Z hnízda Jestřábů bez bodů

21.12.2005, Jan Wirkner

Poslední letošní zápas vyšel pro Sarezu bodově naprázdno. Prostějovští Jestřábi se v úvodní třetině ujali vedení, na což hosté odpověděli vyrovnávající brankou Dalibora Sochorka. V polovině závěrečného dějství, v rozmezí necelých 4 minut se domácí trefili do černého hned třikrát a nedovolili Sareze získat ani jeden bod.

- 35.kolo st 21.12.18:00
LHK Jestřábi Prostějov
HC Sareza Ostrava
4:1(1:0, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 18. Fojtík (Sedlák, Saluga), 45. Říha (Fojtík), 46. Saluga (Říha), 47. Saluga (Říha, Hegegy) - 39. Sochorek (Šebesta, Chatrnúch). Rozhodčí: Vampola - Hejduk, Křivský Vyloučení: 10:9 Využití: 0:1 V oslabení: 0:0 Diváci: 426 Střely na branku: 35:39 Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1
LHK Jestřábi Prostějov: Hamrla - Doseděl, Kameš, Kruliš, Sedlák, Kučírek, Hegegy - Bařica, Piecha, Dibelka - Vymazal, Bordowski, Saluga - F.Čech, M.Čech, Sabela - Fojtík, Říha, Luka
HC Sareza Ostrava: Čech - Chatrnúch, Mocek, Kramný, Pazdera, Ovšák, Vnenk - Šebesta, Sochorek, Janeček, Polášek, Baranyk, Badžo, Holuša, Lelkeš, Bokroš, Valčák, Heřman

Do utkání vstoupili aktivněji domácí a od prvních minut měli více ze hry. Velkou šanci měl Jestřáb Piecha v 17. minutě, kdy na něj zívala prázdná branka, ale i přesto puk přes brankovou čáru nebyl schopen dotlačit. O minutu později byl však Prostějov úspěšnější. Po přihrávce Luky z rohu kluziště se ocitl Fojtík sám před hostujícím brankářem a pěknou střelou do horního rohu branky otevřel skóre utkání – 1:0. Chvíli před koncem třetiny měl možnost zvýšit znovu Piecha, ale tomu dnes nepřálo štěstí a jeho nepříjemnou střelu Čech zastavil.

Druhá třetina byla poznamenána velkým množstvím vyloučených. Proti pravidlům se několikrát provinili jak domácí tak i hosté a oba týmy mohli tedy předvést jak jsou úspěšní v přesilových hrách. Z tohoto souboje vyšli lépe hosté, když se v početní výhodě trefil ostravský Sochorek, jenž tečoval střílenou přihrávku Šebesty. Sareza měla dobré příležitosti i v dalších minutách, ale Hamrla v těžkých chvílích své mužstvo podržel. Prostějov zůstal věrný svým špatným statistikám z využívání přesilovek a ani jednou neuspěl. Po druhé třetině na světelné tabuli svítilo skóre 1:1.

Do poslední části vstoupili Jestřábi ve velkém stylu a už ve 41. minutě velmi nebezpečně pálil od modré Kruliš. Jeho střelu Čech neudržel a domácí puk dorazili za jeho záda. Rozhodčí však puk necitlivě přerušil ještě než kotouč přešel přes brankovou čáru a gól tak nemohl být uznán. Tato situace domácí nezlomila, ale naopak nabudila je ještě k lepšímu výkonu. To se projevilo o pět minut později, kdy Saluga vstřelil druhý gól domácích. Po jeho brance začal Prostějov Ostravu jasně přehrávat a další kousek v brance hostů na sebe nedal dlouho čekat. V čase 47:06 překonal Čecha Říha, který dostal nádhernou přihrávku od Fojtíka. Domácí se nedali zastavit a za další minutu po ukázkové souhře přidal poslední branku Saluga. Nemalý podíl na brance měli také Říha s Krulišem. Sareza byla potřech rychlých brankách naprosto zlomená a do konce zápasu už nebyla schopna na nepříznivý stav reagovat. Jestřábi dnešní zápas tak vyhráli 4:1.

Ohlasy k utkání

Aleš Flašar (Jestřábi Prostějov): Po první třetině jsme mohli vést 3:0, nebo 3:1 a klidně mohlo být po zápase. Druhou třetinu jsme předvedli katastrofální výkon i když k němu samozřejmě pomohl rozhodčí. Hráči by se neměli zaměřovat na to co píská rozhodčí, oni musí hrát a nevěnovat se ostatním věcem. Po druhé třetině byl trochu vítr v kabině a bylo opět vidět to mužstvo, které do toho dalo srdce a viděl jsem že chtějí vyhrát.

Josef Halouzka (Sareza Ostrava): Myslím si, že nás soupeř dneska přehrál, bruslil víc. My jsme hráli trošku ustrašeně, nesplnili jsme taktické věci, které jsme si řekli před zápasem a zaslouženě dnes Prostějov vyhrál.