Juniorka vyhrála také v Přerově a suverénně kráčí za vítězstvím v nadstavbové části

09.01.2015, Aleš Novotný, René Chyla

Junioři Poruby zvládli utkání na ledě Přerova na výbornou a do tabulky o postup do baráže si připisují další velmi cenné tři body. Již na začátku druhé třetiny vedl RT TORAX 3:0, poté ale domácí Zubři snížili na 2:3 ze svého pohledu a dali tak zápasu novou zápletku. Poruba si ale nakonec zkušeně zápas pohlídala, vyrovnání nepřipustila a gólem Matěje Štěpána z 57. minuty zpečetila svou výhru na ledě Přerova 4:2. Porubská juniorka tak stále vede tabulku o pět bodů a nyní ji v neděli čeká domácí zápas proti Třebíči.

Liga juniorů - 31.kolo pá 9.1.18:00
HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba 2011
2:4(0:2, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 34. Smolka (Novák), 53. Kubal (Pecha, Mašíček) – 4. Havránek (Baca), 18. Schwarz (Havránek, Baca), 22. Holaň (Smrčka, Bartoň), 57. Štěpán (Schwarz, Rataj). Rozhodčí: Kika – Doležel, Novotná. Vyloučení: 3:4, navíc Fibrich (Poruba) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.
HC ZUBR Přerov: Grigárek – Mašíček, Šťastný, Kundrátek, Duda – Školoud, Helešic, Zavřel – Pecha, Siegel, Kubal – Smolka, Novák, Daniš
HC RT TORAX Poruba 2011: Šrámek – Gola P., Pobuta, Baca, Štěpán, Kurnik, Schwarz, Ščurek, Gálik, Brnčál, Fibrich, Rataj, Bartoň, Mládek, Smrčka, Ryška, Holaň, Havránek, Kropka
Skóre zápasu se poprvé změnilo ve čtvrté minutě, když dostal dlouhý pas za obranu domácích Martin Havránek. Sám proti Grigárkovi zvolil bekhendový blafák a nemýlil se. Hostům jednobrankový náskok nestačil a i nadále pilně zaměstnávali domácího brankáře. Ten svůj tým podržel několika skvělými zákroky.

Zubři se do pásma hostí příliš nedostávali. K prvnímu ohrožení Šrámkovy klece se propracovali až necelých sedm minut před koncem úvodní části. Velkou šanci na srovnání měl Helešic, krásně se zbavil obránce, ale na poslední chvíli jej fauloval brankář Šrámek. Hosté na rozdíl dvou branek odskočili tři minuty před koncem třetiny. Po sérii šancí Přerova se po křídla rozjel Jakub Schwarz a trefil se přesně nad vyrážečku Grigárka.

I do druhého dějství vstoupil lépe hostující tým. Po necelých dvou minutách Grigárek vyrazil kotouč přímo k Vojtěchu Holaňovi, který pohotově dorazil černý nesmysl za jeho záda. Přerovští si také vypracovali velkou příležitost. Pecha bekhendovou přihrávkou našel osamoceného Kubala, tomu se však Šrámka překonat nepodařilo.

RT TORAX nepolevoval ve svém úsilí a neustále ostřeloval Grigárka. Ten si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohl. Postupně kryl šance Smrčka, Holaně, a dokonce i tutovku Schwarze. Skvěle ho také podporovala obrana, která dobře čistila prostor před jeho klecí.

Za svůj obětavý a bojový výkon byli nakonec domácí junioři přece jen odměněni. Novák krásnou žabičkou oslovil rozjetého Petr Smolku. Přerovský útočník tváří v tvář Šrámkovi zachoval chladnou hlavu a vymetl jeho pravou šibenici.

Ve třetí části to bylo pro změnu přerovské mužstvo, které se tlačilo více před bránu a mělo více ze hry. Již po dvaceti vteřinách se sám před Šrámkem ocitl Zavřel, hostující brankář ale svůj tým podržel. Přerovským hráčům se podařilo snížit sedm minut před koncem. Pavel Kubal se dobře zorientoval za brankou hostů a šikovně zasunul puk za rozhozeného Šrámka. A zadělal tak na pořádné drama.

Naděje Zubrů však rázně utnul Matěj Štěpán, který dorazil kotouč za bezmocného Grigárka a potrestal zbytečné Zavřelovo vyloučení. Zubři konec zápasu nezabalili a ještě se pokoušeli s výsledkem něco udělat. Porubský Šrámek však všem pokusům domácích odolal a jeho tým se mohl radovat ze zisku tří bodů.

Ohlasy k utkání

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Prvních deset minut zápasu bylo jednoznačně v režii Poruby. My jsme dnes zdaleka nebyli v kompletní sestavě, ale s průběhem utkání jsme zvýšili svoji bojovnost i nasazení. Gradovalo to ve třetí třetině, kdy jsme po chybách hostů mohli vyrovnat nebo dokonce zápas otočit. Místo toho rozhodlo naše zbytečné vyloučení. Kvalita byla jasně na straně Poruby, za bojovnost však musím kluky pochválit.

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): Hráli jsme dobře jen polovinu zápasu, ve které jsme si vytvořili třígólový náskok. Pak jsme polevili a naopak domácí začali více hrát. Ve třetí třetině jsme se třepali o výsledek, ale naštěstí přišel čtvrtý gól a díky němu si vezeme z Přerova všechny tři body. Určitě se projevila ta dlouhá třítýdenní pauza bez zápasu. Druhou půli jsme dnes hráli opravdu špatně.