Ani na pošesté juniorka nevyhrála

22.09.2005, Jan Škarpa

Ani v šestém kole juniorské extraligy nepoznali junioři Sarezy chuť vítězství. Po statečném výkonu podlehli celku Vsetína, který si připsal první vítězství. Sareza dvakrát vedla, ale pokaždé Vsetín dokázal v krátkém čase vyrovnat, poté se ujal dokonce dvoubrankového vedení, které už junioři Ostravy nedokázali vymazat.

- 6.kolo čt 22.9.18:00
HC Sareza Ostrava
VHK ROBE Vsetín
3:4(0:0, 2:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 23. Bolek (Janata), 25. Belanec (Csoka, Hanke), 51. Belanec (Bolek, Janata) - 23. Pokora (Nesrsta), 28. Hruška (Davídek), 47. Hruška (Ostrčil), 48. Novák (Štefl). Rozhodčí: Krenželok - Závislý, Lipina. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. Diváci: 100. Střely na branku: 32:23.
HC Sareza Ostrava: Vajner - Blaško, Rambousek, Bolek, Mocek, Bílý, Mlčák, Vajda - Csoka, Dostál, Hanke, Dušek, Minařík, Belanec, Janata, Bacul, Klečka
VHK ROBE Vsetín: Štefl - Pokora, Pelikán, Urban, Hrad, Novák, Ostrčil - Knebl, Davídek, Hruška, Nesrsta, Hrňa, Ciupa, Dědek, Podešva, Navrátil

Do zápasu vlétli domácí jako blesk a již v sedmé sekundě se po velké chybě vsetínské obrany dostal do brankové šance Klečka, který však Štefla nepřekonal. Jako první z Valachů dal o sobě vědět Dědek, ale dopadl stejně, jako ostravský útočník. Ve čtvrté minutě se již chystali vsetínští zvedat ruce nad hlavu, leč puk směřující do prázdné brány na poslední chvíli nohou zastavil Vajda a zkazil tak radost Nesrstovi. V šesté minutě ujel ostravské obraně Navrátil, ale neprosadil se, stejně jako domácí z následného protiútoku. Z hokeje se stále častěji stával spíše boj, který prolomila až střela Pelikána, která letěla jen těsně nad branku Vajnera. O několik minut později na druhé straně nepřekvapil Štefla Minařík. V závěru první třetiny se nepodařilo otevřít skóre domácím Duškovi s Mockem. A když ani vsetínský Podešva nepřekonal těsně před sirénou brankáře Sarezy, odcházeli hráči po první třetiny do šaten za stavu 0:0.

Ve druhé třetině jako první zahrozili domácí střelou Dostála, Štefl však byl pozorný. O několik málo sekund později jej však překonal střelou z prostoru mezi kruhy Ondřej Bolek, kterému asistoval Janata. Domácí ještě nestačili pořádně gól oslavit a bylo srovnáno, po 20 sekundách od první branky zápasu se mezi úspěšné střelce prosadil dorážkou Tomáš Pokora, který doklepl v čase 22:21 za záda Vajnera střelu Nesrsty. Za necelé dvě minuty to však byli opět domácí, kteří se radovali, lehká střela Michala Belance propadla brankáři Vsetína za záda. Bod za asistenci si připsali Hanke a Csoka. V 26. minutě šikovně tečoval Dostál střelu Janaty, Štefl však se zvýšením skóre na 3:1 zásadně nesouhlasil. Ve 28. minutě bylo opět srovnáno. Petr Hruška se prosadil Střelou do horního růžku brankáře s duhovým pukem na prsou. Asistenci si připsal Davídek. Po vyrovnání se hra trochu zpomalila, rozhodčí začal vylučovat a tak výrazně zahrozil pouze Knebl, který však mířil z ideální pozice trefil Vajnera do břicha.

Do třetí části opět vstoupila aktivněji Sareza, do šance se dostal Klečka, který byl sám před brankou hostí, vedení na stranu Ostravy však nestrhl. Opět se začalo více vylučovat než hrát. Když na trestné lavici seděl Blaško, který odpykával trest za ostravského brankáře, dostali se hosté poprvé v zápase do vedení. To se v čase 46:16 prosadil Petr Hruška, kterému přihrával Ostrčil. Po gólu Vsetína následovaly další vyloučení a tak se hrálo ve velmi hokejovém počtu tři na tři. Velký prostor na ledě dokázala vsetínská trojce dokonale využít, když Martin Novák zvýšil skóre na 4:2 střelou z pravého kruhu. Asistentem se stal brankář Štefl. Třicet vteřin po inkasovaném gólu měli domácí šanci dát kontaktní gól, sám před Šteflem byl Dostál, avšak neuspěl. Sareze se v 49. minutě naskytla šance hrát krátkou přesilovku 5 na 3, za 20 sekund však domácí nepřekonali Štefla. O chvíli později domácí se mohli domácí radovat, končící přesilovku využil svým druhým gólem Michal Belanec šikovnou tečí Bolkovy střely. Domácí se snažili o vyrovnání, ale Janata, Klečka, Minařík, Dostál ani Dušek své tutovky neprosadili. Vsetínští tak z ostravského ledu odjíždějí spokojeni, získali své první letošní vítězství. Sareza si na něj bude muset počkat nejméně do dalšího utkání, které bude hrát v sobotu v Havířově.