Kalužík s Moravcem táhli ofenzivu, ale dorostenci podruhé na Zlín nevyzráli

21.10.2021, Gabriela Juříková

V dalším kole vzájemných zápasů se porubští dorostenci představili opět na domácím ledě, ve čtvrtečním večeru se v Kooperativa Areně utkali se Zlínem. David Moravec zařídil vedoucí branku a na další dva porubské góly nahrál Tadeáši Kalužíkovi. Na výhru ale nestačilo ani 38 střel, které domácí mezi tři tyče vyslali. Podlehli 3:6.

Extraliga dorostu - 11.kolo čt 21.10.18:30
HC RT TORAX Poruba
PSG Berani Zlín
3:6(1:3, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 9. Moravec (T. Kalužík, Janeček), 29. T. Kalužík (Moravec, Wendelín), 32. T. Kalužík (Moravec, T. Vehovský) – 10. Klimek (Holba), 14. Pilát (Marek), 20. Holba (Pilát), 22. Holba (L. Heš), 54. Vaculík (Pešák), 58. Marek (Babulík). Rozhodčí: Rimmel – Hladík, Návrat. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 38:36. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 3:4, 3:6.
HC RT TORAX Poruba: Mareček – Janeček, Jeřábek, Kršík, Glos, Michalčík, Pavlíček – Vehovský, Moravec, T. Kalužík – Wendelín, Šrubař, Konečný – Szcesniak, P. Sobol, Stasiuk – Murin, Veselý
PSG Berani Zlín: Kowalczyk – Mikel, Hamrla, Špaňhel, Kopřiva, Kotala, Řezníček – Pilát, Marek, Babulík – Klimek, Holba, L. Heš – Pešák, Hampl, Vaculík, Lukaštík

Od začátku se hrál svižný hokej s mnoha šancemi na obou stranách. Gólově se prosadil v deváté minutě David Moravec ve spolupráci s Tadeášem Kalužíkem a Danielem Janečkem. Porubané v první polovině třetiny byli výrazně aktivnější, ale hosté už za 63 sekund zásluhou Adama Klimka vyrovnali.

Zlínští převážili vedení na svou stranu ve čtrnácté minutě, kdy Marečka překonal Tomáš Pilát. Půl minuty před odchodem do šaten pak navýšili vedení na 3:1 díky přesné trefě Martina Holby, který po přestávce pokračoval v gólové jízdě a přidal čtvrtou trefu Beranů.

Tadeáš Kalužík pak duel zdramatizoval. Nejdřív udeřil v přesilové hře a při dalším střídání, tedy za tři minuty, svou dvanáctou trefou v sezoně snížil zlínské vedení na rozdíl jediného gólu. Domácí dostali křídla, obléhali Kowalczykovo brankoviště, jenže marně.

Stav 3:4 vydržel až do 54. minuty, kdy hosty přiblížil k výhře Martin Vaculík. Při následné hře čtyři na čtyři hýřili aktivitou dorostenci Poruby, ale gól nedali. Naopak Richard Marek stanovil konečné skóre na 3:6. Zlín si tak vzal ztracené body ze září, kdy na svém ledě podlehl Porubě 3:5.