17. listopad ve znamení debaklu juniorů a Poláčkova vážného zranění

17.11.2009, Jakub Mezlík, L.B.

Porubští junioři v posledních kolech předvádějí zlepšené výkony a i výsledky tomu napovídají. Sváteční den jim však nevyšel a z ledu Jihlavy odjíždějí s děsivým debaklem 0:11. O osudu utkání rozhodla již prvá třetina, v níž domácí dostali možnost hrát polovinu doby v početní výhodě a pěti góly nejen nekázeň VOKD dokázali ztrestat. Dalo by se říci, že od druhé části se již hrálo jen z povinnosti a dalších šest branek za zády Čížka, nyní již rovnoměrně rozložených mezi obě tercie, rozhodlo o třech bodech pro Duklu. Kaňkou na zápase zůstává nejen zranění Michala Poláčka, který musel být odvezen do okamžité péče lékařů s otřesem mozku, ale také výkon hlavního sudího a to nejen v případě uznané desáté branky po odpískání.

- 25.kolo út 17.11.17:15
HC Dukla Jihlava
HC RT TORAX Poruba 2011
11:0(5:0, 3:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 5. Zelený (Vondráček, Rašner), 7. Malec (Zeman), 11. Šidlík (Polcar, Vysloužil), 13. Polcar (Vysloužil), 15. Polcar, 24. Vysloužil (Vondráček), 28. Němec (Vysloužil), 36. Kotlík (Pometlo), 43. Malec (Pometlo, Dvořák), 55. Pometlo (Rosendorf), 59. Kotlík (Pometlo). Rozhodčí: Vampola - Jeletz, Paulík. Vyloučení: 3:8, navíc Kotlík (JIH) 5 + OK. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 41:21. Průběh utkání: 11:0.
HC Dukla Jihlava: Jíra - Rašner, Zelený, Šidlík, Jaroš, Rosendorf, Šustr, Randa, Adam, Kolda - Malec, Zeman, Vondráček - Klíma, Polcar, Vysloužil - Dvořák, Pometlo, Kotlík - Němec
HC RT TORAX Poruba 2011: Hanuska (od 21. Čížek) - Spusta, Poláček, Hanus, Peslar, Mládenka, Lužný - Mach, Capcara, Vaněk - Vidlák, Šimkovič, Voznica - Ružbašan, Zuber, Barčák Jan - Barčák Jakub.

Jihlavští junioři vstoupili do utkání velice aktivně a dokázali trestat nedisciplinovanost Poruby. V 5. minutě se ve dvojnásobné přesilovce prosadil Jan Zelený a nastartoval domácí kanonádu. Další branku přidal o dvě minuty později Ondřej Malec, na 3:0 zvyšoval v polovině úvodní části v přesilovce Petr Šidlík.

Do přestávky se ještě dvakrát prosadil Michael Polcar, který nejprve ve 13. minutě využil další početní převahu jihlavského týmu, za další dvě minuty pak skóroval při hře čtyři na čtyři a Dukla vedla už 5:0.

Další navýšení náskoku přišlo až po přestávce. Hanusku nahradil v brance Poruby Čížek, ale ani on přívalu gólů zabránit nedokázal. Ve 24. minutě se prosadil Martin Vysloužil, tentýž hráč chvíli poté perfektně předložil puk do odkryté branky Ondřeji Němcovi. V prostřední dvacetiminutovce se ještě prosadil Dan Kotlík, po jeho trefě svítil na časomíře stav 8:0.

Také v závěrečné části se trefili domácí mladíci třikrát. Ve 43. minutě přidal svůj druhý gól v zápase Ondřej Malec, v 55. minutě se prosadil Adam Pometlo a minutu a půl před koncem uzavřel na konečných 11:0 Dan Kotlík.

Ohlasy k utkání

Pavel Leksovský (Poruba): „Musím samozřejmě uznat kvality soupeře, přehrál nás jak po hokejové, tak po fyzické stránce v každém směru. Nicméně nechápu výkon rozhodčího. Odehráli jsme hodně utkání, prohráli jsme jich hodně i takovýmhle výsledkem, ale aby takhle rozhodčí kazil hokej, to už jsem dlouho neviděl. Po utkání v Jihlavě máme opět jednoho hráče v nemocnici s otřesem mozku, musíme ho tady nechat. Rozhodčí u toho stojí tři metry a neposoudí to jako nedovolený zákrok. To už nepatří do tohohle sportu, to můžeme začít dělat wrestling nebo nějaký kick-box. Už nějaké roky je pravidlo, že úder do hlavy a krku se nějak trestá, ale to se tentokrát nestalo. Nechci se vymlouvat na rozhodčího, že jsme prohráli 0:11, ale toto hraničí s tím, aby se člověk bál o život některých hráčů. Bohužel rozhodčí toto utkání nezvládl a jak to odpískal je katastrofa, za to by měl dostat pořádný flastr a ne zaplaceno.“

Petr Kuchyňa (Jihlava): „Musíme pochválit absolutně celý tým, všechny kluky za to, jak k utkání přistoupili. Věděli, že je to strašně důležitý zápas, snad důležitější než kterýkoliv jiný. Jediné, co mě trošičku mrzí je zbytečně emotivní závěr. Bylo to i tím, že soupeř k tomu taky tak přistoupil, museli jsme si dát pozor na nějaká zranění. Ale kluci jinak předvedli ukázkový přístup a já doufám, že to nebylo jen v tomhle zápase, ale že to uvidíme i v dalších zápasech. Podle toho se ukáže, jak na tom tým je.“