Junioři zahájili rok 2006 vítězně

07.01.2006, Vladimír Vronka

Do utkání vstoupili lépe hosté, ale Jakub Štěpánek byl na místě. Otěže utkání postupně převzala Sareza. Ve druhé třetině se dostala do vedení gólem Martina Dudáše. Na začátku třetí části vyrovnal Vladimír Růžička, ale vyrovnaný stav vydržel necelou minutu, to se trefil hráč ostravského dorostu David Klimša. Brankový účet utkání uzavřel Dalibor Kubala gólem v přesilové hře 5 na 3. Sareza tak zvítězila 3:1.

- 33.kolo so 7.1.13:30
HC Sareza Ostrava
HC Slavia Praha
3:1(0:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 38. Dudáš (Novák, Dušek), 44. Klimša (Minařík), 47. Kubala (Novák, Dostál) - 43. Růžička (Endál). Rozhodčí: Hradil - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 8:10, navíc Sklenář(Sareza) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 29:28.
HC Sareza Ostrava: Štěpánek - Bolek, Bezouška, Kubala, Dudáš, Bílý, Němec, Pindur, Tomis - Lelkeš, Janečka, Dostál -Dušek, Novák, Sklenář - Minařík, Belanec, Foltýn - Ferenc, Kopáč, Klimša.
HC Slavia Praha: Lorenc - Višňák, Moščic, Drtina, Jebavý, Roth, Drbohlav, Soldán - Lang, Růžička, Pavel, Stromko, Malárik, Jonáš, Ondráček, Endál, Krejčí, Fleisler, Škaloud, Domian, Sklenář.

Sareza nastoupila do utkáni s pozměněným kádrem. Novými tvářemi v ostravském dresu byli Dalibor Kubala, Michal Novák, Michal Sklenář a Petr Foltýn. Mezi nové tváře bychom také mohli započítat celou pětici hráčů z ostravského dorostu obránce Petra Tomise, Jiřího Pindura a útočníky Víta Ference, Jaroslava Kopáče a Davida Klimšu. Celá pětka odehrála dobrý zápas. David Klimša, po stažení hry na tři formace, dokonce vsítil vítěznou branku.

Na začátku utkání byli aktivnější hosté. Již v první minutě se ujížděl sám na Jakuba Štěpánka v ostravské bráně Endál, ale poslal svou střelu nad bránu. Do další zajímavé akce uplynula spousta vody v řece Odře a opět v ní byli hostující hráči. Závar před Štěpánkem nedokázali Pražané zakončit, a když na Jonáše volala odkrytá brána nedokázal se hostující útočník k puku dostat včas. O minutu později v 7. minutě se dostal do šance ostravský Lelkeš, najížděl sám na Tomáše Lorence ve Slavistické bráně, ale protože byl faulován poslal svůj pokus mimo bránu. Následovala přesilová hra, té si však ostravští moc neužili, protože o 16 sekund později fauloval ostravský Bolek. Ve hře 4 na 4 najížděl Minařík na Lorence, na modré čáře se rozhodl pro střelu, ale tu zastavila tyč. Sareza začala postupně přebírat otěže zápasu. Lelkeš se probil přes přesilu hráčů jako Asterix a Obelix z římského vězení, ale jeho střelu dokázal s notnou dávkou štěstí gólman Slavie zneškodnit. Sareza byla v tlaku, ale střely létaly kolem tyčí nebo je dokázal Lorenc vyrazit do rohů. Poté najížděla trojice Pražanů na jediného ostravského hráče, ale zakončení minulo Štěpánkovu bránu o pár decimetrů. Třetinu zakončila střela Nováka, který nechal vyniknout Lorence. Do kabin se šlo za stavu 0:0.

Druha část začala podobně jako ta první. Štěpánek neuvěřitelně dokázal lapit puk po souhře dvou hráčů hostí, celá lavička již zvedala ruce nad hlavu, ale zbytečně. Ostravští zahodili také několik slibných šancí. Minařík s Foltýnem nedokázali svou šanci zakončit. Na druhé straně se nedokázali střelecky prosadit Stromko, Malárik a Ondráček. Ve 32. minutě tečuje střelu Kubaly Dudáš jen těsně mimo prázdnou bránu. O dvě minuty později dostali hosté možnost hrát přesilovou hru 5 na 3, která trvala 30 sekund, ale do vážnější šance se v přesilové hře slavisté nedostali. O chvíli později střílel opět Kubala, ale Foltýn poslal svou teč mimo tři tyče. Sareza dokázala vsítit gól jednou sekundu po návratu vyloučeného Drtiny. Puku se zmocnil Dušek, jehož střelu dokázal Lorenc vyrazit, před Novákem byla prázdná brána, ale Lorenc opět čaroval, k vyraženému puku se dostal Martin Dudáš a svou ranou ze čtyř metrů v čase 37:45 málem protrhl síť. Po gólu se dostaly do šancí hráči s číslem 24 na dresu, ale ostravský Dudáš ani slavistický Endál gólmany nepřekonali. Do kabin se šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Třetí třetinu zahájil svým gólem v čase 42:43 Vladimír Růžička, který vyjel zpoza brány a překonal Štěpánka. Hosté se z vyrovnávací branky neradovali dlouho. O 58 sekund později strhl vedení opět na stranu domácích David Klimša, který dorazil do brány vyraženou střelu Minaříka. O dvě minuty později přišla pro ostravské možnost své vedení navýšit. Na trestné lavici seděl Drtina, když velmi nešetrně narazil na mantinel ostravského hráče Jakub Skelnář a poslal svůj tým do třech. To se však nelíbilo hostujícímu trenérovi, který na rozhodčího pořvával celý zapas jako na tržišti. Hlavnímu rozhodčímu Hradilovi došla trpělivost a uložil hráčské lavici dvouminutový trest. Sareza tak hrál velmi dlouhou přesilovku 5 na 3. Dokázala ji jednou proměnit. Dalibor Kubala svou ranou od modré čáry propálil vše co mu stálo v cestě a jeho ránu zastavila až síť slavistické brány. Přesilovka 5 na 3 pokračovala. Bolek, Minařík, Belanec a další střelci své šance neproměnili. Slavisté již v olabení neinkasovali. Málem se jim podařilo snížit, ale Drtinovu střelu vyrazil Štěpánek a k dorážce se dostal Růžička, ale Štěpánek vytáhl další ze svých parádních zákroků. V 58. minutě byl vyloučen ostravský Belanec a Slavie měla poslední šanci s utkáním něco udělat. Pražané se usadili v pásmu, ale jediná střela Drtiny minula bránu. Sareza nepustila hosty ani ke hře bez brankáře a zaslouženě zvítězila 3:1.