí: Trombík – Ganger, Konvička. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 71. Průběh utkání: 4:0.
HC RT TORAX Poruba: Šrámek – Štěpán, Šustala, Ščurek, Široký, Kropka, Hranoš – Gola P., Ballner, Gelnar, Moravčík, Bialoň, Stupka, Pěnčík, Mládek, Smrčka, Kurnik
HC Slovan Ústí nad Labem: Kosina – Loukota, Macek, Hucek, Zdvořáček, Michajličenko, Vytejček – Ozom, Janák, Amirov, Drha, Dörner, Magasanik, Kopta, Navarra

Domácí začali poměrně zostra. Už po 40 sekundách hry zívala na Dominika Moravčíka naprosto prázdná branka, porubský útočník ale tváří v tvář Kosinovi neuspěl. V osmé minutě zahrozil na druhé straně kluziště Ondřej Kopta, Richard Šrámek se ale znovu vyznamenal. Oba mančafty v první třetině vynikaly zejména v obranných řadách a vyložených šancí se tak diváci příliš nenabažili. V sedmnácté minutě měl další tutovku znovu Moravčík, ten ale po přesném pasu od Ballnera trestuhodně přestřelil. Pár sekund před první pauzou mohl zakončovat do prázdné Bořek Ozom, z metru ale trefil jen tyč.

Otevřít skóre se nepovedlo ani Romanu Navarrovi, jenž dostal ideální přihrávku mezi kruhy, porubský gólman ale opět zazářil. Samostatným únikem se o dvě minuty později prezentoval David Ballner, ani ten ale na Martina Kosinu nevyzrál. RT TORAX protrhl bezbrankový stav na konci 24. minuty. Matěj Štěpán z prostoru mezi kruhy našel po své levé straně Patrika Golu, který obelstil Kosinu a zakončil pohodlně do odkryté branky – 1:0.

O minutu později šli Porubští už do dvoubrankového vedení. Dominik Moravčík z trestného střílení vymetl všechny pavučinky z levého horního růžku Kosinovy svatyně – 2:0. V přesilovce mohl snížit Bořek Ozom, Šrámek ale jeho dělovku vytěsnil do ochranné sítě. Velkou příležitost pokazit Richardu Šrámkovi čisté konto měl také Matěj Drha, porubský fantóm v brance ale dále předváděl parádní zákroky.

Třetí gól měl po Ballnerově nahrávce z levé strany Jakub Gelnar, porubský forvard ale tečoval černý kus pryže pouze do tyče. Ve 49. minutě přidali Porubští třetí úder. Dominik Moravčík si najel na hranici levého kruhu, odkud přesně mířenou střelou uklidil puk ke vzdálenější tyči pod lapačku – 3:0.

Radim Šustala o pár minut později přihrál na pravou stranu Jakubu Bialoňovi, jenž zametl kotouč od přesouvajícího se Kosinu – 4:0. O chvíli později zase Jakub Gelnar trefil z levého kruhu tyč ústecké branky. To stejné se povedlo ještě minutu a půl před závěrečnou sirénou Marku Pěnčíkovi, po jehož teči zazvonila za Kosinou pravá tyčka. Juniorka tak poslední domácí zápas zakončila vítězně a nyní je čeká již jen finále turnaje v polských Katovicích.

Ohlasy k utkání

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): Tento zápas se dohrával v podstatě již jen z povinnosti, navzdory tomu ale obě mužstva přistoupila k utkání docela zodpovědně. Hokeji byl sice bezkontaktní, ale rychlý s šancemi na obou stranách. Vyhráli jsme sice rozdílem čtyř branek, ale toto utkání zase tak jednoduché nebylo. Richardu Šrámkovi, který byl dnes rozdílovým hráčem, by měli hráči po takových zákrocích postavit pomník. Svým svěřencům bych chtěl za předvedený výkon poděkovat.

Jiří Merta (HC Slovan Ústí nad Labem): Takové zápasy opravdu nemají žádný smysl. Už se nehrálo absolutně o nic a je to jen plýtvání finančními prostředky. Jestli vítěz této soutěže nemá možnost postoupit, tak nechápu jediný důvod, proč se to hraje. Z toho důvodu pak chybí hráčům motivace, takže ta kvalita těch zápasů jde rapidně dolů. Pokud se mám vyjádřit k tomuto klání, tak obě mužstva hrála jen na padesát procent. My jsme měli sice spoustu šancí, ale ty jsme neproměnili, navíc porubský gólman zachytal opravdu fantasticky.