Starší dorostenci si devátým vítězstvím v řadě upevnili první příčku v tabulce

14.11.2009, Gabriela Juříková

Trpělivostí se obrnili domácí hokejisté v zápase se Zubry z Přerova. První třetina plná rychlosti, vyloučení a bezpočtu šancí gól nepřinesla. Druhá tercie zaznamenala vyloučení na obou stranách dvakrát více a také dvě gólové radosti na domácí střídačce. Zubři neházeli flintu do žita a párkrát Konvičkovi pěkně znepříjemnili konec druhé třetiny, ale čisté konto po čtyřiceti minutách dokázal udržet. Ve třetí části utkání se dvakrát prosadili i hosté z Přerova, naštěstí domácí borci dokázali skórovat třikrát a v utkání vedení udržet. Velkým dílem se na vítězství podílel gólem a třemi přihrávkami Vojtěch Palkovič, kterému se zápas opravdu vydařil. HC VOKD Poruba vyhrálo nad HC Zubr Přerov 5:2. Přivezou v neděli starší dorostenci desátou výhru v řadě z ledu Mladých Draků z Šumperka?

- 15.kolo pá 13.11.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC ZUBR Přerov
5:2(0:0, 2:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 23. Orszulík (Palkovič, Maček), 24. Kofroň (Procházka), 41. Král (Palkovič), 52. Král (Palkovič), 58. Palkovič - 42. Rajnoch (Žurek, Chovanec), 53. Vávra (Malínek). Rozhodčí: Fiedler - Adamec, Štěpán. Vyloučení: 11:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Konvička - Svoboda, Herman, Král, Jasiok, Lužný, Peslar, Vícha, Orszulík, Chaloupka, Maček, Kofroň, Palkovič, Procházka, Kupčík, Kysučan, Hurník, Pleva.
HC ZUBR Přerov: Soviak - Bachánek, Hildek, Kostiha, Vávra, Mašiček, Klusal, Malínek, Vodák, Stoklásek, Rajnoch, Šťastný, Žurek, Loupal, Javora, Klimecký, Chovanec.

V prvních minutách zápasu měli více ze hry hokejisté z Přerova. Byli odhodláni ukončit vítěznou šňůru domácích. Teprve ve třetí minutě prvně prověřili domácí borci hostujícího brankáře. Poté opět dostali prostor hosté. Loupal jedovatou střelou prověřil Konvičku, který se štěstím vytlačil puk do rohu. V šesté minutě začala série vyloučení. První přesilovku si zahráli Přerovští, ale moc se jim nevydařila. Domácí hokejisté jim vlastně puk nepůjčili a hrálo se před přerovským Soviakem. Následovala další vyloučení a součtem šesti minut se nehrálo na obou stranách v plném počtu hráčů. Také šancí na gól bylo u obou týmů několik. Domácí Král neměl čas dokončit blafák v oslabení, přerovský Šťastný v klíčovém momentě promáchl a netrefil puk. Kysučan bekhendem provětral jen plastron Soviaka a ke konci třetiny domácí Vícha v pádu praštil do kotouče, ale brankáře nepřekonal. Třetina plná rychlosti, vyloučení i šancí skončila bezbrankově.

Ještě neuběhla minuta druhé části a domácí hokejisté si zahráli dvojnásobnou přesilovku, kterou mohl využít Peslar. Soviak vyrážečkou Peslarovu střelu poslal do rohu. Hosté již hráli ve čtyřech, když Petr Orszulik doslova dotlačil puk za záda brankáře Soviaka s pomocí přihrávek Palkoviče a Mačka. Na tabuli byl čas 22:20. Další gólová akce byla na hokejkách Kysučana a Palkoviče, jenže hostující brankář byl na pravém místě. 23:26, za minutu a šest sekund další gól v Přerovské bráně. Nahrával Procházka, střílel Lukáš Kofroň. Na domácí střídačce bylo už veseleji. Přerovští se nevzdávali, bojovali o každý puk a sázeli na brejky. Vypracovali si tlak a mohli snížit brankové vedení Porubských. Kostiha pálil od modré prudkou přihrávku na Malínka. Ten projektil tečoval těsně před Konvičkou, ale puk minul o centimetry pravou tyč domácí brány. Podobné výpady podnikali i domácí, jenže přerovský brankář v brankovišti doslova čaroval. Byl velkou oporou svého týmu. Díky němu neprohrávali větším brankovým rozdílem. Ve druhé třetině se často hrálo v menším počtu hráčů, a to nabízelo více prostoru pro kombinaci i přečíslení. Jako v polovině třetiny, kdy Rajnoch střílel na bránu, kde tečoval Žurek, ale puk nesměřoval mezi tyče. Následujících několik minut se hrál hokej nahoru dolů, párkrát dokonce v plném počtu hráčů. Přerovští ke konci druhé třetiny mohli vymazat nulu na Konvičkově kontě, jenže hráč nezpracoval dobře puk, a tak se skóre neměnilo. Do šaten šli veseleji domácí. Vedli 2:0.

Školáckou chybou obránce Přerova, kdy špatně rozehrál na obranné modré, se domácí lacině dostali do tříbrankového vedení. Rozehrávku zachytil Palkovič a přihrál Tomáši Královi, který si brankáře položil a zavěsil. Hosté vyhráli buly, Chovanec nahodil do útočného pásma, pro puk si šel za bránu Žurek. Jeho přihrávku před branku se snažil Konvička zblokovat hokejkou, ale puk pod ní projel a Michal Rajnoch jen zamířil. Hosté snížili na 3:1. Domácí mohli vzápětí zase vést o tři góly díky Lužnému. Objel branku, chtěl efektně zavěsit, jenže Soviak jeho úmysl prokoukl, puk vyrazil a i dorážku zázračně vychytal. Po vhazování je hostující gólman Chaloupkou překonán, ale puk zachytil na brankové čáře obránce, který jej odpálil do bezpečné vzdálenosti od brány. Následovalo přečíslení tří Přerováků na jednoho. Stoklásek zaměstnal domácího obránce a Malínek se Šťastným dokončili rozjetou akci, kterou Konvička svým zásahem ukončil. Přerov po vstřelené brance ožil. Jeho naděje na zvrat v utkání držel i skvěle chytající a doslova čarující brankář Soviak. Jenže proti byli Palkovič a Tomáš Král, kteří svou akcí zvýšili na 4:1. Soviak promáchl puk letící vzduchem a ten zapadl hluboko do brankoviště. Neuběhla ani minuta a hosté překonali Konvičku podruhé. Přerov zavezl puk do útočného pásma, z levého rohu Vávra adresoval nahrávku před brankoviště Vítu Malínkovi a jeho střela propálila vše, co ji stálo v cestě. Nutno podotknout, že gól padl v přesilové hře hostí. I třetí část utkání se povíce času hrála s méně hráči v poli. Jestliže první vstřelený gól Přerova jejich herní výkon pozvedl, tak druhý byl pro ně jako kers v monopostech formule 1. Měli odhodlání něco se stavem skóre udělat, avšak další ránu jim hned z buly po pravé ruce brankáře Soviaka, zasadil Vojtěch Palkovič. Hostující brankář byl na nečekanou střelu krátký. Poslední dvě minuty utkání odehráli domácí borci se třemi hráči na ledě a ti se snažili udržet třígólový náskok. Výsledek 5:2 znamená deváté vítězství v řadě a upevnění první pozice v tabulce.