Junioři si z Přerova přivezli vysokou výhru! Rozhodly tři slepené góly z poloviny zápasu

12.12.2013, Gabriela Juříková

Třetí kolo nadstavby odehráli porubští junioři na ledě Přerova a počínali si opět výborně. Po první třetině vedli 2:0. Utkání se rozhodovalo okolo třicáté minuty, kdy Zubři brankou Vrány snížili, ale hosté rychlými třemi brankami nedali domácím možnost nádechu k obratu. Ve třetí části zápasu RT TORAX vedení 5:1 navýšil dalšími dvěma zásahy a potřetí v play–off soubojích slavil výhru. Na zisku bodů se podílel dvěma brankami Jakub Schwarz, Ryška, Pasker a Mišenko jeden gól dali a na jeden přihráli. V sobotu od 10 hodin hrají doma proti Hodonínu.

Liga juniorů - 21.kolo čt 12.12.19:00
HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba 2011
1:7(0:2, 1:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 28. Vrána (Spěvák, Řezáč) – 3. Havránek, 17. Schwarz (Kotas, Mišenko), 31. Rataj (Ryška, Pasker), 31. Král (Brnčál, Holaň), 32. Mišenko (Ryška), 48. Schwarz, 58. Pasker (Rataj, Pobuta). Rozhodčí: Kika – Bryška, Valentík. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 139. Střely na branku: 27:28. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:7.
HC ZUBR Přerov: Grigárek (32. Loučka) – Tomeček, Mašíček, Šťastný R., Kundrátek, Tomiga, Kužílek, Běhal – Spěvák, Řezáč, Kebza – Čelko, Šnirc, Markl – Hradil, Kubal, Vrána – Siegel, Nohál
HC RT TORAX Poruba 2011: Maček M. – Pobuta, Baca, Puškár, Kotas, Ryška, Mišenko – Schwarz, Gola, Brnčál, Rataj, Maček D., Holaň, Král, Havránek, Pasker

Poruba sice Zubry v samotném úvodu přitlačila a Martin Havránek po objetí brány zařídil Ostravanům rychlé vedení, ale pak to byli domácí, kdo diktoval tempo hry. Dobré příležitosti však nedokázali využít. Střela Kundrátka od modré, Vránův průnik zpoza klece i střela Tomečka z prostoru mezi kruhy, to vše gólman Maček zlikvidoval. Poradil si také s volným Marklem, který byl úplně sám před bránou, a tak přišel velký trest. Na druhé straně střílel Jakub Schwarz přes klubko hráčů a puk si u tyče našel cestu do brány.

Do druhé třetiny tak Zubři vstupovali za stavu 0:2 a museli čelit trestnému střílení. Unikajícího Rataje zastavil hákováním Markl, ale porubský útočník penaltu neproměnil. Domácí to povzbudilo a za pár okamžiků se kotouč už třepotal v hostující svatyni. Spěvák jej předložil na volného Marka Vránu před bránou a ten už nemohl minout.

Kdo čekal další nápor Přerova, ten byl zakrátko v těžkém šoku. V osudné jednatřicáté minutě nejdříve ujel po velké chybě obrany Tomáš Rataj a zakončením mezi betony nedal Grigárkovi šanci a o chviličku později se z dorážky radoval také Tomáš Král. Porubská, téměř už vánoční nadílka, měla ještě jeden „dáreček“ a přesná střela Tomáše Mišenka vyhnala Grigárka z brány.

Zubři následně pohrdli přesilovkou pět na tři, která trvala celé dvě minuty. Čelko dokonce v polovině pětatřicáté minuty neproměnil trestné střílení, proto po dvou třetinách byl stavu zápasu už 1:5.

Ve třetí třetině přišla série několika vyloučení a s plným počtem se hrálo na obou stranách málo. Po Spěvákově příklepu neuspěl se střelou Řezáč, a tak Poruba přidala šestý gólový úspěch, o který se postaral přesnou ranou Jakub Schwarz. Zubři už se v závěru více prosadit nedokázali, naopak RT TORAX ještě skóre navýšil. Necelé tři minuty před koncem střílel mezi Loučkovy betony Jan Pasker a stav zápasu tím uzavřel na drtivé skóre 1:7.

Ohlasy k utkání

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Na hodně silnou Porubu jsme si v kabině stanovili nějakou taktiku, kterou jsme však totálně nedodrželi a dopadlo to tak, jak to dopadlo. Po šancích na obou stranách jsme začali kupit hrubé chyby, které soupeř tvrdě trestal. Za stavu 1:2 jsme byli na krátký čas v zápase, ale bohužel jsme po další chybě znovu rychle inkasovali a Poruba už pak zápas ovládla. Přístup našich hráčů byl velmi špatný, přišli si jen tak zahrát bez nějakého většího nasazení či bojovnosti. Někteří nám sice kvůli zranění chybí, ale na to se nemůžeme vymlouvat.

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): Výsledek je sice jednoznačný, ale v první třetině nás přerovští hráči převyšovali. Byli hodně aktivní, poslali na nás patnáct střel, ze kterých však nedokázali skórovat. Tam se podle mě zápas lámal. My jsme z protiútoku dali dva góly a začátek nám tedy vyšel. Ve druhé třetině to bylo nahoru dolů a podařilo se nám více se prosadit. Třetí třetinu poznamenala spousta vyloučených, proto jsme nabádali hráče, aby hráli disciplinovaně. V tom závěru jsme naše vedení ještě navýšili.