Porubská juniorka si napravila reputaci, oslabený Přerov odjížděl bez bodů

30.01.2015, Kateřina Juříková

Proti Porubě se postavil Přerov, a ačkoliv hosté přijeli značně oslabeni, na jejich hře to nebylo moc znát. Čtyři starší dorostenci se po ledě proháněli jako dravé šelmy a dosti znepříjemňovali domácím jejich akce. Po první třetině domácí vedli pouze 1:0, ale vše se změnilo ve druhé části. Po dalších dvou obdržených brankách Ondřej Sekula rezignoval a místo něj se do klece postavil Jakub Grigárek. Tomáši Mizerovi spadl puk do klece za celé utkání pouze dvakrát, zato Grigárek, stejně jako jeho kolega, obdržel další tři. Dvěma góly se blýskl Jonáš Mládek a na obě dvě branky mu nahrál Denis Brnčál. Na další utkání si junioři počkají celých čtrnáct dní a po této pauze zavítají na led Hradce Králové.

Liga juniorů - 36.kolo pá 30.1.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC ZUBR Přerov
6:2(1:0, 4:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 18. Gola (Smrčka), 25. Fibrich (Havránek, Schwarz), 27. Mládek (Brnčál), 31. Havránek (Fibrich), 38. Smrčka (Holáň, Gola), 42. Mládek (Brnčál) – 30. Kenša (Blahunek, Kolařík), 36. Zavřel (Kubal, Helešic) . Rozhodčí: Trombík – Poruba, Štěpán. Vyloučení: 6:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 49. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 6:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Mizera – Síkora, Štěpán, Ščurek, Gálik, Ryška, Kropka – Gola R., Kurnik, Schwarz, Brnčál, Fibrich, Mládek, Smrčka, Holaň, Havránek
HC ZUBR Přerov: Sekula (od 27. minuty Grigárek) – Mašíček, Šťastný, Kundrátek, Smolka – Zavřel, Helešic, Kubal, Zdráhal, Novák, Pecha, Kenša, Kolařík, Blahunek

V první třetině to na ledě vypadalo velice vyrovnaně a porubské pětky si oťukávaly hlavně přerovské dorostence, kteří museli za Přerov nastoupit a zpočátku vypadali plaše. Jakmile se však zapracovali, dělali domácím na ledě docela peklo. Čtyři přerovští mladíci s košíky se na ledě proháněli daleko rychleji a svižněji a dokázali nejednou proniknout do útočného pásma. Zbytek juniorského osazenstva hostů také domácím občas přitopilo pod kotlem, ale žádná ze střel za Mizerou neskončila. První domácí a jediný gól první části utkání vstřelil Robin Gola.

Druhá tercie byla na branky bohatější. Parádní akci zakončil hned v začátku Josef Fibrich, který obelstil Sekulu. Přerovský gólman chtěl Fibrichovi zabránit v gólu, ale moc si vyjel a nestačil se vrátit, takže si lehl, ale v tom jej porubský útočník objel a než stačil Sekula nastavit hůl, byl kotouč v kleci. Pár minut na to vsítil Jonáš Mládek, který tak poslal Sekulu z ledu. Přerovský gólman rezignoval a místo něj se do klece postavil Jakub Grigárek. Ale ani na něm nebyla za nedlouho nitka suchá.

Než se tak stalo, obdržel Mizera svou první branku. Rychle ujíždějící Michal Kenša, jeden z přerovských posil, přebruslil skoro celé kluziště a z prostoru kruhu po Mizerově pravici vypálil prudkou střelu, která vymetla oba rohy brankové konstrukce. Na tuto branku odpověděl Martin Havránek, jež pálil na klec z bezprostřední blízkosti.

Po střele Patrika Zavřela neměl porubský gólman moc štěstí, neboť puk projel za brankovou čáru, ještě než stačil přitisknout beton k tyči. Gólovou smršť druhé třetiny završil Marek Smrčka.

Uběhla pouze minuta a v poslední třetině opět skóroval Jonáš Mládek, který snad ani nedoufal v to, že jeho akce vyjde. Hostům se již nedařilo, ale bojovnost je neopouštěla. Přerov se stále tlačil dopředu a snažil se stav snížit, jeho akce však byly vždy zmařeny. Ani domácím se již nedařilo proměňovat šance. Ačkoliv branky nepadali, na ledě bylo stále živo a o osobní souboje nebyla nouze. Ke konci utkání musel na ledovou plochu i lékař, neboť se na ledě u trestných lavic dost ošklivě svíjel jeden z řad Přerova. Tvrdý náraz o mantinel nevydržel ramenní kloub Tomáše Nováka a lékař musel rameno nahodit zpět. Utkání posléze skončilo stavem 6:2.

Ohlasy k utkání

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): Soupeř přijel ve značně oslabené sestavě. Ačkoliv jsme kluky nabádali, aby hráli zodpovědně, nenastoupili jsme do utkání šťastně. Od druhé třetiny jsme začali hrát, plnili se povinnosti a podařilo se nám i gólově odskočit. V poslední třetině bylo důležité, abychom nepolevili, abychom hráli svou hru. Myslím si, že soupeř hrál, na co měl a řekl bych, že se hrálo nahoru a dolů.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Prohráli jsme naprosto zaslouženě. Rozhodla druhá třetina, kdy jsme přestali plnit, to co v první. Máme spoustu zraněných, nemocných a tím jsme na body zřejmě dosáhnout nemohli, ale darovali jsme to domácím, podle mého názoru, hodně lacino.