Šestý pokus sezóny vyhrát nad Olomoucí dorostencům ani tentokrát nevyšel

19.02.2022, Gabriela Juříková

Ve skupině E, kde se hraje o účast v playoff a zároveň o udržení extraligového statusu v další sezóně si dorost RT TORAX drží čtvrtou příčku. Ale ještě se hraje o patnáct bodů, takže je pořád možnost hrát o lepší klidnější umístění. Tedy žádné další boje o udržení se v extralize. V šestnáctém kole přivítali svěřenci trenéra Moravce lídra tabulky Olomouc, nad kterou v této sezóně ještě nezvítězili. A ani šestý pokus nevyšel. Tentokrát dokonce nevstřelili Porubané ani jeden gól a to na Frgála, nejlepšího gólmana soutěže, vyslali 26 střel. Chylík, jenž se mezi gólmany skupiny E statisticky drží na předních příčkách, čelil 39 střelám, čtyři pustil za svá záda.

Extraliga dorostu - 16.kolo so 19.2.16:00
HC RT TORAX Poruba
HC Olomouc
0:4(0:0, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 34. Galvas (D. Jeřábek), 50. Miškovský (Belan), 52. Galvas (Golais), 59. Neoral (Šlahora, Marek). Rozhodčí: Hykel – Klimek, Hladík. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 50. Střely na branku: 26:39. Průběh utkání: 0:4.
HC RT TORAX Poruba: Chylík – Pavlíček, Janeček, O. Jeřábek, Michalčík, Glos, Kalužík – Stasiuk, Moravec, M. Vehovský – Konečný, Šrubař, Veselý – Wardas, Wendelín, T. Vehovský
HC Olomouc: Frgál – Marek, Šlahora, Bohatý, Vrána, Kalman, Galvas – Šulgan, Šenk, Miškovský, Najman, D. Jeřábek, Izák, Bošek, Konobejl, Neoral, Golais, Belan

Na gól se čekalo až do druhé poloviny utkání. Gólmani, kteří jsou v soutěži, resp. ve skupině E nejlepší, likvidovali veškeré pokusy. Až využitá přesilovka Olomouce otevřela skóre. Autorem gólu byl Tomáš Galvas.
Další dramatické chvíle se udály až v polovině třetí třetiny, kdy si domácí zahráli početní výhodu, jenže jim ujel Nickolas Miškovský a v oslabení navýšil Kohoutí vedení na 2:0. RT TORAX ztrácel útočné síly a aktivitu ve dvou vyloučeních, která ovšem zdárně ubránil.
Třetí dvacetiminutovka byla ale střelecky plodnější na straně hostů, kteří z 16 střel vytěžili ještě dva góly. Svůj druhý zářez přidal Tomáš Galvas a v poslední minutě stanovil konečné skóre Vojtěch Neoral.
Dá se tedy říct, že se Porubě v letošní sezóně proti Olomouci nepodařilo zvítězit. Tentokrát dokonce bez vstřelené branky. Nicméně se dorost RT TORAX nadále drží s náskokem devíti bodů před Havířovem na čtvrté pozici. Na třetí místo, jenž obývá Šumperk, ztrácí sedm bodů. A právě s tímto soupeřem bude Poruba ve čtvrtek v konfrontaci.