Juniorům se nedaří, v derby dostali 7 gólů a padli už pošesté za sebou

19.11.2023, Eva Suchánková

V neděli 19. listopadu vyjeli porubští mladíci na led nedalekého Havířova, kde odehráli 16. kolo Ligy juniorů. Ačkoliv měli Havířovští na kontě sérii sedmi proher, nedokázali je Porubané porazit. Pošesté v řadě tak přišli o cenné body do tabulky, v níž se propadli na pátou příčku právě pod AZet.

Liga juniorů - 16.kolo ne 19.11.12:40
AZ Heimstaden Havířov
HC RT TORAX Poruba 2011
7:3(2:1, 3:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Konesz (Valouch, Kalina), 13. Lipka (Kolat, Middleton), 21. Toma (Middleton, Valouch), 26. Lipka (Siekierka, Juřík), 35. Vizváry (Maršálek, Kubečka), 44. Lipka (Middleton, Kreutz), 55. Kubečka (Apolenář, Valouch) – 18. Hansel (Šrubař, Janeček), 26. Janeček (Koida, Hansel), 38. Chromišin (Bodnar, Šrubař). Rozhodčí Blaževič – Klimek, Návrat. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3, 7:3. Diváci: 60.
AZ Heimstaden Havířov: Michalik – Maršálek, Kreutz, Kalina, Ćmiel, Valouch, Juřík – Toma, Kolat, Middleton, Apolenář, Kzbečka, Siekierka, Lipka, Konesz, Bielesz, Vizváry
HC RT TORAX Poruba 2011: Drabčík (26. Mareček) – Ševčuk, Janeček, Bodnar, Činčala, Michalčík, Telnov, Kosina – Hansel, Skřipčák, Koida, Granečný, Martiňák, Šťastný, Šindler, Krásnohorský, Šrubař, Matějka, Chromišin, Platzek

Nejen celý zápas, ale i první třetinu ovládli domácí. Již v 5. minutě se chopili vedení a dokázali si jej udržet až do konce utkání. Úvodní gól vstřelil po dobré souhře Filip Konesz. Následně se Jakubu Lipkovi podařilo potrestat faul Poruby již 8 vteřin po zahájení přesilovky. Přesto se hostující tým nevzdával! Porubští junioři dokázali v 18. minutě snížit zásluhou Tomáše Hansela.


AZet nedal v druhé části utkání Ostravanům ani prostor na zahřátí se po přestávce. Devět sekund po siréně vsítil gól Jakub Toma. Ani to ale Porubany nezaskočilo a opět snížili v přesilové hře z hole Daniela Janečkana rozdíl jediné branky. Domácí však ani ne minutu nato znovu oskočili, když svou střelu proměnil Jakub Lipka. Po jeho akci se rozhodl hostující trenér vystřídat brankáře, za Drabčíka nastoupil Mareček. Havířovské ani tato změna v bráně nezastavila, po necelých devíti minutách Marečka prostřelil Richard Vizváry. Gólově nejpočetnější třetinu zakončil nakonec svou střelou porubský útočník Illia Chromišin. Hráči tak do kabin odcházeli za stavu 5:3.



Třetí dějství už patřilo pouze Havířovským. Nejprve se svým třetím gólem v utkání předvedl Jakub Lipka a po něm ještě dokázal proměnit Nikolas Kubečka, čímž zajistil svému týmu čtyřbrankové vítězství.