Junioři doma zvítězili

19.01.2006, Vladimír Vronka

Oba týmy vstoupili do zápasu opatrně. První zahrozili hosté. Prvního gólu naopak docílili domácí, když Foltýn využil přesilovou hru. O pár minut později se prosadil opět Foltýn, tentokrát v oslabení. Foltýn mohl završit svůj hattrick, ale z trestného střílení přestřelil bránu. Po zvýšení na 3:0 z hole Janečky to vypadalo na vítězství Sarezy. Pardubice zbraně nesložily. Semorád snížil na 3:1 a dvě minuty po zahájení třetí části snížil na jednogólový rozdíl Komůrka. K vyrovnání hostů nevedla ani hra bez brankáře a následná přesilová hra šest na čtyři. Sareza zvítězila 3:2 a připsala si další důležité body.

- 37.kolo čt 19.1.18:00
HC Sareza Ostrava
HC Dynamo Pardubice
3:2(2:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Foltýn (Novák, Lelkeš), 10. Foltýn (Novák), 23. Janečka (Dostál, Lelkeš). Rozhodčí: Jeřábek - Lipina, Záviský. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 100. Střely na branku: 38:44.
HC Sareza Ostrava: Štěpánek - Tomis, Rosypal, Bolek, Dudáš, Bezouška, Bílý, Kubala, Vajda - Dostál, Janečka, Dušek, Minařík, Novák, Belanec, Jelšík, Sklenář, Mikeš, Lelkeš, Kapsa, Foltýn.
HC Dynamo Pardubice: Růžička - Salava, Rejzek, Nakládal J., Chaloupka, Poskočil, Havrda, Bláha, Dobiáš, Škumát, Komůrka, Jindřich, Semorád, Procházka, Pochobradský, Kučera, Nakládal O., Havíra

Do první šance se dostali pardubičtí již v první minutě, ale Semorád střílel jen do připraveného Štěpánka v domácí bráně. Na druhé straně zahrozil o minutu později Kapsa, ale jeho střela z křídla mířila jen do boční konstrukce. O pár minut později se z ničeho nic zjevil před Štěpánkem Ondřej Nakládal, ale byl tak překvapený, že poslal svou střelu do ostravského gólmana. Běžela sedmá minuta, když v přesilové hře napřáhl ke střele Novák, jeho pokus dokázal Růžička ještě vyrazit, puk se ovšem dostal až k Foltýnovi, který již pardubického gólmana překonal. Skóre se mohlo měnit i po nájezdu Belance, který prokličkoval až před Růžičku, ale střelu ani dorážku neusměrnil do sítě. O pár okamžiků později, když hráli pardubičtí přesilovou hru, udělala obrana fatální hrubku před vlastní bránou, puk si vzal Novák a poslal jej Foltýnovi před bránu, ten poslal kotouč mezi betony do sítě. Hra se pak přesouvala od modré k modré. Změnil to až výpad Nováka, který byl při samostatném úniku hákovan a následovalo trestné střílení. K němu se postavil do té doby jediný střelec Petr Foltýn, ale svůj nájezd zakončil střelou nad pardubickou bránu. Pardubice mohly snížit, ale Štěpánek byl připraven na výjezdy Havíry a Jindřicha. V poslední šanci třetiny byl po Duškově přihrávce Novák, ale střelecký pokus z jeho hole proletěl nad břevnem.

Krušné chvíle zažil v první minutě druhé části ostravský gólman Štěpánek, který zůstal ležet po nezaviněném střetu s padajícím hráčem Pardubic. Po delší chvíli se otřesený gólman postavil na nohy a utkání dochytal. Ostravské tento fakt nabudil a ve 23. minutě zvýšil na 3:0 Janečka, jenž nejprve nechal vyniknout hostujícího gólmana, ale vyražený puk dojel, udělal kličku a k levé tyči zavěsil. Na druhé straně vyhazoval Štěpánek puk, ale na modré čáře si na něj počkal Procházka, jehož střela mířila mimo a následnou dorážku si ostravský gólman dobře pohlídal. Snahu Havrdy o teč Chaloupkovi střely zmařil Štěpánek. Na druhé straně jel Lelkeš sám na Růžičku, ale protože byl faulován, tak nájezd neproměnil. Následnou přesilovou hru Sarezy přerušil svým faulem Kapsa. Hosté se při hře 4 na 4 radovali ze snížení. Ve 31. minutě dokázal Semorádovu střelu Štěpánek vyrazit, ale na dorážku již nestačil. O necelou minutku později si mezi dvojici pardubických najel Minařík, ale faulován se do šance nedostává. V přesilové hře se Sareza do vážnější šance nedostala. Po jejím skončení se do šance dostal Semorád, ale osamocen poslal střelu do ostravského gólmana a dorážku dokázal Štěpánek zlikvidovat. Když nedokázala dát gól ani trojice Janečka, Dostál, Lelkeš šlo se do kabin s výsledkem 3:1 pro domácí Sarezu.

Ve třetí minutě poslední části pardubičtí snížili, když puk do brány dostal Komůrka. Třetí třetina byla více o bojovnosti, bruslení a hlavně o obraně. Na počátku třetiny nedokázala opět trojice Janečka, Dostál, Lelkeš přetavit svůj závar v gól. Podobně se vedlo i Semorádovi s Procházkou. Týmy se dostávaly ke střelbě převážně od modré čáry. O pár minut později vyslal svou střelu na Štěpánka Komůrka, ale ostravský gólman byl na místě. Na druhé střelbě zahrozila dvojice Janečka Novák, ale střela Nováka si cestu do sítě nenašla. V předposlední minutě si Štěpánek pohlídal střelu Jakuba Nakládala. Hosté si vzali sekundu před vypršením poslední minuty oddechový čas a odvolali gólmana. Hru 5 na 6 vylepšil z pardubického pohledu ostravský Novák svým faulem. Hosté nedokázali tuto šanci využit. Sareza zvítězila 3:2 a připsala si další důležité body.