Vítězný obrat proti Sokolovu! Poruba vyhrála rozdílem 4:1 a má už 90 bodů

10.01.2024, Pavlína Vítková

V rámci 37. kola Chance ligy Poruba v Buly Aréně přivítala hráče Sokolova. A start tentokrát nezvládla dle svých představ. Hosté šli totiž v jedenácté minutě do vedení. Režnarově výběru se ovšem povedl skvělý obrat a body nakonec zůstávají doma.

CHANCE LIGA - 37.kolo st 10.1.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Baník Sokolov
4:1(1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. Stehlík (Berisha, Šoustal), 23. Christov (Razgals), 51. Šoustal (Berisha, Razgals), 59. Střondala – 11. Kverka (Vracovský, Varvařovský). Rozhodčí: Cabák, Vrba – Kráľ, Bezděk. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 363. Střely na branku: 36:22. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Stehlík, Doudera, Klimíček, Lemcke, Voráček, Gutwald, Hlaváč – Tvrdoň, Střondala, Christov – Razgals, Šoustal, Berisha – Vehovský, Vachovec, Gřeš – Mrázek, Krenželok, Šedivý.
HC Baník Sokolov: Michajlov – Tureček, Mlčák, Weinhold, Bulka, Klejna, Krajčík, Dorot – Tomeček, Kverka, Vracovský – Bernovský, Vrdlovec, Adamec – Novotný, Rohan, Křemen – Varvařovský, Kysela, Šlechta.

Úvodní minuty zápasu nabídly vyrovnaný boj, obě strany se snažily natlačit do útoku a vstřelit první branku. Za Porubu to zkoušeli například Střondala a Tvrdoň, jejich akce však k úspěchu nevedly. V čase 10:13 se však zadařilo hostům, když se Jaromír Kverka dostal k vyraženému puku a poslal Sokolov do vedení. To však nemělo dlouhého trvání, už v čase 12:35 bylo srovnáno. Jakub Stehlík vypálil od modré čáry a upravil na 1:1. Další zajímavý moment pak přišel před koncem periody, když Petr Mrázek dostal dvě minuty za nesportovní chování. Ke změně stavu to nicméně nevedlo.

Do prostřední části poté naskočila lépe Poruba. Hned v čase 22:11 totiž Vít Christov vystřelil z mezikruží a zvrátil tím průběh klání. Sokolovský Ondřej Dorot navíc jen o chvíli později musel putovat na trestnou lavici, jelikož se provinil hrou vysokou holí. RT TORAX tedy mohl pokračovat v ofenzivním snažení. Šedivý ani Krenželok ale před bránou neuspěli. Po pár minutách se domácí sice dočkali přesilovky znovu, tentokrát po prohřešku Weinholda, skóre se ovšem neměnilo. Při odchodu do kabin platil průběžný stav 2:1.

Také po přestávce přišlo vylučování. A opět na sokolovské straně. Jaromír Kverka se totiž provinil držením a připravil pro svůj tým nepříjemné chvíle. Solidní šanci měl třeba Razgals, stále však platilo skóre 2:1. A tak to zůstalo i po trestu Davida Turečka, jemuž sudí odpískali podrážení. A aby trestů nebylo málo, dvě minuty o chvilku později vyfasovali také Daniel Vrdlovec a Vojtěch Střondala. Při této situaci to v útoku zkoušel například Tomáš Gřeš, jeho ráně ovšem chyběla přesnost.

Poruba však dostala další příležitost, na trestnou lavici totiž posléze putoval i Vojtěch Kysela. A to už Režnarova parta konečně zužitkovala. V čase 50:04 skóroval Tomáš Šoustal a navýšil na 3:1. Vracovský a Křemen se poté sice snažili o snížení, Dolejš byl ale v bráně ostražitý. Sokolovu tedy už nezbývalo k otočce příliš času. Hosté si tak vybrali ještě oddechový čas a zkusili to bez Michajlova, tento tah se jim ovšem nevyplatil. V čase 58:33 Vojtěch Střondala vyslal kotouč do prázdné brány a pojistil ostravskou výhru. RT TORAX má tedy na kontě už 90 bodů.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Po utkání ve Znojmě, kde jsme sice hráli pěkný, ale neúčelný hokej, jsme si k tomu něco řekli. Ale se Sokolovem zase... strašně moc šancí zmaříme tím, že chceme hrát na krásu. Musíme se vrátit k jednoduchému hokeji, kdy máme tlak do brány a střelbu. Jsou tady samí šikovní, chytří hokejisti a hra pak sklouzává k tomu, že jakoby chceme hrát do prázdné brány. Pro oko diváka je to asi pěkné, ale musíme hrát jednodušeji a s větším tlakem do branky.

Tomáš Mariška (HC Baník Sokolov): Myslím, že jsme sehráli velmi dobrou první třetinu. Dali jsme první gól, což byl náš plán a cíl. Bohužel jsme rychle dostali branku na 1:1, ta nás trošku přibrzdila, ale i tak jsme se minimálně do půlky zápasu drželi toho, s čím jsme přijeli. Škoda gólu na 2:1, který jsme domácím dali zadarmo. Když pak vedli, byli silní v ofenzivě a my jsme se dostávali do útoku jenom sporadicky. Ve třetí třetině Poruba dostala dostatečný počet přesilovek, aby nám odskočila. Zkusili jsme ještě hru bez gólmana, ale ani ta nám už nevyšla. Takřka dvě třetiny jsme odehráli velmi dobře, ale pak už hra byla rozkouskovaná a nebyli jsme dostatečně efektivní, abychom dokázali domácí síle vzdorovat.