Juniorka slaví posedmé v řadě, rozhodla první třetina

22.01.2016, René Chyla

Domácí borci začali pálit ostrými už v první minutě, po 39 vteřinách hry totiž zamířil přesně Michael Hranoš. Hosté byli na ručník, jelikož v desáté minutě museli dohánět již tříbrankové manko. RT TORAX poté ubral plyn a na další gól tak museli diváci čekat až do sedmadvacáté minuty, kdy se prosadil podruhé v zápase Jakub Bialoň. Naděje Jana Zavadila na čisté konto zhasla v minutě padesáté, hosté totiž zaskočili domácí promrzlé publikum dvěma zásahy během jedenácti vteřin. A kdyby hostující Kryštof Rykala následně proměnil svůj únik, mohlo být zaděláno na drama. Nestalo se, a tak tříbodový Patrik Gola pečetil jednoznačné vítězství střelou pod víko 80 sekund před koncem.

Liga juniorů - 24.kolo pá 22.1.17:30
HC RT TORAX Poruba
HC Frýdek-Místek
6:2(3:0, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 1. Hranoš (Gola P.), 8. Bialoň (Gola P., Gola R.), 10. Kropka (Široký), 27. Bialoň (Gola R.), 46. Mládek, 59. Gola P. (Mládek) – 50. Ondráček (Zberovský, Nikl), 50. Ondráček. Rozhodčí: Klapetek – Vengřín M., Marek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 70. Průběh utkání: 5:0, 5:2, 6:2.
HC RT TORAX Poruba: Zavadil – Štěpán, Ščurek, Široký, Kropka, Hranoš, Boháč – Gola P., Gola R., Moravčík, Bialoň, Šustala, Stupka, Pěnčík, Mládek, Smrčka, Csabala, Kurnik
HC Frýdek-Místek: Hlaváč – Kocháň, Nikl, Csapai, Flegr, Brél – Dubčák, Ondráček, Zberovský, Rykala, Daron, Škubala, Heralt, Palacký, Carbol

Domácí borci vstoupili do pátečního zápasu doslova po hlavě. Už po 39 vteřinách hry napřáhl na modré čáře Michael Hranoš, který propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:0. O chvíli později se ocitl sám před frýdeckou brankou Matouš Stupka, kotouč ale zamířil naštěstí pro hosty pár centimetrů nad břevno. V osmé minutě pak Patrik Gola našel z ostrého úhlu mezi kruhy rozjetého Jakuba Bialoně, který střelou zápěstím vymetl levý růžek Hlaváčovy klece – 2:0. V desáté minutě bylo na domácí střídačce ještě veseleji. Po zmatku v obranném pásmu se poté nejlépe zorientoval Adam Kropka, který si udělal ještě krok navíc do výhodnější pozice mezi kruhy a zamířil přesně mezi Hlaváčovy betony – 3:0.

Frýdeckomístečtí ale vysokorychlostnímu tempu domácího výběru vůbec nestíhali a do útočného pásma se jim podařilo dostat jen opravdu ve svátečních chvilkách. Pozornost Zavadila tak prověřil až ve dvanácté minutě Jan Flegr, který se prezentoval ostrou ranou od modré čáry. Snížit pak mohl dvě minuty před první sirénou Jakub Heralt, jeho dělovka z pravého kruhu ale taktéž mezi tři tyče nezamířila. O pár vteřin později pak bekhendová nevýrazná střela Patrika Goly skončila na levé tyči.

Po vlažnějším začátku druhé dvacetiminutovky, kdy hru přerušovala častá vyloučení, mířili do černého počtvrté domácí. Jakub Bialoň se dostal mezi kruhy k odraženému puku a zamířil přesně nad levý Hlaváčův beton – 4:0. Elitní formace porubského celku pak ostřelovala frýdeckého brankáře v početní výhodě, Jan Hlaváč ale všem pokusům senzačně odolával. Ve 34. minutě se prezentoval parádní individuální akcí Filip Boháč, ve svém nájezdu ale neuspěl. V přesilovce následně nedokázal přidat další branku ani po několika dorážkách do poloodkryté branky Dominik Moravčík.

Porubští úřadovali ve třetí třetině i ve vlastním oslabení a Frýdeckomístečtí se museli i v této herní situaci intenzivně bránit. Tlak domácích nakonec přinesl kýžený úspěch. Jonáš Mládek ve 46. minutě vypálil z prostoru mezi kruhy a kotouč zaplachtil až do pravého horního růžku Hlaváčovy brány – 5:0. Na opačné straně pak zkoušel štěstí zpoza branky David Škubala, Jan Zavadil si ale svou levou tyčku pohlídal a držel stále čisté konto. To však již neplatilo v čase 49:34. Lukáš Zberovský nahrával mezi kruhy Patriku Ondráčkovi, jenž se trefil přesně nad Zavadilovu vyrážečku – 5:1.

O jedenáct sekund později slavila úspěch tatáž dvojice hostů. Patrik Ondráček vypálil po vyhraném buly z levé strany a černý kus pryže zastavila až síť za Zavadilovými zády – 5:2. A mohlo býti ještě hůře, kdyby Kryštof Rykala o pár sekund později proměnil svůj únik porubské obraně. V obrovské šanci se pak ocitl také Marek Carbol, porubský brankář ale ukryl puk do své výstroje. Definitivní tečku za dnešním zápasem přidali domácí borci 80 sekund před koncem. Patrik Gola využil zaváhání jednoho z frýdeckých beků, pohrál si s Hlaváčem a zakončil nekompromisně pod víko – 6:2.

Ohlasy k utkání

Petr Trojan (HC RT TORAX Poruba): Na soupeře jsme se pečlivě připravovali, jelikož v posledních kolech prokazoval, že nehraje vůbec špatně a sbírá pravidelně body, takže jsme věděli, že to nebude určitě lehké utkání. Povedla se nám sice první třetina, poté však přišlo částečné uspokojení. Na druhou stranu, pokud nepočítáme výpadek v padesáté minutě, kdy jsme nechali Frýdek-Místek během jedenácti sekund dvakrát skórovat, tak zápas nevypadal vůbec zle. Myslím si, že dnešní klání mělo spád z obou stran, padaly také krásné góly, takže přítomným divákům se muselo určitě líbit.

Tomáš Snášel (HC Frýdek-Místek): Utkání ovlivnil zejména první gól, který padl hned v úvodní minutě. Domácí byli určitě v první polovině zápasu lepším týmem, poté jsme už dle mého názoru hráli to, co jsme chtěli, ale porubský náskok už byl v té době velký. Měli jsme ještě samostatný únik za stavu 5:2, nicméně náš útočník tuto šanci neproměnil. Jak jsem již říkal, zaspali jsme zejména první třetinu a skóre se poté s takovým soupeřem dohání velmi těžko. My se z toho musíme jen poučit.