Junioři porazili Hradec Králové

12.01.2006, Vladimír Vronka, Jan Škarpa

Zápas byl za začátku velmi opatrný. Hokej odpovídal postavení obou týmů v tabulce. Celá první třetina se našla v duchu nahazování a střel z dálky. Druhá třetina už byla více hokejová a Sareza se ujala vedení po parádní kombinaci Janečky s Lelkešem a zakončujícího Dostála. Hostům se podařilo vyrovnat, když se dostal k puku na brankovišti Šejnoha a puk doslova dotlačil do brány. Sareza se ovšem nedala a v přesilové hře se trefil Janečka a dostal tak Sarezu opět do vedení. Druhou část vyhrála Sareza 2:1. Ve třetí části měli příležitost skórovat oba týmy, ale oba gólmani již nepustili žáden kotouč za svá záda a Sareza tak zvítězila 2:1.

- 35.kolo čt 12.1.18:00
HC Sareza Ostrava
Královští lvi Hradec Králové
2:1(0:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 24. Dostál(Lelkeš, Janečka), 36. Janečka (Dostál) - 29. Šejnoha. Rozhodčí: Trombík - Tuzial, Vengřín. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 27:32.
HC Sareza Ostrava: Štěpánek - Tomis, Bolek, Bezouška, Dudáš, Pindur, Bílý, Kubala, Rosypal - Velecký, Dostál, Janečka, Dušek, Minařík, Novák, Belanec, Lelkeš, Sklenář, Mikeš, Foltýn.
Královští lvi Hradec Králové: Balážik - Marša, Jelínek, Černák, Burdych, Spudil, Samec - Luštinec, Hloušek, Petružálek, Dvořák, Jirousek, Šimoníček, Janoušek, Šejnoha, Čermák, Diviš, Petr, Honousek, Dulovec.
Do zápasu vstoupily oba celky v opatrném tempu, přesto si oba brankáři již v první minutě připsali po zákroku, nejprve ostravský Štěpánek po střele Diviše a poté hradecký Balážik po akci Janečky. Ani další akce hradeckých strážce svatyně Sarezy příliš neohrozila, Dvořák totiž střílel z úhlu. Když se neprosadili Velecký a Novák na straně domácích, ani Šejnoha na straně hostí, začal sudí vyloučovat. Přesilovka Sarezy ale netrvala dlouze, neb hradeckého Šimoníčka brzy následoval Lelkeš. Ve hře 4 proti 4 se před Štěpánkem zjevil sám Diviš, ale pochodil neúspěšně jako Duhovec již po vypršení trestů obou hráčů. To se již Sareza tlačila opět do útoku, otevřít skóre se nepovedlo ani Dostálovi, ani Lelkešovi. V další přesilové hře se Sareze vůbec nevedlo, a tak se do šance po vypršení trestu dostali opět hosté. Janoušek nebezpečně pálil, ale jeho střelu Štěpánek zneškodnil stejně jako dorážku Šejnohy. V 17. minutě pálil Foltýn jen do Balážika. Ke konci první třetiny byl vyloučen domácí Bezouška, v samém závěru první části se v přesilovce dostal do zakončení Diviš, svou šanci ale neproměnil a tak po úvodní třetině odcházeli hráči do kabin za bezbrankového stavu.

V úvodu prostřední části dohrávali hosté přesilovou hru, ale Sareza Hradec prakticky k ničemu nepustila a bezpečně se ubránila. Otevřít skóre mohl hradecký Miloslav Čermák, Štěpánek byl ale pozorný a tak udeřilo na druhé straně. Janečka přihrál Lelkešovi, který našel před brankou volného Petra Dostála, kterému již nečinil problém poslat puk za záda Balážika – 1:0. Hosté se snažili o brzké vyrovnání, ale to se Miloslavu Čermákovi nepovedlo. Sareza byla při chuti, střely Lelkeše ani Kubaly si ale cestu za záda brankáře Hradce nenašly. V čase 28:27 se tak mohli radovat hráči Hradce, za Štěpánka dotlačil totiž puk Jan Šejnoha - 1:1. Domácí se do vedení mohli vrátit rychlostí blesku, Foltýn ale mířil po příhře Nováka vedle. Další šanci o skórování nabídli hosté Sareze svým vylučováním, první přesilovou hru Ostrava ještě nevyužila, druhé vyloučení však již skončilo po 26 sekundách, když se po pěkné přihrávce Dostála prosadil Petr Janečka - 2:1. O chvíli později mohl vedení domácích zvýraznit Novák, v individuální akci však zakončil pouze do betonu pozorného Balážika. V 37. minutě byl blízko k vyrovnání Petružálek, jeho střela však skončila na brankové konstrukci. Když se tvrdou střelou nezaznamenal svůj druhý gól Šejnoha, vyhrála Sareza druhou část 2:1.

Na počátku závěrečné části dohrávali hosté opět přesilovou hru, sotva se však Janečka vrátil z trestné lavice zpět na led, musel se hostující brankář pořádně v bráně ohánět. Bravurně zlikvidoval průnik Janečky a poradil si také s následnou střelou Kubaly. Na ostravskou aktivitu se snažil zareagovat Miloslav Čermák, Štěpánek se ale nachytat nenechal. O vyrovnání se také pokoušeli Petr a Janoušek, ani jednomu se to však nezdařilo. Domácí se snažili uklidnit hru třetím gólem, nadvakrát se to nevedlo Foltýnovi ani Dudákovi ranou od modré. Na obou stranách se pouštěli hráči do pěkných kličkovaných, ve třetí části zamotal domácím obráncům hlavy Dvořák, na druhé straně se stejně vedlo Novákovi. Sareza se v závěru soustředila na bránění vedení, což se vedlo až do závěru utkání, kdy se 10 sekund před koncem mohl gólově prosadit Janoušek, ale netrefil bránu a tak se mohli hráči Sarezy radovat z výhry 2:1.