Junioři opět prohráli

30.09.2005, Vladimír Vronka

Junioři Sarezy se porazili sami, vlastními chybami v obraně. Po první vyrovnané třetině následovala třetina druhá, která byla pro ostravské černou můrou. Hosté v ní rozhodli zápas pěti přesnými zásahy. Třetí třetina byla opět vyrovnaná, ale to již bylo o výsledku rozhodnuto.

- 8.kolo čt 29.9.18:00
HC Sareza Ostrava
PSG Berani Zlín
3:8(1:1, 0:5, 2:2)
Branky a nahrávky: 10. Dušek (Bílý, Vajda), 42. Dušek (Klečka), 44. Belanec (Csoka)- 16. Klabačka, 23. Matějka (Bořuta, Blahuta), 30. Mikšovský, 33. Matějka (Mikšovský), 36. Vaněk (Piluša), 38. Suk (Piluša, Vaněk), 50. Piluša (Matějka), 53. Vaněk (Kubiš) Vyloučení: 7:3, navíc Piluša(Zlín) 10. min. Využití: 2:2. Střely na branku: 27:54.
HC Sareza Ostrava: Štěpánek(od 33. Vajner, od 40. Štěpánek) - Blaško, Bezouška, Bolek, Rambousek, Mocek, Bílý, Němec, Vajda - Csoka, Dostál, Hanke, Dušek, Minařík, Belanec, Janata, Bacul, Jelšík, Klečka, Kasalík.
PSG Berani Zlín: Sedlář - Bořuta, Záhorovský, Blahuta, Karlíček, Přikryl, Kočica, Vartovník, Vaněk, Ondráček, Bula, Suk, Korčák, Piluša, Staša, Matějka, Klabačka, Mikšovský, Kubiš, Stuchlík.

Obě mužstva začali aktivně. V úvodní minutě střílel zlínský Stuchlík, ale Jakub Štěpánek jeho střelu chytá. Hra se přelévala ze strany na stranu. Do první vážnější šance Sarezy se dostal Belanec, ale Sedláře v bráně hostí nepřekonal. O několik minut později střílel nikým nehlídán opět Belanec, ale Sedlář byl v souboji úspěšnější. V 9. minutě vyráží střelu Piluši Štěpánek mimo branku. Puku se zmocnili ostravští a vyrazili do útoku, který znamenal první změnu skóre. V čase 9:26 si najel Dušek před bránu, zpracoval přihrávku Bílého, položil gólmana hostí a do prázdné klece zavěsil. Poté je hra trošičku rozháraná. První velkou šanci si po gólu vytváří zlínští v 16. minutě, kdy Kubiš ani Stuchlík své příležitosti zahazují. O pár sekund později již Štěpánek kapituloval.V čase 15:25 se po obrovské chybě obrany na buly dostal Klabačka sám před domácího brankáře a napodruhé vyrovnal. První část tak skončila 1:1.

Ve druhé třetině se gólový pytel Zlína roztrhl. Ve 21. minutě v oslabení Sareza přitlačila soupeře k jeho bráně. Žádná ze střel se neujímá. Poté nechal sudí hostům výhodu 5:3, když si na trestné lavici odpykával trest Blaško a v útočném pásmu zůstal ležet po bolestivém zásahu Klečka. Zlín však tuto výhodu nedokáže využít. Ale ve dvacáté druhé minutě a páté sekundě upravil stav na 1:2 Matějka, který využívá nádhernou přihrávku Bořuty a svůj samostatný nájezd proměňuje. Ve 26. minutě skrývá Piluša svou střelu za domácího obránce Mocka, ale trefuje jen horní tyč Štěpánkovy brány. O dvě minutky později se dostává sam před Sedláře Minařík, ale ani on svou gólovou příležitost nevyužívá. Další branka v čase 29:55 padá po obrovské chybě obrany, kdy se do samostatného úniku dostal Mikšovský a překonává Štěpánka. Další střela Zlína také skončila gólem. V přesilovce vystřelil Mikšovský, kterému radost zkazil Štěpánek, ale nadvakrát dorážejícímu Matějkovi ji již ostravský gólman radost zkazit nedokázal. Následoval výměna brankářů, kdy Štěpánka nahradil Vajner. V brance byl teprve tři minuty, když se opět z dorážky trefil Vaněk. Za necele tři minuty opět lovil Vajner puk ze sítě. Suk se trefil parádně do horního rohu branky a využil tak dobrou přihrávku Piluši. Sareza se poté pokusila alespoň snížit, ale Belanec, Klečka či Dušek netrefili prázdnou Zlínskou klec. Po druhé třetině tedy svítilo na kostce nad ledem skóre1:6.

Třetí část začala Sareza velmi aktivně a byla za to odměněna gólem. Po minutě a 45 sekundách hry se prosadil opět Dušek, který se po Klečkově příhře zpoza brány nemýlil. Sareza se snažila o nemožné. O necelé dvě minuty později snížil na 3:6 ostravský Belanec, který si sám najel do pásma, kde nejprve puk ztratil, ale dokázal jej vybojovat zpět a mezi betony snížit. Hru poté začali ovládat zlínští hráči, ale Štěpánka, který na začátku třetí části nastoupil opět v brance Sarezy dlouho nedokázali překonat. Povedlo se to až Pilušovi, který do horního rohu zavěšuje. Poté se opět vyznamenává Štěpánek, který chytá spoustu střel. Jeden puk však propouští za svá záda. V čase 52:54 prošla střela Kubiše mezi Štěpánkovými betony, ale zastavuje se před brankovou čarou, kde jej Vaněk posunuje do prázdné klece. Utkaní tak skončilo 3:8 pro hosty za Zlína.