Sestupující Vsetín byl tvrdý oříšek, dorostencům kvantum střelby k bodům nestačilo

26.02.2022, Gabriela Juříková

Dorostenecká soutěž se blíží ke konci a poslední únorovou sobotu odpoledne měli porubští duel 18. kola se Vsetínem. Týmem, který s jistotou opouští extraligu a nemá tzv. již o co hrát a bude si utkání užívat. Což se i stalo. První vsetínské vedení RT TORAX okamžitě smazal a do třetí třetiny vstoupil s odhodláním strhnout výsledek na svou stranu. Hostujícího gólmana Moravcovi svěřenci počastovali v této třetině 16 střelami, ale vytěžili jen jeden gól v podání obránce Daniela Janečka. Jenže to snižoval na 2:3 a při snaze vsítit vyrovnávací branku při hře bez gólmana, Porubané inkasovali. Utkání se sestupujícím Vsetínem tedy ztratili 2:4 a stejně tak i smazat bodovou ztrátu na Šumperk, který v Přerově prohrál.

Extraliga dorostu - 18.kolo so 26.2.13:15
HC RT TORAX Poruba
VHK ROBE Vsetín
2:4(0:0, 1:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 38. Stasiuk (Vehovský, Moravec), 58. Janeček (Moravec) – 37. Škarka (Stodůlka, Raušer), 44. Škarka (Šedlbauer), 51. Koláček (Kovář), 60. Koláček. Rozhodčí: Blaha – Gebauer, Přecechtěl.. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 94. Střely na branku: 44:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4.
HC RT TORAX Poruba: Mareček – Pavlíček, Janeček, Jeřábek, Michalčík, Glos, Kalužík – Vehovský, Moravec, Stasiuk – Veselý, Kršík, Šrubař – Konečný, Wendelín, Wardas
VHK ROBE Vsetín: Čada – Stodůlka, Kučný, Šedlbauer, Kotrla, Herman – Bartoněk, Koláček, Juraň, Pořízka, Vaněk, Kovář, Šárka, Pejchal, Raušer

Vsetínu již o nic nešlo. On nemusel vyhrát, takže se hrou bavil a tím byl víc nepříjemným soupeřem. Porubané měli dvě početní výhody, přičemž v té druhé se Vsetínu naskytla jedinečná šance skóre otevřít. Mareček ovšem zachoval pevné nervy a stav 0:0. Na druhé straně se velmi dobře v brankovišti prezentoval Čada. Neměl to proti porubským snajprům lehké a souboje ustál za podpory obránců.

Na nastřelené tyče to v druhé třetině bylo 4:1. Mohlo to být 4:0, kdyby čároví rozhodčí nevymluvili hlavnímu arbitrovi jeho uznání vsetínského gólu. Puk krásně zazvonil, takže nebylo možné, aby se odrazil od vnitřní tyče. Ke gólům měly blízko oba týmy, avšak až v závěru třetiny se povedlo tlak a důraz na brankovišti přetavit v gól Martinovi Škarkovi. Odpověď přišla okamžitě. Po vyhraném středovém buly obkroužil bránu Lev Stasiuk. V úplném závěru třetiny měli domácí další šance strhnout vedení na svou stranu. Proti byla kompaktní vsetínská obrana a gólman Čada.

Po druhé výměně stran domácí útočili, doráželi, jenže gólový efekt se nedostavil. Vsetín tím, že už "neměl o co hrát", jisto jistě totiž sestupuje, hrál klidně a s lehkostí. Podruhé dostal Vsetín do vedení svou druhou trefou Martin Škarka, kdy ve čtvrté minutě třetího dějství zůstal nepokrytý před brankovištěm a dorazil vypadnutý puk do odkryté klece. Do konce základní hrací doby zbývalo devět minut a Vsetínští si vedení pojistili gólem Adama Koláčka, který dělovkou srazil gólmanovi i láhev. V závěru třetiny šly týmy do čtyř a v této herní epizodě si vyjel na výlet porubský obránce Daniel Janeček, jenž si z hráčů udělal tréninkové kužele a těsně před brankářem zvedl puk pod horní tyč. Snaha o vyrovnání byla při hře bez gólmana, jenže se domácím nepovedl manévr ve středním pásmu a do prázdné brány pojistil výhru Vsetína druhý dvougólový střelec Adam Koláček.

RT TORAX nevyužil snížení bodového manka na třetí pozici, kterou obývá Šumperk. Ten na ledě Přerova prohrál. A právě s Mladými Draky se střetnou dorostenci Poruby v pondělí 28. Února v dohrávce 12. kola skupiny o účast v play off v Kooperativa Areně od 18 hodin.