Junioři si vyšlápli na druhý Havířov, o vítězství rozhodla výborná druhá třetina

02.11.2012, Adam Bagar, Josef Nudera

Junioři zajížděli na led druhého Havířova s jednoznačným cílem ukořistit nějaké body. V první třetině příliš pohledný hokej k vidění nebyl a do šaten se odcházelo za nerozhodného stavu 1:1. V prostřední dvacetiminutovce Poruba přidala a led havířovské K&K Pneu arény zcela ovládla. To dokázala vyjádřit i třemi vstřelenými góly. Náskok si již ve třetí tercii svěřenci trenéra Petra Trojana zkušeně pohlídali a připsali do si do tabulky po vítězství 5:2 důležité tři body. O dvě branky se postaral David Maček. V neděli juniory čeká domácí bitva s Frýdkem-Místkem.

Liga juniorů - 12.kolo pá 2.11.18:00
AZ Heimstaden Havířov
HC RT TORAX Poruba 2011
2:5(1:1, 0:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. Putniorz (Flamík), 53. Graca (Lenomar) – 11. Maček (Ryška), 24. Kameníček (Černín), 26. Kofroň (Kameníček), 37. Maček (Brnčal, Ryška), 45. Rosypka (Kysučan) Rozhodčí: Fiala – Havlík, Marek. Vyloučení: 7:7, navíc Brnčal (POR) 10 min. OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 149. Střely na branku: 24:31 (8:6, 6:18, 10:7). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5, 2:5.
AZ Heimstaden Havířov: Tomšů (41. Gabler) – Bureš, Dýrr, Flamík, Graca, Jaroch, Kostelník, Křibík, Lenomar, Matěj, Matějek, Mihal P., Mráz, Ovčaří, Přívara, Putniorz, Řehulka, Smuž, Szewieczek, Weisser.
HC RT TORAX Poruba 2011: Seifert – Černín, Dusík, Vrána, Jasiok, Ryška, Baca – Piják, Kameníček, Kofroň – Kysučan, Mihal D., Rosypka – Maček, Brnčal, Pobuta.

Zápas začal řadou nepřesností z obou stran, hostující brankář Seifert si připsal první zákrok až ve 2. minutě. V 5. minutě vystřelil slušnou střelu Michael Dusík, ale Tomšů dokázal puk poměrně lehce vyrazit mimo tři tyče. Havířov dostal výhodu přesilovky, ale o tu velmi rychle faulem přišel. V 11. minutě dokázala Poruba využít nabídnutou přesilovku, když z kruhu vystřelil DAVID MAČEK, který využil při své střele toho, že brankář Tomšů měl zakrytý výhled – 0:1.

Radim Vrána vystřelil puk od modré čáry a Tomšů na poslední chvíli dokonale vyrazil betonem. V 17. minutě jsme viděli další využitou přesilovku, tentokráte na straně Havířova. JAN PUTNIORZ vzal celou tíhu na sebe a projel až před Seiferta, kterému procpal puk mezi betony – 1:1. Lukáš Kofroň se dostal do zajímavé situace, kterou musel Tomšů řešit už vleže na ledě. Na konci třetiny hrál Havířov přesilovku, kterou ale nevyužil.

Ve 24. minutě nebyl Havířov důrazný před svým brankářem a toho dokázal využít DALIBOR KAMENÍČEK, který měl ideální pozici před brankou a nemohl minout – 1:2. Havířov se snažil reagovat na nepříznivý vývoj třetiny a Tomáš Mráz si dokázal výborně nabruslit do šance, ale jeho střelu vyrazil brankář Seifert. Ve 26. minutě udeřila Poruba znovu! Flamík chyboval na modré čáře, toho využil Kameníček, který vystřelil na Tomšů, ten vyrazil puk na hokejku LUKÁŠI KOFROŇOVI a ten už celou akci úspěšně zakončil – 1:3.

Následně přišla série vyloučení, které zatím ani jeden z celků nevyužil. Ve 33. minutě vystřelil Kostelník výbornou střelu, kterou Seifert vyrazil. Havířov se pak nechal vyloučit a hosté využili dvojnásobnou přesilovku. DAVID MAČEK vystřelil z první přesně, vše vypadalo, že situaci vyřešil Tomšů dobře, ale puk mu nakonec propadl – 1:4. V závěru třetiny se ještě dostal Dýrr ke střele, kterou pouze zachránil čest, ale nikoliv brankově.

Ve 45. minutě dokázala Poruba přidat ještě jednu přesnou trefu. René Kysučan nahrál přesně na hůl VLADIMÍRU ROSYPKOVI a z této krásně a rychlé akce se nemohl mýlit – 1:5! Do dobré pozice se dostal hostující Kameníček, ale už střídající brankář Gebler ho výborně vychytal. V 53. minutě přišla chvíle Havířova. DANIEL GRACA dokázal tvrdým a přesným příklepem trefit pravý horní růžek Seifertovy branky – 2:5!

V závěru utkání se ještě poměrně dost vylučovalo, ale ani to už nemohlo ovlivnit konečný výsledek. V závěrečné akci Poruby a také celého utkání David Maček nahrál Rosypkovi, který vystřelil výborně, ale Gabler ho vykryl. Poruba získala zaslouženě tři body, když v celém utkání působila aktivněji a díky dobrému pohybu si odváží cenné body.

Ostatní výsledky 12. kola LJ – sk. Východ:

VHK Vsetín – LHK Jestřábi Prostějov 5 : 2
HC Frýdek-Místek – SHK Hodonín 6 : 4
Hokej 2003 Šumperk – HC Slezan Opava 4 : 6
HCM Warrior Brno – HC ZUBR Přerov 3 : 7

Ohlasy k utkání

Dalibor Pasker (HC AZ Havířov 2010): V tomto utkání jsme si nezasloužili body, natož vyhrát. U každého kotouče jsme byli později a nechodili jsme agresivně do soubojů s cílem je vyhrát. To se nám začalo hromadit a utkání dopadlo tak, jak dopadlo.

Petr Trojan (HC RT TORAX Poruba): Toto utkání nám moc pohledný hokej nenabídlo, byl to boj o každý puk. Do druhé třetiny jsme šli s tím, že budeme chodit do brány a budeme tam clonit - to se nám skutečně podařilo. Třetí třetina se už pouze dohrávala a bylo vidět, že s ubývajícím časem byli domácí nervóznější. Myslím si, že jsme v dnešním utkání nebyli lepší, ale měli jsme parádní druhou třetinu.