Dorost v posledním kole prohrál s Oceláři 2:3

25.02.2006, Lukáš Bajgar

Sareza Ostrava hostila v dorosteneckém utkání posledního kola extraligy Oceláře z Třince. Již v 1. minutě prohrávala po brance Pánka, ale o deset minut později srovnal Jach, ale vyrovnaný stav Ostrava neudržela a ještě v první třetině po gólu Zadiny prohrávala 1:2. Třetí branku hostí přidal až ve 47. minutě Capcara a na závěrečných 2:3 upravil Jelšík.

- 47.kolo so 25.2.13:15
HC Sareza Ostrava
HC Oceláři Třinec
2:3(1:2, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. Jach (Šiška), 58. Jelšík (Jach) - 1. Pánek (Kaďorek), 15. Zadina, 47. Capcara (Zadina). Rozhodčí: Krenželok - Vengřín, Gebauer. Vyloučení: 3:7. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 90. Střely na branku: 29:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.
HC Sareza Ostrava: Gleich – Šiška, Lazecký, Zapletal, Rusek, Parma, Tomis, Pindur – Hanzl, Chomič, Uherek, Jach, Mikula, Jelšík, Smondek, Richter, Ferenc, Vajda
HC Oceláři Třinec: Raszka – Vojta, Dóczy, Hoďa, kania, Špaček, Kaďorek – Toman, Zadina, Bartošek, Kubiš, Válek, Pánek, Capcara, Martyčák T., Martyčák J.

Dorost Sarezy Ostrava hostil v posledním 47. kole základní části extraligy dorostu Oceláře z Třince. Úvod se povedl lépe hostům, kteří se do vedení dostali již pět sekund před vypršením první minuty – Kaďorek vyslal do zteče Jiřího Pánka a ten bekhendovou kličkou poslal kolem Gleichovy tyče puk do brány. Ve 4. minutě se hostům naskytla hra dvou mužů v početní výhodě, ale přes minutu nedokázali pořádně vystřelit. Přesilová hra uplynula jako voda v řece po povodni a před třineckým brankářem Lipkou stanul Pindur a střelou z otočky prvně pohrozil. Před polovinou první části ostravskou bránu po teči přestřelil Zadina a Jelšík z protiútoku zatáhl kotouč do ostravského útočného pásma a krátce poté Šiska nastřelil Lipku, puk se odrazil na volného Václava Jacha a ten nekompromisně vyrovnal. Ve 12. minutě nahodil od modré Tomáš Martyčák na Jakuba Martyčáka, jenž holí posunul puk na Gleicha. A na druhé straně Jelšík vyprášil Lipkovi betony. Minutu nato při vlastním oslabení nahodili hosté na Gleicha kotouč, ten jej nešťastně za bránou přenechal Pánkovi a nebýt obránce Pindura, mohl Třinec vést. Co se nepovedlo nyní, učinil v čase 14:15 Tomáš Zadina, který při téže početní nevýhodě jednoho muže v poli na dvakrát Gleicha o horní tyč překonal. Poslední vzruch první části přinesl až v 19. minutě ostravský Ferenc, ale mířil nad třineckou svatyni a tak po dvaceti minutách Sareza prohrávala s Oceláři 1:2.

Do druhé třetiny vstoupili hosté do utkání, které postrádalo náboj přeci jen aktivněji. Kapitán Hoďa tvrdou ránou chtěl pogumovat mantinel kluziště a následně Jakub Martyčák napálil ležícího Gleicha do betonů. Ostravskou vizitku vyslal Ferenc, ale opět se zapotil ostravský kasař po Capcarově ráně mířící mezi tyč brány a Gleicha, jenže svůj plán nedokonal a následovaly zmatky před domácí bránou tak velké, že když v brankovišti leželi snad všichni hráči obou celků, zapískal sudí a akci přerušil. Až v polovině utkání se na několik okamžiků přesunula hra před třineckou bránu – Pindur, Hanzl a Jelšík gólovou akci završili střelou do Lipky. A také Smondek, jenž zatáhl puk do útočného pásma a se svými kolegy z lajny vyrovnávací brány nedocílili. Ve 33. minutě musel ostravský brankář daleko z brány, aby zneškodnil Válkovo utržení. Směr ostravská svatyně se vydalo duo Bartošek – Pánek, ale prvně jmenovaný skrblil a sám vystřelil do připravené jistoty v kase. Také útok po ose Hanzl, Jach a Richter ztroskotal na třineckém Lipkovi a tak i po čtyřiceti minutách na časomíře svítila jednička se dvojkou.

I poslední část režírovali v úvodu především Oceláři. Hoďa střelou od modré, která nemohla brankou skončit, vyvolal za ostravskou bránou strkanici. Na ledě se předváděl spíše poziční boj a tak se na bránu stříleli až ve 47. minutě a hned gólově: Robert Capcara ve vzduchu za záda ostravského gólmana sklepl Zadinou nahozený kotouč a poslal svůj mančaft do dvougólového vedení. Sudí poskytl téměř okamžitě po brance výhodu dvou mužů v poli i Ostravě a Ferencovi, který po Tomisově ráně dorážel, a od zápisu mezi střelce utkání jej dělily jen centimetry. 54. minuta přinesla hned tři pohledné hokejové akce – domácí Mikula v pádu Lipku notně vyděsil, ale z protiakce 2 na 1 Kubiš nepřesně přihrál Hoďovi a také Kania čtvrtou branku hostí nepřidal. Jiskřičku naděje Sareze vykřesal dvě a půl minuty před závěrečnou sirénou Ivo Jelšík, ale hosté nepustili domácí celek ani do závěrečné power-play a tak se Sareza Ostrava rozloučila se základní částí porážkou 2:3. Nyní jen čeká, koho z „české“ skupiny obdrží pro boje o play-off.