Junioři ustáli závěrečný tlak Zubrů, v Přerově natáhli vítěznou šňůru na 16 zápasů!

22.02.2014, Redakce

Jen s třináctkou statečných bojovníků do pole zajížděli junioři na led Přerova, kde měli od začátku herně navrch, což potvrdili i dvěma góly. Nejprve otevřel skóre Tomáš Král a v prostředním dějství navýšil náskok Jakub Kaleta, jehož trefa se nakonec stala vítěznou. V závěrečné části totiž Zubři převzali iniciativu, snížili a vytvořili si velký tlak, který porubští junioři ustáli a na konto si připsali další důležité vítězství. Jejich naprosto suverénní nadvláda nebere konce, tým trenérů Petra Trojana a Miroslava Bahníka vyhrál už šestnácté utkání v řadě a na čele tabulky nadstavbové části má k dispozici luxusní náskok sedmnácti bodů. Už v neděli může RT TORAX potvrdit skvělou formu definitivou postupu do baráže o extraligu.

Liga juniorů - 31.kolo pá 21.2.18:00
HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba 2011
1:2(0:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 45. Čelko (Hradil) – 19. Král (Mišenko, Kotas), 26. Kaleta (Ryška). Rozhodčí: Dobeš – Adamec, Poruba. Vyloučení: 4:6, navíc Tomeček (PŘE) 5 min. + OK a Maček M. (POR) 5 min. + OK. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
HC ZUBR Přerov: Dohnal – Tomeček, Mašíček, Šťastný R., Kundrátek, Adámek, Běhal, Duda – Školoud, Řezáč, Kebza – Čelko, Šnirc, Hradil – Siegel, Němec, Nohál.
HC RT TORAX Poruba 2011: Maček M. – Pobuta, Gola, Puškár, Schwarz, Kaleta, Brnčal, Mišenko, Kotas, Mihal, Ryška, Král, Havránek, Pasker.

Začátek zápasu byl v režii Ostravanů, kteří potvrzovali svou suverenitu. Dohnal se v bráně Zubrů vůbec nenudil. Musel hasit ostrou šanci Puškára a také dorážejícího Krále. Od čtvrté minuty se domácím přitížilo, protože Tomeček fauloval, ale díky výbornému Dohnalovi modrožlutí hru v oslabení zvládli. Ryška v jedné z obrovských šancí přestřelil.

Zubři měli příležitost v minutě šesté při Běhalově pokusu od modré a pak ještě z dobré rány Školouda, který byl blízko otevření gólového účtu také o chvíli později. I tentokrát si však s prudkou střelou poradil brankář Maček. V 17. minutě přišla obrovská možnost domácích, protože Kebza byl v přečíslení seknut obráncem Pobutou. Nařízené trestné střílení mezi Mačkovy betony ale neproměnil. Už to vypadalo, že úvodní perioda žádnou trefu nepřinese, ale pravdou byl opak. Minutu před koncem totiž Tomeček nezvládl rozehrávku a zcela volný Tomáš Král neměl problém přesně zakončit.

Prostřední dějství mělo ve scénáři nejdříve porubskou přesilovku, kterou však Zubři dobrou obranou zvládli. Zakrátko však už bohužel inkasovali podruhé. Dostatek prostoru v útočném pásmu dostal Jakub Kaleta, který poslal kotouč nad Dohnalovo rameno. V polovině utkání domácí přidali na obrátkách, jenže své šance proměňovat nedokázali.

Na brankáře Mačka si nepřišel Hradil a Řezáčova střela byla Kebzou tečována do místa, kam porubský gólman nastavil svou vyrážečku. Další velká možnost přišla na druhé straně, kde se skvěle předvedl Dohnal při úniku Paskera. V závěru druhé tercie hráli Zubři ještě přesilovku, Šnirc však po natlačení se před bránu zvedl kotouč příliš vysoko.

Na startu třetí části bylo jasně vidět, že se Přerov nemíní jen tak vzdát a jeho zlepšená hra konečně přinesla gólové ovoce. Za obranou si počíhal Ondřej Čelko, zužitkoval přesnou přihrávku od Hradila do jízdy a Mačkovi nedal šanci zasáhnout. Osm minut před koncem utkání sahali Ostravané po třetí brance. Mišenko a Brnčal však narazili na skvělý Dohnalův zákrok, kterým si pokryl místo u tyčky a kotouč za svá záda nepustil.

Závěrečné minuty patřily Zubrům, jejich dvě přesilovky dávaly velké šance na srovnání stavu, ale Maček, několikrát i s velkým štěstím, odolal. Kebzovi střela se začátkem poslední minuty nesedla a bez úspěchu skončila také půlminutová hra Přerova bez brankáře. Při odečítání posledních vteřin musel Maček řešit ještě obrovský závar, ani ten už však neměl gólový efekt. Následná šarvátka po závěrečném klaksonu už na výsledku 1:2 pochopitelně nic nezměnila.

Ohlasy k utkání

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Poruba je velmi silný soupeř, kterému jsme první třetinu naší bojácnou a ustrašenou hrou dost usnadnili. Je škoda, že se nám v ní nepodařilo proměnit trestné střílení. Místo toho jsme v závěru inkasovali. Až v polovině zápasu jsme začali soupeře více tlačit a dobruslovat. Ve třetí třetině jsme Porubu dostali i pod velký tlak, ale bohužel jsme z něj dali jen jeden gól. Utkání mělo jinak určitě dobrou úroveň. Soupeři bych popřál, aby se mu dařilo v dalších zápasech i v následné baráži.