PARÁDA! O postupu juniorů rozhodl neprůstřelný Slíž a šťastná trefa Lysoňka

14.03.2022, Lukáš Bajgar

To bylo zase jednou drama! Ale junioři se nesesypali a čtvrté utkání play down vyhráli nejmenším možným skore - 1:0! Postupovou trefu zajistil Ludvík Lysoněk.

Liga juniorů - PD4 po 14.3.11:00
HC Slovan Ústí nad Labem
HC RT TORAX Poruba 2011
0:1(0:1, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Lysoněk (Ludvík). Rozhodčí: Šindel – Špůr, Klouček. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 48. Střely na branku: 26:22. Průběh utkání: 0:1. Stav série: 1:3.
HC Slovan Ústí nad Labem: Tuček – Vlach, Bartoň, Klatt, Martínek, Polata, Česnohlídek – Svoboda, Gašpar, Nedoma, Macek, Kredl, Filip, Bár, Tot, Kušej, Macel, Koval
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž – Fišara, Macias, Kelnar, Černý, Hlaváč, Ludvík – Halata, Chovanec, Mikula, Barčák, Kolat, Siekierka, Elze, Prokeš, Lysoněk

Čtvrté utkání prvního kola play down rozhodlo o postupujícím do další části záchrannářské práce.

O vítězi rozhodla již první třetina, to se prosadil Ludvík LYSONĚK na začátku 15. minuty a stal se tak nakonec jediným střelcem poledního mače. Byť mu ke štěstí dosti pomohl pro domácí nešťastný odraz kotouče o brankáře do vlastní kasy.

Ač měli domácí hráči z Ústí nad Labem mírnou střeleckou převahu, na výborně chytajícího Marka Slíže si nepřišli, a co více, porubský brankář si připsal druhou nulu v sérii!

Veseleji mohlo být na začátku druhé tercie, kdy musel za záchrannou brzdu zatáhnout domácí Česnohlídek, následného trestného střílení ale Macias nezužitkoval, jeho paráda skončila na tyči.

Poruba ovládla sérii poměrně jednoznačně 3:1 a může vyhlížet poslední vyřazovací část.