Juniorka nestačila na rozjetý Frýdek - Místek, opět zaspala začátek

05.12.2010, Adam Bagar

Porubské juniory sice čekal boj s tabulkovým sousedem, ovšem Frýdek - Místek naposledy prohrál před pěti týdny. Domácím vyšel náramně vstup do zápasu, ve kterém si vypracovali tříbrankový náskok. Když pak na začátku třetí tercie zkompletoval teprve sedmnáctiletý Petr Vacula hattrick, bylo o vítězi prakticky rozhodnuto. RT TORAX ještě dokázal zlepšenou hrou zkorigovat výsledek trefami Filipa Kurovského v oslabení a Michaela Dusíka v přesilové hře, ale dva body přesto zůstaly zaslouženě na ledě Frýdku - Místku. Poruba se tak po další porážce propadla až na desáté místo tabulky.

1. liga juniorů - 26.kolo ne 5.12.10:30
HC Frýdek-Místek
HC RT TORAX Poruba 2011
4:2(3:0, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 6. Částečka (Fiala), 7. Vacula (Mičulka), 12. Vacula (Golasovský), 43. Vacula (Mičulka, Bartek) - 49. Kurovský, 51. Dusík (Peslar). Rozhodčí: Jeřábek A. ml. - Marek, Měkýš. Vyloučení: 5:10, navíc Barčák, Bystroň (oba POR) 10 OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 52. Střely na branku: 33:32. Průběh utkání: 4:0, 4:2.
HC Frýdek-Místek: Polonyi - Kocurek, Golasovský, Langer, Matula, Dohnal, Dubčák, Částečka, Vacula, Bartek, Alina, Ševčík, Štubňa, Mičulka, Fiala.
HC RT TORAX Poruba 2011: Hanuska - Dusík, Mládenka, Ferenc, Jasiok - Kurovský, Barčák, Blažej - Jelen, Vidlák, Chaloupka - Dominec, Peslar, Bystroň - Svoboda.

Porubě se již tradičně značně nevydařila první dvacetiminutovka hry. Domácí se dostali velmi rychle do dvoubrankového vedení. Fiala našel před brankou hůl volného zkušeného Romana Částečky a ten rychlou přízemní střelou k tyči otevřel skóre. O několik momentů později už svítilo na světelné tabuli skóre 2:0, když se chladnokrevně trefil Petr Vacula, jenž načal svůj střelecký koncert.

Po necelých třinácti minutách hry domácí odskočili již na rozdíl tří branek a opět v tom měl prsty Petr Vacula, jenž šikovně tečoval střelu Golasovského od modré. RT TORAX přidal na obrátkách, soupeře dokonce v první části přestřílel, ale jeho snaha byla naprosto marná a Polonyi příliš zapeklitých situací řešit nemusel.

Alespoň snížit mohla dvojice Dominec – Kurovský, ale druhý jmenovaný nechal vyniknout zkušenou hvězdu ve frýdeckém brankovišti. Ve druhé třetině hrála Poruba často v oslabení. Déle než třicet vteřin si svěřenci trenéra Snášela dokonce vyzkoušeli přesilovku pět na tři. Jenže ubráněná oslabení byla tím jediným, co v tomto mači hosty zdobilo.

V další obrovské šanci mohl otevřít porubský brankový účet Svoboda, ale v samostatném úniku rovněž selhal. Domácí však měli zápas pod kontrolou, v závěru třetiny dokonce opět hráli dvojnásobnou početní výhodu, ale ani tentokrát ji přetavit v gól nedokázali.

Prakticky definitivně rozhodující trefa přišla hned v úvodu třetí třetiny. Po zmatcích v obraně se dostal před Hanusku Petr Vacula a trefou k tyči dovršil cenného hattricku. O chvíli později diváky zaujala šarvátka mezi Barčákem a Golasovským, za což oba kohouti obdrželi od sudího Jeřábka čtyři trestné minuty.

Hostující lavička se dočkala až při vlastním oslabení. Filip Kurovský obral beka o kotouč a střelou mezi Polonyiho betony ukončil téměř dvouzápasové porubské čekání na gól. Když pak v přesilové hře na modré krásně napřáhl Michael Dusík a našel přesně místo pod horní tyčí frýdecké branky, bylo osm minut před koncem z jednoznačného zápasu rázem drama.

Jenže v závěru domácí hráli naprosto zkušeně a hosty téměř k ničemu nepustili. Nepomohla ani závěrečná power play, a tak Frýdek – Místek zdolal Porubu především díky povedené první periodě zaslouženě 4:2.

Ostatní výsledky 26. kola Ligy juniorů - sk. Východ:

HC Uherské Hradiště - VHK Vsetín 5 : 4
HC Plus Oil Orlová - HC ZUBR Přerov 4 : 0
HK MD Šumperk - LHK Jestřábi Prostějov ODLOŽENO
SHK Hodonín - SK HS Třebíč 2 : 3

Ohlasy k utkání

Tomáš Snášel (HC Frýdek - Místek): Jsme spokojení, konečně nám to tam začíná padat, a to je obrovský rozdíl mezi začátkem sezóny a šňůrou posledních několika zápasů, které jsme vyhráli nebo remizovali. Myslím si, že jsme dnes byli ve všech dovednostech lepší. Nechci, aby to znělo nějak namyšleně, ale Poruba nebyla příliš nebezpečným soupeřem.

Roman Mrázek (HC RT TORAX Poruba): Úvodní dvě třetiny byly z naší strany hodně špatné. Nebylo tam nasazení ani tlak do branky. Domácí se dostali do rychlého tříbrankového vedení, čímž prakticky rozhodli zápas. Až ve třetí třetině jsme předvedli zlepšený výkon s větším nasazením, ale bohužel hokej se nedá hrát jen jednu třetinu.