Sareze podruhé k vítězství stačil jediný gól

28.09.2005, Miroslav Klimeš, Lucie Vítková

Podruhém v krátkém sledu stačil hokejistům Sarezy k vítězství jediný gól. Po pondělní hubené výhře nad Kadaní se stejný výsledek opakoval v rámci deváteho kola. O osudu utkání s Prostějovem rozhodla branka Romana Chatrnúcha z 39. minuty duelu. Gólman Jakub Čech v tomto týdnu září a na šesti bodech z posledních dvou zápasů má lví podíl.

- 9.kolo st 28.9.18:00
LHK Jestřábi Prostějov
HC Sareza Ostrava
0:1(0:0, 0:1, 0:0)
Branka a nahrávky: 39. Chatrnúch (Šebesta, Pazdera). Rozhodčí: Husička - Škach, Machálek. Vyloučení: 4:8, navíc Vnenk a Ovšák (oba Ostrava) oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 2500.
LHK Jestřábi Prostějov: Lakosil - Grman, Kameš, Kučera, Procházka, Sedlák, Toms, Švrček - Bordowski, Čech F., Čech M., Fojtík, Hradecký, Kolusz, Petrák, Piecha, Sabela, Saluga, Vymazal, Žibrita
HC Sareza Ostrava: Čech - Pazdera, Chatrnúch, Holík, Brincko, Ovšák, Vnenk, Tesařík, Kramný - Janeček, Sochorek, Šebesta - Heřman, Boháč, Polák - Holuša, Polášek, Baranyk - Badžo, Mleko, Gelačák
Do první třetiny vstoupily oba týmy zostra a hned po úvodním buly se dostával do velké šance prostějovský Michal Saluga, ale skákající puk do branky neusměrnil. Hned z protiútoku zahrozili i ostravští hráči, to však bylo na dlouhou dobu od nich vše co v útoku předvedli. V dalších minutách propadla hra do podprůměru a hrálo se spíše ve středním pásmu. Domácím se vůbec nedařila kombinace, až na pár světlých okamžiků, kdy nejprve v 7. minutě pěknou akci sehráli Hradecký, Procházka a F. Čech, o tři minuty později čarovala první řada ostravských, ale opět chyběla pěkné kombinaci střela a poté v 11. minutě, když střílenou nahrávku F. Čecha tečoval Bordowski těsně mimo branku hostí. Sareza se znovu osmělila až v 15. minutě, kdy Šebesta se Sochorkem zahazují své gólové šance. O necelou minutu později se Libor Polášek dostal za obranu domácích, ale střelu mezi betony mu Vlastimil Lakosil vystihl. Ke konci třetiny se ještě Prostějov snažil využít zmatků ostravské obrany. Přes Bordowského a Hradeckého se puk dostal k F. Čechovi, ten nedokázal obhodit sedícího brankáře.

Druhá třetina začínala přesilovou hrou domácích, těm se ale přesilovky vůbec nedařily a většinou v nich nedokázali ani pořádně ohrozit ostravskou branku. Poté se hra vyrovnala a hrálo se znovu o střední pásmo. Do šancí se hokejisté dostávali jen zřídka a většina pokusů ztroskotávala na obranách. Do šance se dostal ostravský Brincko, jehož střelu Lakosil vyráží před Heřmana, který nedokáže skákající puk trefit. Běžela 6. minuta, když Holuša vyslal projektil směr Lakosil, jenž jeho střelu opět jen vyrazil, ale Filip Mleko se k dorážce nedostal. V 8 a 9 minutě zahrozili domácí, nejprve Procházkou, který to zkoušel od modré a později Sabelou, ten si položil brankáře Jakuba Čecha, ale přehodit backhandem puk už nedokázal. Od 12. do 16. minuty hráli domácí v početní převaze, ale dokázali si vypracovat jen jedinou šanci kdy se mezi kruhy dostal s pukem Procházka, ale táhlou střelu trefil do náruče připraveného Čecha. V čase 17:29 byl za hákování vyloučen prostějovský Michal Petrák a hned na to za nebezpečnou hru vysokou holí T. Sedlák. Hosté tedy dostali šanci hrát téměř dvě minuty přesilovou hru 5 na 3, kterou také v čase 38:35 využili, když si za brankou nahráli Šebesta s Pazderou, ten nahrál stojícímu Chatrnúchovi, který se přesnou střelou k tyči nemýlil - 0:1.

Do třetí třetiny vlétli jestřábi s cílem utkání otočit. Ve 4. minutě prokličkoval celým kluzištěm Sedlák, pěknou nahrávkou našel Fojtíka ale ten ostravského brankáře překonat nedokázal. K vyrovnání měl Prostějov blízko při přesilovce, když na trestné lavici seděl za hru vysokou holí Dušan Brincko. Macin Kolusz se ocitl sám před ostravským brankářem, ten však skvělým zákrokem lapačkou zachránil. Po přesilovce domácí převzali veškerou iniciativu a snažili se střílet z každé pozice. Obrovskou šanci měl ve 14. minutě Grman když po Salugově přihrávce zazvonila tyč Čechovy branky. V závěru to domácí zkoušeli bez brankáře v šesti, ale obrana hostů byla pozorná a jednobrankovou výhru už si dokázala pohlídat.

Ohlasy k utkání

Josef Halouzka (Sareza Ostrava): Byl to vypjatý zápas, trochu se do toho namotal rozhodčí, který pískal moc úzkostlivě. My jsme šli do zápasu s tím, že chceme zůstat v horní polovině tabulky, a proto jsme tady nesměli prohrát. Hráči se k tomu postavili dobře. Báli jsme se našich třetích třetin, což jsme ve čtvrtém zápase prorazili.