Jedenáctou výhrou v řadě si junioři upevnili čelo tabulky, Zubrům nasázeli sedm gólů

19.01.2014, Redakce

Rozjetá porubská mašina se jen tak lehce zastavit nedá. Naposledy se o tom mohli přesvědčit přerovští junioři, kteří už v prvním dějství ztráceli čtyři branky. Porubští sice v prostřední tercii mírně polevili, ale stále měli navrch a v poklidu si došli pro další hladké vítězství 7:1. Svěřenci trenérského dua Trojan – Bahník se dokonce dvakrát prosadili v přesilových hrách, tři body zaznamenal útočník Tomáš Rataj, který dvě branky dal a na další přihrál. Sérii výher junioři natáhli už na úctyhodných jedenáct zápasů a na čele tabulky nadstavbové části si opět upevnili vedoucí postavení.

Liga juniorů - 26.kolo ne 19.1.13:30
HC RT TORAX Poruba 2011
HC ZUBR Přerov
7:1(4:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Schwarz (Havránek), 7. Holaň (Král, Brnčal), 11. Kaleta (Puškár), 17. Rataj (Maček D., Puškár), 34. Král (Holaň, Brnčal), 45. Mihal (Rataj), 60. Rataj (Brnčal) – 33. Šnirc (Adámek). Rozhodčí: Kubičík – Bartek, Kašinský. Vyloučení: 6:11. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 101. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 7:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Maček M. – Baca, Puškár, Kotas, Ryška – Pobuta, Schwarz, Kaleta, Brnčal, Mišenko, Rataj, Maček. D., Mihal, Holaň, Král, Havránek.
HC ZUBR Přerov: Grigárek (11. Loučka) – Tomiga, Mašíček, Šťastný, Kundrátek, Adámek, Běhal, Duda, Gazda, Řezáč, Kebza, Čelko, Šnirc, Školoud, Kubal, Siegel, Nohál, Němec.

Porubští junioři od úvodních minut potvrzovali výbornou formu z posledních zápasů a bylo jen otázkou času, kdy otevřou skóre utkání. Nakonec se ujala až „šmudla“ z konce páté minuty, kdy střílená přihrávka Jakuba Schwarze prošla překvapivě až do branky. O minutu později už při chuti hrající RT TORAX navýšil vedení pohlednou akcí, na jejímž konci zamířil Vojtěch Holaň a kotouč těsně prošel za brankovou čáru.

Hostující gólman Grigárek nebyl příliš ve své kůži a zanedlouho lovil touš ze své klece už potřetí. A musel se pod maskou pořádně červenat. Jakub Kaleta totiž nastřelil jen zadní mantinel, odkud se kus černé pryže dostal zázračně do branky. Do zubří klece se postavil Loučka a čisté konto mu vydrželo pouze necelých sedm minut. Maček našel zpoza branky dobře postaveného Tomáše Rataje, jenž zavěsil naprosto přesně.

Předtím měli Porubští k dispozici dlouhou přesilovku pět na tři, z níž další gól nevytěžili. V závěru prvního dějství se ještě do zajímavé pozice dostal Havránek, před nímž se nepochopitelně rozestoupila obrana Hanáků, ale branku jen těsně minul. Už první dvacetiminutovka prakticky rozhodla o majiteli tří bodů, rozjetá Poruba si vytvořila luxusní čtyřbrankový náskok a do druhé části mohla jít takřka bez nervů.

Nadále se hrálo ve vysokém tempu, ale další branka ne a ne přijít. RT TORAX měl mírně navrch, ale hostující obrana si už počínala podstatně zodpovědněji. Přesto jednou zapomněla na unikajícího kapitána Mačka, který na gólmana nevyzrál. Hosté se stále častěji osmělovali a po polovině střetnutí přišel zákonitý trest. Radim Šnirc dostal až příliš prostoru, čehož dokázal ideálně využít. Počkal si a přesnou střelou pod břevno ještě hostům vykřesal jiskru naděje.

Jenže radost hostující lavičce nevydržela příliš dlouho. Domácí junioři tak dlouho dobývali přerovskou klec, až se v nepřehledné situaci před brankou prosadil Tomáš Král. Hanáci měli následně k dispozici šanci na další snížení. Osmdesát sekund hráli v pěti proti třem, ale podobně jako Poruba toho ve dvojnásobné přesile příliš nepředvedli. Do šaten se odcházelo za rozhodnutého stavu 5:1.

Na startu třetího dějství měli domácí k dispozici další přesilovku, kterou už dokázali využít. Rataj našel šikovně najetého Dalibora Mihala, kterému stačilo jen lehce vložit hůl k tomu, aby překonal naprosto bezmocného gólmana. Porubští junioři ani za takového stavu nepolevili a pokračovali v nátlakové hře, která dělala takřka neškodným Zubrům nemalé problémy. V závěru se skóre měnilo ještě jednou.

Hanáci si museli vypomáhat fauly a jednu z přesilovek dokázala Poruba využít. Do konce zbývalo jen dvaačtyřicet vteřin, když se trefil přesně do černého Tomáš Rataj, který ještě kosmeticky upravil výsledek na konečných 7:1. Porubští potvrdili výbornou formu a zvítězili už v jedenáctém utkání za sebou, naopak Zubři si připsali v nadstavbě už šestou porážku z osmi utkání.

Ohlasy k utkání

Petr Trojan (HC RT TORAX Poruba): Můžeme být každopádně spokojeni s výsledkem, ale předvedená hra už nebyla podle našich představ. Vyšla nám sice výborně první třetina, ale pak kluci přestali dodržovat stanovenou taktiku a vznikala tam velká okna. Závěrečná třetina se pak v podstatě už jen dohrávala. V Havířově jsme rozhodně podali lepší výkon.

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): S favoritem jsme nezvládli vstup do utkání, kdy soupeř vytěžil z minima maximum. Nedařilo se nám v obranné činnosti, ale o přestávce jsme si něco řekli a prostřední část jsme zvládli podstatně lépe. Ve třetí třetině jsme ale tuto strategii opět přestali plnit. S takovým soupeřem se nedá hrát jen na sedmdesát procent a výsledek odpovídá dění na ledě.