Ani junioři neuspěli, prohráli s Olomoucí

16.02.2006, Jan Škarpa

Junioři Sarezy nastoupili ve 44. kole doma proti celku Olomouci v celku pozměněné sestavě, šanci dostali hráči pravidelně hrající dorosteneckou soutěž, v bráně se místo Jakuba Štěpánka proháněl Adam Čaňo. Olomouc se v průběhu hry dostávala do více šancí, tři z nich dokázala využít. A vzhledem k tomu, že Sareza dokázala vstřelit pouze jeden gól, podlehla doma Kohoutům 3:1.

- 44.kolo čt 16.2.13:15
HC Sareza Ostrava
HC Olomouc
1:3(0:1, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 32 Uherek (Jelšík Ivo) - 13. Rak, 26. Bártek (Luňák, Rak), 38. Kovalovský(Rajnoha K.). Rozhodčí: Husička - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:8+10OT(Kovalovský). Využití: 0:1. Diváci: 70. Střely na branku: 17:42. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.
HC Sareza Ostrava: Čaňo - Tomis, Rambousek, Bolek, Vajda D., Bílý, Rosypal, Vajda R., Pindur, Mikula, Belanec, Ferenc, Jelšík L., Sklenář, Jelšík I., Kapsa, Uherek.
HC Olomouc: Adamec - Ryšánek, Piskura, Plch, Křestina, Janáček, Rajnoha M., Tobiáš, Rak, Luňák, Bártek, Frieb, Klimovič, Koutný, Šula, Kovalovský, Rajnoha K.
Prvním brankářem, který si ve čtvrtečním zápase sáhl na puk byl domácí Čaňo po střele olomouckého kapitána Plcha, Adamec na druhé straně se poprvé blíže podíval po ráně Uherka. Pěknou akcí se předvedl ve 4. minutě Kapsa, leč svůj průnik nevyužil. V téže minutě byli blízko gólu hosté. Frieb svou akci však nezužitkoval a střelu Klimoviče si Čaňo pohlídal. V 6. minutě při přesilové hře střílel od modré Plch, po něm dorážel Rajnoha, leč i ten si vylámal zuby na připraveném Čaňovi. Po návratu z trestné lavice se do úniku dostával Vajda, ale byl faulován Křestinou a tak Sareza hrála svou první přesilovku. V čase 6.34 se na chvíli musela hra přerušit, hráčům se totiž povedlo při jednom z osobních soubojů u hrazení rozbít tvrzené sklo nad mantinelem. Sareze se přesilovka nevedla, zato útoky Olomouce nabývaly na nebezpečí. V 10. minutě mohli otevřít skóre Bártek s Klimovičem, druhý jmenovaný již mohl střílet puk do prázdné brány, snažil se však akci vyšperkovat příhrou na Bárka, ta se mu ale nezdařila. O chvíli později chtěl překvapit Adamce Kapsa příhrou zpoza brány na Mikulu, olomoucký strážce svatyně se ale nenechal nachytat na švestkách. V čase 12.25 se již skóre měnilo. Olomoucký útočník Rajnoha střílel od modré, puk se dostal k volnému Rakovi, který na několikrát překonal domácího gólmana. Olomoucké gól nabudil, ale další branku se jim vsítit i přes dvě početní výhody nepovedlo. Sareze se také nepodařilo vyrovnat a tak byl po první části stav utkání 0:1.

V úvodu druhé části se naskytla Sareze dobrá šance na vyrovnání v podobě dlouhé přesilovky 5 na 3. V ní se Ostravě ale vůbec nevedlo, domácí dokázali pouze jednou vystřelit od modré čáry. V končící přesile jednoho hráče se k průniku odhodlal Belanec. Nevyužití dvojnásobné početní výhody potrestali hráči Olomouce ve 26. minutě z hole Bártka, kterému asistoval Klimovič. O minutu později se dobře uvolnil olomoucký Frieb, z dobré pozice ale netrefil bránu. Ve 28. minutě daroval sudí dvojnásobnou přesilovku tentokrát Olomouci, ta s ní ale naložila stejně trestuhodně jako Sareza. Ve 32. minutě nejprve tvrdě pálil Frieb, po něm trefil Křestina po příhře Klimoviče jen připraveného gólmana. Na druhé straně byli střelci úspěšnější – Ivo Jelšík nalezl svou přihrávkou před bránou osamoceného Jiřího Uherka, který snížil na 1:2. Ve 35. minutě přihrával Kovalovský na Šulu, ten nedokázal poslat puk baseballově do brány. Co se nepovedlo Šulovi, zdařilo se Kovalovskému, který po krásné individuální akci zvýšil na 3:1. V závěru třetiny vyloučil sudí po jednom hráči z každé strany a tak začínaly poslední část oba týmy ve čtyřech.

Do poslední části vstoupili hosté s vědomím dvoubrankového vítězství, pozorně bránili a Sarezu příliš do šancí nepouštěli. Přestože Sareza hrá od počátku 42. minuty opět proti třem Olomouckým, nedokázala snížit a mohla to být naopak ona, která mohla v přesilovce inkasovat, Kovalovský však brejk nezužitkoval. Ve 46. minutě vybídl Belanec k úniku Ference, Adamec však dobře přečetl hru a byl u puku dříve než ostravský forward. Chvíli po této akci hrála Sareza další přesilovou hru, v té si však šanci nevytvořili. Po návratu hříšníka Rajnohy se usadili hráči Olomouce v útočném pásmu, ke střele se však nedostali. V závěru utkání se pokoušeli zvýšit vedení Rak a Klimovič, ani jeden však červené světlo za ostravským gólmanem nerozsvítil a tak utkání skončilo vítězstvím Olomouce v poměru 3:1.