V prvním kole společné části prohrál dorost s Pardubicemi

03.11.2005, Vladimír Vronka

K prvnímu utkání ve společné části extraligy dorostu nastoupili hráči Sarezy proti Pardubicím. O osudu utkání rozhodla první třetina, ve které dokázali hosté ze dvou střel dát dva góly a třetinu vyhrát 3:0. Sareze se sice podařilo snížit, ale pardubičtí dokázali šťastnou brankou upravit na konečných 1:4.

- 19.kolo čt 3.11.18:00
HC Sareza Ostrava
HC Dynamo Pardubice
1:4(0:3, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 33. Tomis (Kopáč, Voráček)- 5. Pilař (Radil), 6. Ježek (Kopa), 17. Poskočil (Paučin) 38. Dobiáš. Vyloučení: 4:7, navíc Kalina (Sareza) 5 + OK. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.

Zápas začal opatrně z obou stran. Změnu přinesla až přesilová hra Sarezy, ve které se neujaly střely Tomise či Pindura. Sareza přesilovou hru nedokázala proměnit v gól a přišel trest. Po vhazování v obranném pásmu Sarezy se k puku dostal Pilař a kličkou překonal Gleicha v ostravské bráně. Týmy nestačili pořádně vystřídat a už to bylo 0:2. Gleich vyrazil Střelu Kopy k puku se dostal Ježek, objel bránu a pohodlně zavěsil. Snížit mohla Vajda po Uherkově střele, ale Vajdova teč mířila pouze do Landsmana v pardubické svatyni. Definitivně mohl Sarezu dostat na kolena Ježek, ale své sólo utopil v kličkách. Šancí bylo v první třetina jako šafránu. Střely pardubického Vernera či ostravského Vajdy svůj cíl minuly. Ve 14. minutě byl vyloučen ostravský Kalina na pět minut a do konce utkání, a jelikož v té chvíli jež na trestné seděl ostravský Voráček, měli hosté možnost hrát přesilovku pět na tři. Přesilovku začali pardubičtí dobře, ale Ježkova střela skončila na tyči. Další vážnější příležitost ji již nevypracovali. Jinak se vedlo Poskočilovi, který překonal střelou mezi betony Gleicha potřetí. Stav 0:3 svítil na kostce i na začátku druhé třetiny.

Sareza si ve druhé části vytvořila první příležitost. V přesilová hře si to Klimšova rána namířila do tyče, Ferenc nedokázal trefit prázdnou bránu. O poznání lépe si vedl Tomis, který přesně tečoval střílenou přihrávku Kopáče. Po snížení se hra rozkouskovala, byly v ní náznaky šancí, ale špatné přihrávky, dobré obranné zákroky či špatně mířené střely ze střední vzdálenosti to vše znamenalo, že nula od nuly pošla. Změnila to až přesilová hra Pardubic, při které trefuje Radil břevno. Poté se před Gleichem zjevila trojice Šnejdr, Paučin, Salava, ale nikdo z nich nedokáže puk dorazit do brány. Sám před Gleichem byl také Dobiáš, ale ani on s své šance nezhostil nejlépe. Ve 35. minutě převzal puk Ferenc projel celým kluzištěm, přihrál Pindurovi, který projel celé útočné pásmo, jeho střelu dokázal Landsman vytěsnit mimo tři tyče. Po neproměněné přesilové hře domácích se ujali slova hosté. Dobiáš plácl do puku, tan si to obloučkem namířil do brány - 1:4. Tímto gólem určil skóre po druhé třetině.

V první minutě třetí třetiny se radovali z gólu pardubičtí, ale gól nebyl správně uznán pro postavení útočícího hráče v brankovišti. O chvíli později tečoval Barčák Voráčkovu střelu těsně mimo. Pardubice v přesilové hře pořádně zaměstnaly obranu Sarezy v čele s Gleichem, ale ostravští hráči dokázali vše vyřešit. Ve 49. minutě se prodral Klimša až před Landsmana, ale jeho střela minula odkrytou bránu. O pár minut později ujížděla dvojice hráčů Pardubic na jediného Ostraváka, ale nájezd překombinovali. Běžela 57. minuta, když pardubický Pilař jel sám na Gleicha, ten dokázal Pilařův pokus lapit. Na druhé straně dokázal Kopáč přebruslit a přetlačit Drtinu, jeho klepnutí do puku trefuje jen Landsmanův beton. A když ani Uherek svou šanci nepřetavuje v gól končí utkání výhrou Pardubic 4:1.