Juniorka na Olomouc nestačila

01.11.2005, Martin Hrubý, Vladimír Vronka

Junioři Sarezy Ostrava přivítali na domácím ledě celek Olomouce. Sareza se po španých výkonech začíná pomalu zvedat a jají hráči jistě chtěli navázat na vítězství s Havířovem a ve zlíně. V zápase sice vedli 2:1, ale nakonec byla štastnějším týmem Olomouc.

- 18.kolo so 29.10.13:15
HC Sareza Ostrava
HC Olomouc
2:3(0:0, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Mocek (Velecký, Janečka), 35. Minařík (Bílý) - 24. Ondrušek (Handl), 37. Frais (Luňák), 55. Kovalovski (Frais) Rozhodčí: Venglář - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 90. Střely na branku: 33:38.

Ze začátku se oba týmy oťukávaly. Ve 2. minutě dochází k závaru před brankou Jakuba Čecha, ten ale vše řeší, lapačkou chytá puk. Následovala série vyloučení, ze které ani jeden tým nedokázal vsítit první branku. Za zmínku stojí jen střely Bezoušky a Mocka. Tři minuty před koncem se sám zjevil před olomouckým gólmanem Sikora, ale hostující brankář střelu zázračně vyráží mimo. V poslední minutě zazvonila po akci dvou olomouckých a jediného ostravského hráče tyč Čechovy svatyně. Do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu 0:0.

V prvních minutách druhé třetiny si oba brankáři připisují po jednom těžkém zákroku. Ve 24. minutě se poprvé rozsvítilo červené světlo za domácí brankou, když Čech pustil Handlovu střelu skoro z půlky hřiště. Hned po vhazování mohla Sareza vyrovnat, ale puk jen těsně míjí. Vyrovnání se Sareza dočkala v přesilové hře. Když Mocek svou střelou nedává olomouckému brankáři šanci. Ve 28. minutě upaloval sám Belanec na Olomouckou bránu, ale jeho střela mířila nad. Pote se dlouhé minuty nemohla obě mužstva dostat k pořádné střele. Změnila to až 35. minuta a špatné Čechovo rozehrání, vzniklou situaci hasil obranným zákrokem Blaško. Platilo otřepané nedáš - dostaneš. Minařík tečoval střelu Bílého a Sareza vedla 2:1. Olomouci se podařilo velmi brzy vyrovnat. Závaru před a v ostravském brankovišti dokázal využít Frais. Po druhé třetině tak svítil na kostce nad ledem stav 2:2.

K výraznějšímu ohrožení některé z branek ve třetí třetině došlo až ve 47. minutě, kdy zazvonila boční konstrukce domácí kasy po náhodné střele olomouckého Křesiny. O dvě minutky později je olomoucký gólman připraven a chytá střelu Sikory. V následující minutě je v tlaku Janečkova formace, ale nedokáže jej přetavit ve vedoucí gól. Hosté se k ohrožení Čecha dostávají až v 53. minutě, ale ostravský gólman se štěstím vyráží mimo své tyče tečovanou ránu od modré čáry. O dvě minuty později se již skóre změnilo. Kovalovského první střelu stačil ještě Čech vyrazit, ale na dorážku byl krátký. Olomouc se dostává do další šance, po chybě Mocka, Čech je však na svém místě. V poslední minutě se Sareza snaží o vyrovnání při hře bez brankáře. Po hrubce obrany se valí hráči Olomouce na opuštěnou ostravskou svatyni, ale skóre navýšit nedokáží. Utkání ta končí výhrou Olomouce v Ostravě 3:2.