Třetí juniorská remíza 2:2 v řadě.

28.01.2006, Jan Škarpa

V sobotním utkání extraligy juniorů přivítali mladí hráči Sarezy hráče ze Zlína a připsali si jeden bod za remízu 2:2. Hosté se dostali do vedení po akci Buly, na kterou dokázal reagovat Bezouška. V závěrečné části si vedení vyzkoušeli i domácí po střele Nováka, ale poslední slovo si nechali hosté, Bahula svou úspěšnou střelou získal pro Zlín jeden bod za remízu 2:2.

- 40.kolo so 28.1.13:15
HC Sareza Ostrava
PSG Berani Zlín
2:2(1:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 14. Bezouška (Kapsa, Janečka), 44. Novák (Dudáš) - 9. Bula (Vaněk), 50. Bahula (Piluša, Vartovník). Rozhodčí: Krenželok - Pala, Jureček. Vyloučení: 8:8, navíc Přikryl (Zlín) 10. Diváci: 90. Střely na branku: 36:32.
HC Sareza Ostrava: Štěpánek - Rosypal, Bolek, Bezouška, Dudáš, Kubala, Vajda - Dostál, Janečka, Dušek, Minařík, Novák, Belanec, Jelšík, Sklenář, Mikeš, Kapsa, Foltýn.
PSG Berani Zlín: Sedlář - Bahula, Karlíček, Dvořák, Přikryl, Černý, Matula - Varovník, Vaněk, Ondráček, Bula, Piluša, Rapáč, Mikšovský, Vlach, Brunec, Jurik, Stuchlík.
Hned v úvodní minutě zápasu si oba týmy připsali po střele, nejprve to byl domácí Novák, o chvíli později zkoušel Štěpánkovu pozornost Piluša. Ve druhé minutě vystrašil domácí obranu Ondráček, jeho střela z úhlu však skončila na boční konstrukci brány. O dvě minuty později o sobě dal vědět pěknou střelou Janečka, k dorážce jeho střely se nedostal Mikeš. Na druhé straně poslal svou vizitku Štěpánkovi v domácí bráně od modré čáry Bahula. Na další šanci se čekalo až do 7. minuty, kdy ve vlastním oslabení Bula, Štěpánek ho však skvěle vychytal. V čase 8.12 se již Bula mohl radovat, v další individuální akci si obehrál obránce a ukázkovým blafákem překonal domácího brankáře. Ve 12. minutě hosté zahrozili, Ondráček ani Vartovník nedokázali zakončit. Domácí se nenechali zahanbit, Sedláře v bráně Zlína několikrát zaměstnal Foltýn, jedna z jeho střel se zastavila na tyči. Na světelné kostce svítil čas 13.51, když se podruhé měnilo skóre. Petr Bezouška zakončil svůj odvážný průnik střelou těsně za modrou čarou, ta se zastavila až v bráně Sedláře. V další přesilové hře byl blízko vedoucího gólu Dudáš, který šikovně tečoval střelu od modré čáry. Hosté dohrávali první část v početní výhodě, ve které se tvrdou ranou prezentoval Bula, Štěpánek však byl razantně proti změně stavu.

Do prostřední třetiny vstoupili hosté aktivně, hned v úvodu se vyznamenal Štěpánek proti brejku Vartovníka. Ve 23. minutě hráli hosté přesilovku, ve které prudce střílel Přikryl, jeho prudká střela skončila v lapačce Štěpánka. Další kdo zkoušel domácího strážce svatyně byl Rapáč, Štěpánek však byl pozorný. Ve 26. minutě tvrdě pálil ostravský Dudáš, jeho střelu nedokázal nikdo dorazit za záda Sedláře, kterého nepřekonal ani Minařík. Ve 29. minutě se před hostujícího gólmana dostal Novák, zblízka však nedokázal trefit bránu. O tři minuty předvedl další parádní zákrok Štěpánek, když zasáhl proti střele Mikšovského, kterému zpoza brány přihrával Bula. Domácí kontrovali střelou Jelšíka, po které následovala akce Janečky s Dostálem, po příhře prvního jmenovaného střílel svižně Dostál. V závěru třetiny se spíše vylučovalo než hrálo, v oslabení střílel Kubala, ale neprosadil se a tak byl stav po dvou třetinách 1:1.

Zatímco do druhé části vstoupili lépe hosté, v závěrečné třetině měli lepší úvod domácí. Střela Belance ve 42. minutě gól ještě nepřinesla, ale v čase 43.04 se již domácí radovali. Michal Novák sebral puk ve středním pásmu, dobruslil až před brankáře a svou střelou vymetl pravou šibenici Sedlářovy brány. O minutu později mohli domácí vést již o 2 góly, po chybě obrany byl sám před Sedlářem Belanec, jeho střela si však mezi tyče cestu nenašla. Chvíli nato střílel po příhře Mikšovského Piluša, po něm se k puku dostal Přikryl, i jeho střelu dokázal Štěpánek zlikvidovat. Ve 48. minutě byli před bránou Zlína Janečka s Dostálem, ale nedokázali puk dotlačit za Sedláře stejně jako Belanec o chvíli později. Další šanci Sarezy měl Dušek, který zakončil svůj odvážný průnik střelou zpoza obránce. Padesátá minuta znamenala srovnání skóre, hromadu těl před sebou prostřelil Bahula, asistenci si připsal Piluša. V 53. minutě v přesilové hře střílel od modré Kubala, jeho střelu následně dorážel Dudáš, ale také nepochodil. Hosté se v závěru snažili strhnout vedení na svou stranu, Bula ani Mikšovský však branku nevstřelili a tak utkání skončilo remízou 2:2.