Poruba doma Draky nekrotí, dorost doplatil na vyloučení

28.02.2022, Gabriela Juříková

Po měsíci dohrával porubský dorost 12. kolo druhé části soutěže, skupina o účast v playoff. Do utkání s Mladými Draky domácí doslova vlétli jako uragán. Vedení 3:0 soupeř skoro smazal využitými přesilovkami. Dorostenci RT TORAX drželi vedení 4:2 do 48. minuty, pak je srazila další vyloučení a Šumperk si už vedení pohlídal. Na Draky to letos doma prostě nejde. Na jejich ledě je dorostenci vždy porazili.

Extraliga dorostu - 12.kolo po 28.2.18:00
HC RT TORAX Poruba
HK Mladí Draci Šumperk
4:6(3:1, 1:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 1. Moravec (Stasiuk, Janeček), 5. Stasiuk (Moravec, Jeřábek), 11. Moravec (M. Vehovský), 25. T. Vehovský (Wendelín, Konečný) – 19. Janech (Seidenglanz, Compel), 22. Seidenglanz (Janech, Cekr), 26. Seidenglanz (Peškar, Verner), 48. Lichner (Jarmara, Tomeš), 54. Compel (Seidenglanz, Verner), 59. Lichner (Janech). Rozhodčí: Kapitanov – Klimek, Bezděk. Vyloučení: 7:2. Využití: 1:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 29:28. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:6.
HC RT TORAX Poruba: Chylík – Pavlíček, Janeček, Jeřábek, Michalčík, Glos, Kalužík – M. Vehovský, Moravec, Stasiuk – Veselý, Kršík, Šrubař – Konečný, Wendelín T. Vehovský – Foltýn
HK Mladí Draci Šumperk: Valenta – Hrdina, Jarmara, Cekr, Juřík, Zavoral, Plhal, Compel – Peškar, Maurer, Tomeš, Verner, Janech, Seidenglanz, Lichner, Hlubuček, Novák

Vlétli do utkání jako uragán! Již ve 33 vteřině otevřel skóre po nahrávce Stasiuka David Moravec. V páté minutě si role prohodili, vedení zvýšil Lev Stasiuk. V polovině třetiny se naskytla Porubě přesilovka, kterou využil David Moravec. Ovšem i Draci využili svou první početní výhodu a do šaten se šlo díky trefě Patrika Janecha.

Druhou třetinu začali hosté další přesilovkou, kterou dostali vylepšenou. Čtyři vteřiny před vypršením prvního porubského trestu vstřelil kontaktní branku Kryštof Seidenglanz. RT TORAX odpověděl brankou žáka Tobiáše Vehovského pro nějž to byla první branka za dorost. Do minuty se skóre opět měnilo. Mladí Draci přidali gól při hře pět na pět, kdy podruhé dostal kotouč za Chylíkova záda Kryštof Seidenglanz.

Další branky padaly po druhé výměně stran. Ve 48. minutě srovnal stav zápasu Tomáš Lichner, čímž proměnil další přesilovku. Domácí se na trestné lavici ocitali víc jak by bylo zdrávo a to jim srazilo vaz. Tedy vzalo naději na výhru a lepší umístění ve skupině. Další trest ukončil předčasně Marek Compel a v čase 58:49 se trefil do prázdné brány, Poruba hrála bez gólmana, v zápase podruhé Tomáš Lichner. Na Draky to prostě letos dorostenci na vlastním ledě neumí. Další utkání je čeká ve čtvrtek s Havířovem.