Ligoví mladší dorostenci si doma vyšlápli na Karvinou

11.02.2018, David Kubatík

V desátém kole nadstavbové skupiny S Regionální ligy mladšího dorostu hostili porubští mladíci na ledě RT TORAX ARENY celek Karviné. I přes rozpačitou první třetinu dokázali nakonec favorizovaní Porubané zabrat a třemi góly ve druhé třetině svého soka přetlačit.

Regionální liga mladšího dorostu - N10 ne 11.2.10:00
HC RT TORAX Poruba "B"
HC Býci Karviná
5:1(1:1, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Macias Kr. (Macias Ka.), 30. Bukovjan (Bechný, Kubalák), 35. Prokeš (Elbl), 39. Barčák (Macias Kr.,Chovanec), 47. Chovanec (Boguaj) – 19. Kulawiak. Rozhodčí: Janda – Hechf, Hladík. Vyloučení: 4:3 + Elbl (POR) a Pekala (KAR) oba 10 min. OT Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.
HC RT TORAX Poruba "B": Calábek – Grendziok, Elbl, Stehlík, Macias Ka., Bechný, Tošenovjan – Elze, Hlavatý, Prokeš, Kubalák, Luzar, Bukovjan, Boguaj, Macias Kr., Chovanec, Barčák
HC Býci Karviná: Šedivý – Serafin, Heczko, Pfeifer, Toráčová, Berousek, Zelina, Kukucz – Kulawiak, Kriščák, Mendlík, Pekala, Staníček, Popek

Úvodní třetina tohoto duelu přinesla spíše opatrný hokej doprovázen mnoha nepřesnostmi na obou stranách. Na konci první minuty se první šancí na branku prezentoval domácí Grendziok. Jeho střela však postrádala potřebnou razanci, a tak si s ní Jakub Šedivý v poklidu poradil pomocí své lapačky. Ve čtvrté minutě jsme se podobné situace dočkali i na druhé straně. Pekala ale tentokrát střílel po ledě, a vyzkoušel tak připravenost Calábkových betonů. V sedmé minutě potom došlo k první větší příležitosti ke skórování. A tu měli domácí Porubané. Brankář Šedivý si nejprve poradil s Kubalákovou střelou z levého kruhu a následně i s dorážkou Bukovjana! Ve dvanácté minutě šel za hákování na trestnou lavici Kulawiak. V následné početní výhodě nejprve trefil z velkého úhlu pravou tyč karvinské branky Bukovjan a o chvíli později se už domácí mohli radovat ze vstřelené branky. Tu obstarala stylově bratrská dvojice Maciasů. V čase 13:45, čtyři vteřiny před vypršením početní výhody, se na modré napřáhl Kacper. Puk byl ještě tečován jedním z obránců, i tak ho ale Šedivý dokázal vyrazit před sebe. Vyrazil ho však jen do míst, ve kterých operoval Krzysztof Macias, který nekompromisní střelou pod břevno poslal Porubu do vedení. Ještě do první sirény však byl stav znovu nerozhodný. Postaral se o to v čase 18:36 Lukáš Kulawiak, který svižnou střelou z mezikruží propálil Calábka v porubské brance. Jelikož se už do konce úvodní části na ledě nic zajímavého neudálo, odcházely oba celky do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

Prostřední část se sice rozjížděla trochu pomaleji, přesto ale přinesla mnohem rychlejší hokej s mnohem menším množstvím nepřesností. Obrátit skóre ve prospěch Karvinských mohl ve dvacáté osmé minutě Kulawiak, který se řítil sám na Calábka. Ten však zachoval chladnou hlavu a ze situace vyšel jako vítěz. A tak se za další minutu radovali domácí. V čase 29:23 šel po přihrávkách Kubaláka a Bechného důrazně za pukem Vojtěch Bukovjan a propasíroval ho mezi Šedivého betony – 2:1. Ve třicáté druhé minutě už to mohlo být o dvě branky. A znovu byl v akci Bukovjan. Ten nejdříve tvrdě vypálil a následně dokázal svou střelu i dorazit. Šedivého však nepřekonal. Co se nepovedlo v minutě třicáté druhé, povedlo se ve třicáté čtvrté. Po přihrávce Elzeho se i s trochou štěstí prosadil z velkého úhlu Marek Prokeš, který se po ledě trefil přesně mezi betony soupeřova brankáře - 3:1. Šanci na vstřelení kontaktní branky měli hosté už v čase 35:57, kdy byl vyloučen domácí Barčák na dvě minuty za napadení. Během této početní výhody k tomu měl asi nejblíže Vojtěch Pekala, který nedokázal Calábkovu branku trefit ani z bezprostřední blízkosti. Co se nepovedlo hostům, povedlo se domácím. V čase 38:36 na Šedivého vypálil Barčák. Karvinský gólman puk vyrazil, ale pouze na volného Krzysztofa Maciase. Ten vypálil znovu, ale soupeřův strážce branky byl i napodruhé úspěšnější. Vyrazil však pouze znovu na hůl Jonáše Barčáka, který už nezaváhal a poslal puk za jeho záda – 4:1. Ještě v poslední minutě se o čtyřbrankový rozdíl ve skóre pokoušeli Hlavatý a Elze. Hlavatý vypálil od modré a po zákroku Šedivého se právě Elze pokoušel o dorážku. Hostující obrana v čele s Šedivým však celou událost nakonec ustála. Stav 4:1 tak už na světelných tabulích vydržel až do druhé sirény.

V závěrečné periodě i nadále hře vládli Porubští. A svou dominanci vyjádřili i gólově. V čase 46:21 ujel karvinské obraně po Boguajově přihrávce Pavel Chovanec a střelou nad lapačku nedal Šedivému šanci. Od této chvíle se zápas už pouze dohrával. K vidění bylo mnoho vyloučení na obou stranách, která však zůstala nevyužita. V padesáté čtvrté minutě to ještě v oslabení zkoušel Bukovjan. Jeho střela ale postrádala potřebnou razanci. Poslední minuty se už dohrávaly hlavně ve středním pásmu a po rozích téměř bez přerušení.

Svěřenci Miroslava Bahníka si tak připisují třetí vítězství z posledních pěti utkání. Příští zápas je čeká už v sobotu sedmnáctého února od 16:30 na horkém ledě znojemských Orlů.

Ohlasy k utkání

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba "B"): Po první rozhárané třetině jsme museli v kabině trošku hráčům domluvit. Od druhé třetiny ta hra vypadala trošku jinak. Začali jsme se srážet, začali jsme trošku víc bruslit a vytvořili jsme si náskok. Třetí třetinu jsme pak už dohrávali zodpovědně a nedostali jsme branku. S výsledkem jsme spokojeni, obraz hry ale úplně podle představ nebyl.

Marek Volf (HC Býci Karviná): Na to, v jaké jsme zde hráli sestavě, musím kluky pochválit. Zápas rozhodly naše tři chyby v prostřední části, které soupeř dokázal využít. Myslím si, že ve třetí třetině jsme měli trochu více ze hry. Klukům ale děkuji za bojovnost.