Junioři nasázeli Karviné 11 branek, Zavadil se blýskl čistým kontem

28.02.2016, Soňa Molatová

Porubská juniorka v neděli ukončila základní část zápasem s Karvinou. Zatímco na karvinském ledě porubští junioři nevyhrávali s vysokými gólovými náskoky, na domácí půdě se jim již podruhé povedlo zvítězit s jedenácti vstřelenými brankami. Během minulého zápasu v RT TORAX ARENĚ ale hostující celek dokázal mírně vzdorovat dvěma góly. Při posledním společném zápase této sezóny ale junioři vše dovedli k dokonalosti a díky strážci porubské svatyně Janu Zavadilovi do porubské kasy nedoputoval kotouč ani jednou. Domácí gólman si poradil i s několika samostatnými úniky a hřiště tak po šedesáti minutách opouštěl s čistým kontem.

Liga juniorů - 32.kolo ne 28.2.13:30
HC RT TORAX Poruba
HC Býci Karviná
11:0(2:0, 5:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 11. Stupka (Sysala), 11. Kurnik (Gola R.), 21. Pěnčík (Moravčík, Kropka), 23. Štěpán (Hranoš, Sysala), 26. Moravčík (Pěnčík, Smrčka), 28. Vilček (Gola R.), 36. Kropka (Moravčík, Pěnčík), 41. Moravčík (Kropka, Smrčka), 44. Kropka (Smrčka), 50. Široký (Kropka, Pěnčík), 58. Štěpán (Šustala). Rozhodčí: Cik – Šimčík, Holibka. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 81. Průběh utkání: 11:0.
HC RT TORAX Poruba: Zavadil – Štěpán, Boháč, Široký, Kropka, Hranoš, Jendruš – Gola R., Moravčík, Šustala, Stupka, Pěnčík, Mládek, Smrčka, Csabala, Vilček, Kurnik, Sysala
HC Býci Karviná: Juránek – Nolč, Hladil, Krojda, Škorpík, Trnený –Pacas, Kania, Čadílek, Kurowski, Vlček, Anestis, Čipko

Začátek utkání byl v poměrně vlažném tempu. Porubský celek sice do zápasu vstpoval v roli jasného favorita a dokázal ohrožovat svatyni svého soupeře častěji, ale první gól to dlouhých 11 minut nepřinášelo. Pak ale David Sysala našel u brankoviště Matouše Stupku, jehož rána letěla přímo nad Juránkovy betony. O pár sekund později byl karvinský gólman opět pokořen, když se Antonínu Kurníkovi povedlo propašovat kotouč mezi jeho nohy.

První minutu druhé periody využil ke své akci Marek Pěnčík, na jehož ránu z mezikruží Juránek nestačil. O pár minut později propašoval do karvinské brány vedle levé tyče kotouč Matěj Štěpán. Téměř v sedmé minutě si vzal před brankovištěm puk do své režie Dominik Moravčík, jehož rána proletěla Juránkovi pod nohama. Ve 29. minutě se pak karvinskému gólmanovi nepovedlo uchránit svou svatyni před Tomášem Vilčkem, který dotlačil puk za jeho záda. Necelé čtyři minuty před koncem druhé třetiny se k bráně hostů řítil Dominik Moravčík, jemuž sice akce pro pád nevyšla, ale vzápětí si na hokejku nabral kotouč Adam Kropka, kterému se povedlo dokončit do karvinské kasy posedmé.

Ve druhé třetině se k puku opět dostal Dominik Moravčík, jehož rána prosvištěla do brány hostů pod Juránkovou vyrážečkou. Devátý gól nadělil karvinskému brankáři po zpětné přihrávce Adam Kropka, který puk poslal za jeho záda šetrně kolem pravé tyče. V polovině poslední třetiny zpoza kruhu poslal na Juránka puk Jaromír Široký, jehož střela opět letěla k pravé tyči. Dvě minuty před koncem zápasu pokořil strážce karvinské svatyně naposledy Matěj Štěpán svou ránou nad levé rameno.

Ohlasy k utkání

Miroslav Bahník (RT TORAX Poruba): Po velmi laxní první třetině jsme klukům v šatně domluvili a myslím si, že zápas si vzali k srdci, přidali jsme hodně branek. To utkání určitě nebylo bez chyby, ale hodně těžko se motivují hráči, když vedete 7:0, aby si neudělali kličku a hráli zodpovědně. Zvládli jsme to a budeme čekat na soupeře. Za dnešní výkon ve dvou třetinách bych chtěl hráčům poděkovat.

Jan Ovčaří (SK Karviná): Přijelo nás málo, bylo to asi způsobeno tím, že šlo o poslední zápas v sezóně, takže se na to hráči vykašlali, asi zůstali doma. Chtěli jsme hrát ze začátku systémem, že budeme bránit, ale po dvou – třech kolech se to rozpadlo, začalo to tam padat samo a Poruba se svezla na tom, že nás bylo deset a dopadlo to, jak to dopadlo.