Hafenrichter jedinými dvěma góly porazil Sarezu

26.11.2005, Lukáš Bajgar

Dorost Sarezy se střetl se silným soupeřem Slavia Praha. Mužem utkání se stal Jaroslav Hafenrichter, jenž v 9. a 41. minutě překonal výborného Andrease Kubáně. A jelikož se totéž nepodařilo nikomu z domácího týmu, odváží si Pražané dva body za vítězství 0:2.

- 25.kolo so 26.11.17:00
HC Sareza Ostrava
HC Slavia Praha
0:2(0:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Hafenrichter (Vokál), 41. Hafenrichter (Stoklasa, Hertl). Rozhodčí: Venglář – Pala, Jureček. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 100. Střely na branku: 15:28.
HC Sareza Ostrava: Kubáň – Šiška, Tomis, Pindur, Parma (od 31. Poláček), Zapleta, Voráček – Kopáč, Ferenc, Klimša – Vajda, Jelšík, Uherek – Kalina, Hlinka, Hanzl – Barčák
HC Slavia Praha: Brzobohatý - Beránek, Koumal, Mazanec, Kotek, Gold, Stejskal, Gaisler, Hertl, Nestrašil, Doležal, Petráň, Hefenrichter, Vokál, Uleščenko, Charvát, Helmich, Stoklasa, Fára, Sýkora

Extraliga dorostu svedla ve 25. kole domácí Sarezu Ostrava s pražskou Slavii. V samotném úvodu nalezl Vokál kapitána hostí Stoklasu, jenž ležícího Kubáně v ostravské bráně nepřelstil. První minuty zápasu přinášely řadu vzruchů na obou stranách – domácí Klimša zblízka nad Brzobohatým nevyhrál, stejně jako Jelšíkova řada. Na druhé straně se ihned po vyhraném vhazování prodral před Kubáně Vokál a střelu nasměroval jen do betonů. To Jaroslav Hafenrichter v čase 8.15 nad střelou z otočky příliš nepřemýšlel a poslal Slavii Praha do jednobrankového vedení. V 10. minutě naopak Uherek chce na Brzobohatým lišácky uspět střelou mezi betony, jenže pražský gólman kryl. O minutu později měli hráči Slavie opět ruce nad hlavou, Sýkora zatáhl do útočného pásma kotouč a dlouhým pasem vybídl Nestrašila skórovat – to by nesměla být ostravská klec v okamžiku střely posunuta, čehož si sudí správně všiml a branku i přes menší protesty hostí neuznal. Po dvaceti minutách vedla Slavia nad Sarezou 0:1.

Druhou dvacetiminutovku načali Pražané přesilovou hrou, v níž se vyznamenal Andreas Kubáň pohotovým vyražením kotouče z Doležalovy hole ramenem. Ve 29. minutě opřel vřelo před domácí kasou – duo Nestrašil – Sýkora nevsítili branku ani přes několik dorážek, a když se po chvíli na Kubáně opět řítil hostující Sýkora, doplatil na melu před domácí bránou ostravský Jiří Parma silným otřesem mozku a musel být okamžitě odvezen do nemocnice. V půli utkání se na brankáře Sarezy utrhl Stoklasa s Vokálem, jenže byli na něj krátcí. Ke slovu se Ostrava dostávala zřídka a především zásluhou Klimši, který svým důrazem postrašil Brzobohatého a posléze tečoval Ferencovu ránu do padajícího gólmana. Druhou třetinu zakončil Kopáč neproměněným pokusem s bezprostřední vzdálenosti.

Slavia nechtěla nic nechat náhodě a raketově po návratu zvýšili na 2:0 ve svůj prospěch opět z hole Jaroslava Hafenrichtera pod víko domácí brány. Třetí část bylo přesto střelecky velice skoupá, neboť sudí povolil tvrdší hru a místo bojů o puk, se sváděly desítky soubojů nejen u hrazení, které, i přes několik šrámů na hráčích obou celků, nepřerostly do žádné šarvátky. Kubáň se vytáhl proti pokusům Mazance a Hafenrichtera, kdežto proti Doležalově ráně z mezikruží mohl děkovat držadlu své hole. To hostující brankář se nejvíce zapotil, když na něj projektil vyslal Voráček od modré čáry. Sareza Ostrava – Slavia Praha 0:2.