Junioři si z Havířova odváží bod, v prodloužení padli 2:3

25.11.2022, Eva Suchánková

V pátek 25.11. vyjeli junioři, v rámci 17. kola Ligy juniorů, do nedalekého Havířova. Vedení se chopila Poruba, domácí však hru otočili na svou stranu a od 45. minuty vedli 2:1. Vypadalo to, že vítěz je již jasný, avšak v závěru třetí třetiny přišla šance. Porubští svým gólem dostali utkání do prodloužení, které o vítězi rozhodlo a domácím se nakonec přece jen podařilo zvítězit.

Liga juniorů - 17.kolo pá 25.11.18:00
AZ Heimstaden Havířov
HC RT TORAX Poruba 2011
3:2p(0:0, 1:1, 1:1 – 1:0)
Branky a nahrávky: 30. Mikula (Kosina, Makovec), 45. Jelének, 63. Wlodara (Kolat) – 23. Halata, 60. Hlaváč (Halata). Rozhodčí: Hranoš – Vengřín, Bartek. Diváci: 30. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Střely na branku: 28:30. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
AZ Heimstaden Havířov: Maňásek – Lazár, Wlodara, Bílek, Kosina, Valouch, Brančík, Kreutz – Middleton, Kolat, Pohl, Mikula, Lipka, Lajoš, Ungr, Siekierka, Urbančík, Jelének, Makovec.
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž – Kalužík, Fišara, Černý, Hlaváč, Ševčuk – Elze, Koudelný, Prokeš, Krčmarský, Chovanec, Moravec, Gnap, Halata, Stasjuk.

První třetina nám moc zajímavostí k vidění nepřinesla. Žádný z týmů se nedostal do příliš velké šance, a tak se nesla v duchu opatrného hokeje. Ani vyloučení na straně AZetu nenahrálo Porubě do karet.

Na začátku druhé periody se Porubané dostali do dvou vyložených šancí, které však domácí Maňásek nepustil za svá záda. Bezbrankový stav ovšem trval pouze do 23. minuty, kdy se puku chopil Matěj Halata a svou střelu poslal mezi tři tyče havířovské brány. V půlce druhé třetiny pak dokázal odpovědět Patrik Mikula, který tečovanou střelou srovnal stav utkání na 1:1

Třetí část zahájil vedoucím gólem domácí útočník Viktor Jelének. Vypadalo to, že o vítězi je již jasno. Havířovští však 30 sekund před koncem zápasu faulovali a Porubané toho při hře 6 na 4 využili. Střela Filipa Hlaváče sklouzla do havířovské brány od modré čáry. Po šedesáti minutách byl stav nerozhodný.

V 1. minutě prodloužení se nedovoleného bránění dopustil hráč Poruby, čehož sekundu před koncem přesilové hry využil Olaf Wlodara. V napínavém zápase tak byli úspěšnější domácí, kteří porazili Porubu 3:2.