Porubské trápení pokračuje, RT TORAX nestačil ani na Nový Jičín

12.10.2011, Adam Bagar

Prolomit konečně sérii domácích porážek chtěli hokejisté HC RT TORAX Poruba 2011 v duelu s trápícím se Novým Jičínem. Jenže hosté měli od úvodních minut zápas ve své režii. Při dvougólovém manku sice dokázali Porubští v přesilové hře snížit Janem Matějným, ale to bylo z jejich strany vše. Nový Jičín hrál trpělivě a velmi zkušeně dovedl zápas až k vysokému vítězství 1:5. Hattrickem se blýskl Marian Skaloš. Porubské trápení tak pokračuje i nadále, ani na šestý pokus nevsítil RT TORAX před svými diváky více než dvě branky. V dalším kole navíc čeká svěřence trenéra Jana Vavrečky velmi těžký duel na horké půdě Havířova.

2. liga - skupina Východ - 10.kolo st 12.10.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
Ďáblové Nový Jičín
1:5(0:1, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 30. Matějný (Mintěl, Vaněk) - 16. Macháček, 24. Skaloš (Macháček, Štěpjak), 40. Štěpjak (Andrýsek, Macháček), 45. Skaloš (Zedník, Macháček), 53. Skaloš (Štěpjak). Rozhodčí: Fiala - Bojda, Mrákava. Vyloučení: 4:4, navíc Uhlár (NJI) 10 min. OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 470. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5.
HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich - Wolf, Hruzík, Chajretdinov, Vnenk, Šindelář, Mintěl, Piskura - Pavlačka, Kalina, Zuber, Vaněk, Matějný, Kotásek, Badžo, Krayzel, Zdráhal, Galgonek, Chaloupka, Bartošek, Šimkovič.
Ďáblové Nový Jičín: Chvostek D. - Toman, Andrýsek, Pelikán, Brynecký, Skaloš, Horák, Hruška, Tomášek, Macháček, Gebauer, Štěpjak, Pargáč, Slavík, Gulda, Zedník, Chvostek F., Uhlár.

Do souboje dvou celků ze dna tabulky vstoupili lépe hokejisté Nového Jičína. Tomanovu střílenou přihrávku těsně před Gleichem tečoval Uhlár a domácí mohli být rádi, že již po necelých třech minutách neprohrávali, když kotouč jen těsně minul pravou tyč branky. Na domácím brankáři si vylámal zuby také Brynecký, ten ani nadvakrát nedostal kus černé pryže za brankovou čáru. Následně se do zápasu začala dostávat také Poruba, ale výraznější šanci si vytvořit nedokázala.

Naopak na druhé straně chyboval při vyhození touše Šindelář a trefil smolně zrovna kapitána Petra Macháčka, ten již svůj samostatný únik s přehledem dokázal proměnit a dostat tím hosty do hubeného vedení. V závěru třetiny měl Nový Jičín k dispozici ještě další přesilovou hru, ale ta již ke změně skóre v první periodě nevedla.

Nepříliš zajímavá podívaná pokračovala i ve druhé třetině. Hosté byli nadále hokejovějším týmem a dokázali své vedení navýšit. Po další chybě v domácích obranných řadách našel Macháček přihrávkou za obranu najetého Mariana Skaloše a ten se přesnou střelou nemýlil. Porubě pomohla přesilová hra. V ní na modré napřáhl Mintěl a Jan Matějný dokázal jeho střelu šikovně sklepnout za Chvostkova záda.

Po snížení jakobychom konečně viděli zajímavější hokej. Pohledná akce domácích, kdy Matějný našel volného Pavlačku a ten ztroskotal na Chvostkovi, vyrovnáním neskončila. Na druhé straně nevyužil množství prostoru a času před Gleichem ani Gebauer. Přesto se v závěru třetiny hosté radovali. V přesilové hře ještě Gleich stačil výborně zneškodnit šanci Macháčka, jenže na dorážku Martina Štěpjaka do zcela prázdné svatyně už byl krátký.

Poslední dvacetiminuovka přinesla již velké porubské trápení. Zedník našel zadovkou před Gleichem zcela volného Mariana Skaloše a ten se postaral již o luxusní náskok svého týmu. Marian Skaloš byl jakoby neudržitelný a v přesilové hře dokonce završil svůj hattrick. Střelou pod víko nedal domácímu brankáři nejmenší šanci. V závěru se již duel dohrával, a tak RT TORAX po špatném výkonu podlehl Novému Jičínu zaslouženě vysoko 1:5.

Ohlasy k utkání

Jan Vavrečka (HC RT TORAX Poruba 2011): Dostaly nás do kolen první dvě branky, kdy jsme nevyhodili puk ze třetiny. Poté již v týmu nebyla psychická síla výsledek otočit. Abych něco i vyzvihnul, tak se mi líbil výkon juniorů Vaňka a Šimkoviče. Moc mě mrzí, že hlavy byly dole již na konci druhé třetiny, měli jsme více bojovat a více se o výsledek porvat. Měli jsme mít větší vůli někoho srazit, více střílet, tlačit se do branky, to jsem tam vůbec neviděl. Zvažujeme již nějaké změny, musíme se sejít s výborem a nějak tu situaci začít řešit.

Petr Kneblík (HC Nový Jičín): Myslím si, že jsme byli lepším týmem. To jsme byli i v některých předchozích zápasech, ale nedávali jsme góly. Střelecky jsme se probudili, Skaloš ještě nedal branku a proti Porubě vstřelil hned tři. Potýkáme se s úzkým kádrem, navíc i dnes se dva hráči zranili, takže jsme dohrávali s patnácti lidmi. Brankářská jednička Šrámek je zraněný, dvojce Kozákovi se příliš nedařilo a dostával nešťastné branky, takže jsme si z juniorky Třince vytáhli našeho mladého gólmana Chvostka. Všechny změny v sestavě, které jsme udělali, vyšly.