Dorost přejel Vsetín, Chylík vychytal své první čisté konto sezóny

15.01.2022, Gabriela Juříková

Jelikož Draci Šumperk zažádali o přeložení čtvrtečního utkání, sehráli Porubští dorostenci další zápas až po týdnu. Tedy po prohře s Přerovem, kterou evidentně hodili za hlavu, protože ROBE Vsetín odjel z RT TORAX ARENY bez bodů i vstřeleného gólu. Jakub Chylík vychytal své vůbec první čisté konto sezóny a byl velmi důležitou součástí výhry 3:0. Dvěma góly se blýskl Adam Šrubař, dva kanadské body získali i Lev Stasiuk a Petr Sobol. Dorost RT TORAX získal pětibodový odstup od sestupové příčky a navíc i mentální povzbuzení do dalších třinácti zápasů.

Extraliga dorostu - 8.kolo so 15.1.12:15
HC RT TORAX Poruba
VHK ROBE Vsetín
3:0(0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 32. Šrubař (P. Sobol, Michalčík), 33. Stasiuk (Janeček), 54. Šrubař (Stasiuk, P. Sobol). Rozhodčí: Rapák – Bubela, Antony. Vyloučení: 4:2, navíc Kršík (POR) 10 min OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 103. Střely na branku: 46:27. Průběh utkání: 3:0.
HC RT TORAX Poruba: Chylík – Pavlíček, Janeček, Jeřábek, Michalčík, Glos, Kalužík – Vehovský, Moravec, Stasiuk – D. Konečný, Kršík, P. Sobol – Veselý, Šrubař, Wardas
VHK ROBE Vsetín: M. Konečný (Čada) – Stodůlka, Kučný, Šedlbauer, Herman, Rigo, Bartošek, Koláček, Juráň, Vaněk, Škarka, Frolo, Pejchal

Prvních dvacet minut hry gól nepřineslo a to i přesto, že měli hosté v závěru třetiny přesilovku. Více práce měl ovšem hostující gólman. Martin Konečný čelil střelám všech tří útočných formací Poruby. Jednou jej zachránila tyč, podruhé svižnost betonů a skrytou střelu Stasiuka vykryl se štěstím ramenem.

Druhé dějství bylo již radostnější. Hlavně na straně RT TORAX. Po přehoupnutí utkání do druhé poloviny, tedy i druhé třetiny, byli Porubané v brankovišti tak důrazní a drzí, že puk přepasírovali mezi tyčí a beton Martina Konečného. Úvodní branku utkání si připsal Adam Šrubař, aby na něj po minutě navázal Lev Stasiuk samostatnou akcí a navýšením vedení do prázdné brány, když brankář vyjel až mezi kruhy. V závěru třetiny se dařilo střílet na bránu i Vsetínu, ovšem Jakub Chylík držel čisté konto i po druhých dvaceti minutách.

Po druhé výměně stran se hrála přetahovaná. Vsetín měl chvilky, kdy ukázal ofenzivní zbraně, ale Chylík si hodlal čisté konto uhájit stůj, co stůj. ROBE držel posty i v obraně, avšak jen do 54. minuty, kdy na 3:0 navýšil vedení svým druhým gólem Adam Šrubař. Vsetín se nevzdával a chtěl aspoň čestnou trefu, což mu nebylo umožněno. Jakub Chylík si tak připisuje v sezóně vůbec první čisté konto. RT TORAX v druhém vzájemném zápase v části soutěže "O účast v play off" tentokrát Vsetín porazil 3:0 a odskakuje tak na rozdíl pěti bodů. Výhra má pro porubské dorostence i mentální podtext. Zvedli si sebevědomí o další schod a teď je třeba trpělivě stoupat vzhůru.