Také dorost s Třincem nebodoval

15.10.2005, Lukáš Bajgar

Svěřenci Vladimíra Stránského živili naději v zápase s Oceláři na bodový zisk až do konce druhé třetiny, kdy se v přesilové hře prosadil hostující Milan Dóczy a poté si Třinec již své vedení pohlídal. Hrdinou Třince je Jan Maruna, který se o zisk dvou bodů postaral třemi kanadskými body v zápase.

- 14.kolo so 15.10.13:15
HC Sareza Ostrava
HC Oceláři Třinec
3:4(1:1, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 12. Hlinka (Jelšík), 24. Mikula (Vajda, Voráček), 56. Žáček (Klimša) - 11. Maruna, 35. Pánek (Maruna), 40. Dóczy (Kania), 51. Maruna. Vyloučení: 8:10. Využití: 2:2. Diváci: 80. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 3:4.
HC Sareza Ostrava: Šomek – Zapletal, Tomis, Šiška, Parma, Pindur, Voráček – Jach, Kopáč, Klimša – Jelšík, Hlinka, Uherek – Kalina, Vajda, Mikula – Žáček
HC Oceláři Třinec: Švajda – Vojta, Dóczy, Hoďa, Kania, Špaček, Kondrátek, Hobza – Zadina, Bohm, Bartošek, Kubiš, Válek, Toman, Maruna, Pánek, Capcara, Řezáč, Adamiec

V krásné říjnové sobotní poledne hostila Sareza Oceláře z Třince. Domácí by se po případné výhře mohli bodově na své soky dotáhnout, ale hosté nechtěli toto dopustit a jako první si vytvořili gólovou příležitost – Hobza unikl ostravské obraně a bekhendový blafák nedokázal dotáhnout a Šomek betony kryl. V 11. minutě třinecký Pánek zatáhl kotouč do útočného pásma, nalezl Capcara, jehož střelu ještě Šomek zlikvidoval, ale na dorážku Jana Maruny byl krátký. Minutu nato naopak Jelšík, ač držen obránci, dobruslil kotouč za bránou hostí a připravil střeleckou pozici pro Michala Hlinku, který s vyrovnáním neotálel. V samotném závěru první části vyzkoušel pozornost Švajdy Klimša, ale ten pravý beton vystřelil včas. Skóre zůstalo 1:1.

Do druhé třetiny vstoupili domácí vedoucí brankou Vladimíra Mikuly, kterému střelecký zápis připravil Voráček prudkou ránou do plexiskla za bránou a Vajda, jenž odražený kotouč dojel. Ve 25. minutě se na Šomka vyřítilo duo Maruna – Capcara, brankář i za pomocí pozorného Voráčka katastrofě zabránil. V polovině zápasu se vedle ostravského brankáře rozezvučela tyč po Hoďově střele při hře 3 proti 4. V čase 34.17 srovnal stav utkání Jiří Pánek podivuhodným způsobem, neboť gólman Šomek vystavil Marunovi semafor a domácí obránci přestali hrát, jenže puk zapadl za jeho záda před brankovou čáru, čehož si pozorný Pánek všiml – 2:2. Když už se zdálo, že se za takového stavu půjde do kabin, napřáhl v přesilové hře u modré Milan Dóczy a nechytatelně vystřelil – 2:3.

Poslední část byla ve znamení střel obránců od modrých čar. Týmy se přetahovaly o každý metr ledu a definitivní pojistku utkání zařídil Jan Maruna, který se, při hře bez jednoho hráče na obou stranách ihned po buly, nemýlil. Ostrava se snažila, ale slabou náplastí nad ztrátou dvou bodů byl už jen gól Martina Žáčka na konečných 3:4.