Dorostenci otočili vývoj utkání s Karvinou a zvítězili 8:3

14.09.2008, Kateřina Juříková, Vladimír Vronka

Dorostenci VOKD Poruba přivítali na svém ledě tým Karviné. Porubští chtěli odčinit těsnou prohru z ledu Komety Úvoz. Z počátku utkání to s Porubou nevypadalo dobře, neboť již v 5. minutě prohrávala o dvě branky. Domácí však dokázali přestát další šance hostí a poté sami Lukášem Kofroněm udeřili. Po první třetině svítil na kostce stav 1:2. Do druhé třetiny nastoupili domácí jako vyměnění a karvinští hráči nevěděli, kde jim hlava stojí, Poruba dokázala v této třetině utkání otočit. Ve třetí části domácí dokázali skóre vylepšit na konečných 8:3. Další utkání sehrají dorostenci VOKD Poruby v pátek 19. září na ledě Nového Jičína.

- 4.kolo ne 14.9.14:15
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Býci Karviná
8:3(1:2, 3:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 16. Kofroň, 25. Blahuta (Lelkeš), 38. Král (Odsedek), 39. Chaloupka (Lelkeš), 48. Kofroň, 51. Král (Odsedek), 57. Blahuta (Gonda), 59. Zuzaník (Lelkeš) - 2.Kasperlík (Kulik), 5. Barnošák (Diviš), 53. Foltýn. Vyloučení: 6:10. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 100. Průběh utkání: 0:2, 6:2, 6:3, 8:3.
HC RT TORAX Poruba 2011: Bartošák - Lužný, Odsedek, Kupčík, Zuzaník, Peslar, Klimíček, Kofroň, Král, Lelkeš, Ganger, Gonda, Sochorek, Palkovič, Blahuta, Ryška, Černín, Plášek, Štefek, Chaloupka, Franek.
HC Býci Karviná: Dvořák (od 49. Lesy)- Juhasz, Hochman, Výtisk, Ručka, Peter, Musil, Mrožek, Diviš, Kóoš, Chudoba, Kulik, Foltýn, Kasperlík, Majda, Barnošák, Merta.

Úvodní třetina začala špatně pro hráče Poruby. V čase 1:14 vystřelil dělovku Viktor Kulik a puk, který zapadl za Bartošákova záda, tečoval před brankou Martin Kašperlík. Domácí gólman ani nepostřehl, že je kotouč v brance, ale po cinknutí puku o tyč mu bylo jasné, že se jeho obavy naplnily. Hosté dále tlačili. Opět se jim podařilo vsítit branku, a to v čase 4:22 střelou Dominika Barnošáka. Domácí ovšem nepolevovali a pokoušeli se stav snížit. Málem se to podařilo Tomáši Gondovi, když z buly, které se odehrálo kousek od brankáře hostí Dvořáka, prokličkoval mezi hráči a snažil se protlačit puk mezi betony. Šance Karviné se mohly zvýšit, když se kotouč dostal na hůl Juhasze. Ten obelstil obránce Poruby a jel sám na porubského gólmana a nebýt pohotového Bartošáka, který svým betonem zakryl škvíru vedle tyče, asi by i padla branka. Ve 14. minutě se domácí snažili využít přesilovku, ale bezvýsledně. V čase 15:39, kdy už byla Karviná kompletní, překonal Dvořáka v bráně hostí Lukáš Kofroň. Jeho střelou se tedy stav snížil na 1:2, který se až do konce třetiny nezměnil a domácí tak do šatny odcházeli zklamaní.

Do druhé třetiny vstoupili domácí s velkým nasazením. Karviné nedali skoro žádnou šanci dostat se před Bartošáka a tlačili na gólmana Dvořáka. V čase 24:03 se jejich úsilí vyplatilo a po přihrávce Dalibora Lelkeše našel skulinku Martin Blahuta a srovnal stav na 2:2. Domácí nadále tlačili na Dvořáka a ten se tak musel cítit jako na střelnici. Jedna povedená střela Lelkeše letěla směrem k velké skulině mezi brankařovým betonem a tyčí, ale chybělo opravdu jen málo centimetrů a byl by z toho gól. Bohužel pro domácí se tak nestalo. Další střelu vypálil od modré Filip Ryška, ale trefil masku karvinského gólmana, který byl po této střele lehce otřesen. Ve 12. minutě, kdy hrála Poruba v oslabení, neměl Bartošák o střely nouzi. Vše, bohužel pro Karvinou, s bravurou vychytal. Další gólovou šanci měl Jiří Ganger, ale přestože ujel karvinským obráncům, tak jeho střela letěla jinde než původně chtěl a Dvořák si tak mohl oddychnout, že nedostal branku. V čase 37:45 ji však dostal. Po několika neúspěšných pokusech domácích, kdy už byl brankář dotlačen do své klece, se povedlo ukořistit nehlídaný kotouč vedle Dvořáka Tomáši Královi a ten jej zvedl a puk obloukem zapadl do sítě. Neuběhla ani minuta a padla další branka, a to v čase 38:07 střelou Petra Chaloupky. V této části utkání se karta obrátila ve prospěch domácích a ti tak po druhé třetině zaslouženě vedli 4:2.

Poslední třetinu začali lépe hosté. Měli více střel a tím pádem i více šancí. Jednu z mnoha měl i Barnošák, ale trefil jen pravou tyč. V čase 47:44 padla první branka v této třetině. Střela jednoho z karvinských beků se dostala na hůl Lukáše Kofroně a ten si najel před čekajícího brankáře hostí. Dvořák ale střelu nechytil a Lukáš Kofroň si tak připsal na své konto další gól. Ve 49. minutě Karviná vystřídala brankáře a do klece se místo Dominika Dvořáka postavil Tomáš Lesy. Ten však nebyl dostatečně rozchytaný a v čase 50:31 dostal gól z hole Tomáše Krále. Domácí ale trošku zvolnili tempo, což v čase 52:15 pramenilo ve třetí gól Karviné. Tomáš Foltýn pomalým taháčkem zvednul puk, který prolétl kolem brankářovy lapačky a zapadl do sítě. Karviná tak snížila stav na 6:3. Domácí znovu přitlačili na pilu a v čase 56:21 vsítil branku Jiří Ganger, který střelou z levého kruhu prostřelil Lesyho. Další branka padla v čase 58:24. Krásnou střelou od kruhů se trefil za gólmanova záda Josef Zuzaník. Stav se tedy zhoršil pro Karvinou, která tak už prohrávala 8:3. Skóre se do konce utkání už nezměnilo a domácí tak naprosto zaslouženě vyhráli 8:3 a připsali si do tabulky další dva body.