Po dvou prohrách výhra! Dorostenci dokázali porazit Havířov 4:2, rozhodla třetí třetina

03.03.2022, Patrik Rošič

Předposlední kolo nadstavbové části Extraligy dorostu bylo k vidění v Porubě, když dorazili hráči Havířova. Utkání bylo herně vyrovnané a oba celky si vytvořily pěkné šance ke vstřelení gólu. Havířov sice šel dvakrát do vedení, jenže Porubané dokázali pokaždé vyrovnat a v poslední třetině stav utkání otočili na svou stranu. Poté vstřelili ještě čtvrtý gól a na to už hostující dorostenci odpověď nenašli. Poruba tak dokázala zvítězit 4:2.

Extraliga dorostu - 19.kolo čt 3.3.17:15
HC RT TORAX Poruba
AZ Heimstaden Havířov
4:2(1:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 10. Kršík (Stasiuk, Wardas), 27. Wardas (Kršík, Jeřábek), 43. Stasiuk (Wardas, Kršík), 53. Konečný (Wendelín, Veselý) – 4. Zachariasz (Jung), 27. Sedlák (Zachariasz). Rozhodčí: Hykel – Janoško, Návrat. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 22:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2.
HC RT TORAX Poruba: Mareček – Jeřábek, Janeček, Pavlíček, Kalužík, Glos – Stasiuk, Kršík, Wardas – Konečný, Wendelín, Veselý – Hlaváč, Šrubař, T. Vehovský
AZ Heimstaden Havířov: Přecechtěl – Bortoli, Kisza, Beleš, Valouch, Zielinski, Pilíšek, Vadovič – Karas, Ungr, Kubečka, Middleton, Jarolím, Sedlák, Jung, Svozil, Zachariasz, Toma

První třetina utkání byla docela vyrovnaná a hra převážně plynula z jedné strany na druhou. Úvodní gól však padl už ve čtvrté minutě. Stav zápasu otevřel hostující Olaf Zachariasz. Za malý okamžik mohl Havířov vést už o dvě branky, jenže hostující dorostenci nabídnutou přesilovou hru nevyužili. A když se o další branku nepostarali modrobílí, tak se s radostí o to postarala Poruba. Na 1:1 vyrovnal Štěpán Kršík. Po vstřeleném góle šli Porubané znovu do čtyř. I tentokrát dokázali oslabení ubránit. V závěru třetiny nabídli hosté početní výhodu i domácím. Poruba ale v první dvacetiminutovce část přesilovky nevyužila, a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu.

Druhá dvacetiminutovka měla stejný obraz jako perioda první. Oba mančafty se nikam moc nehnaly a čekaly na své střelecké příležitosti a jednu z šancí jako první opět využili hosté. AZ poslal do vedení Tomáš Sedlák. Porubští hokejisté však na jeho branku našli rychlou odpověď. Za pouhých 22 vteřin vyrovnal na 2:2 Viktor Wardas. Jak Poruba, tak Havířov si do zaznění druhé sirény ještě vyzkoušely početní převahu. Skóre se však ani v jednom případě neměnilo, a tak po dvou třetinách svítily na světelné tabuli dvě dvojky.

Třetí část hry patřila porubským dorostencům. V úvodu totiž fauloval Vadovič a domácí tak měli další početní výhodu, kterou i využili. Vedení poprvé nasměroval na porubskou stranu Lev Stasiuk. Vzápětí šla do čtyř Poruba. Havířovští ale naskytnutou možnost neproměnili. Naopak Porubané dokázali vstřelit další branku. Dominik Konečný navyšoval na dvougólový rozdíl. V závěru třetiny mohl Havířov ještě s utkáním něco udělat, jenže v dalším oslabení byla Poruba opět stoprocentní a hostům už do poslední sirény nic nedovolila. Dorostenci tak porazili AZ Heimstaden Havířov 4:2.