Dorost si připsal třetí domácí výhru v řadě. Po dobrém výkonu přetlačil Kometu 3:1

29.10.2022, Eva Suchánková

V sobotu 29. října přivítali dorostenci RT TORAX na svém ledě brněnskou Kometu. Dvanácté kolo Extraligy dorostu nabídlo souboj v tabulce sousedících týmů s vědomím toho, že Brňané měli lepší vzájemnou zápasovou bilanci. Porubané po skvěle odehraném zápase zvítězili a reprezentační přestávku, která potrvá do 17. listopadu, přečkají na 3. místě.

Extraliga dorostu – Východ - 12.kolo so 29.10.13:15
HC RT TORAX Poruba
HC Kometa Brno
3:1(1:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. M. Hlaváč (T. Vehovský, Zachariasz), 23. Koida (Jevtěchov, Bodnar), 39. Zachariasz – 19. Halačka (Červenka, Zubíček). Rozhodčí: Kroček – Hladík, Piskoř. Diváci: 100. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Střely na branku: 39:20. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
HC RT TORAX Poruba: Láryš – Pavlíček, F. Veselý, Bodnar, S. Stasiuk, Gebauer, Jeřábek, Bortoli – Hansel, P. Sobol, Indrst – Koida, Jevtěchov, Skorochod – M. Hlaváč, Zachariasz, T. Vehovský – M. Veselý
HC Kometa Brno: Matoušek – Spanel, Antony, Jurný, Mitro, Vyhlídal, Zubíček – Zduba, Šebela, Pavlík, Štulo, Červenka, Kubín, Habermann, Brabenec, Halačka, Šichtař, Volf

Velmi neobvykle zareagoval v 6. minutě hostující trenér Moskal, když si vyžádal oddechový čas. Příčinou byl nejspíše velký tlak ze strany porubských mladíků. Kometě však tento krok příliš nepomohl, protože skóre zápasu otevřela Poruba. Hosté nedokázali po vyhraném buly vyvézt kotouč z pásma, čehož využil Zachariasz a z otočky zakončil, puk se však odrazil o betony Matouška. Kotouče se nakonec chopil Mathyas Hlaváč a svou střelou do odkryté klece dostal Porubu do vedení. Kometa dokázala odpovědět až v 19. minutě, kdy potrestala třetí vyloučení Porubanů. Dominik Halačka se chopil odraženého puku a z osy hřiště namířil svou střelu mezi betony Láryše. Následovalo vyloučení hostujících, trest 5 minut + do konce utkání si vyžádal za napadení Jurný.

Do druhé třetiny vstoupila Kometa ještě v oslabení, trest však předčasně ukončili vedoucím gólem domácí. Rodion Koida poslal tvrdou střelu, která se jen otřela o beton hostujícího gólmana a skončila v síti. Oba týmy prověřovaly soupeřící gólmany, ti však odváděli skvělou práci. Ke konci druhé třetiny se ještě stihl prosadit Olaf Zachariasz, když dokázal kotouč přesnou střelou napálit na Matouška, ten už jej zkrotit nezvládl a puk skončil mezi třemi tyčemi.

Ve třetí třetině měly oba týmy šanci na gól, ovšem žádnému z nich se nepodařilo překonat skvěle chytající gólmany. Přestože to Kometa na konci utkání ještě zkoušela v šesti, vstřelenou branku jsme již neviděli. Utkání skončilo výhrou Poruby 3:1 a do dalšího kola, které se odehraje až 17. listopadu, se zabydlela na třetím místě.