V prvním kole junioři vydřeli těsné vítězství nad Přerovem

10.09.2010, Adam Bagar

Po mladších dorostencích už také juniorům začala soutěž. V prvním kole přivítali na domácí půdě hráče Přerova. Byl to jeden velký boj, diváci viděli minimum střeleckých pokusů, šancí i přerušení. Šťastnějším celkem nakonec byla Poruba, která se ujala po trefě kapitána Tomáše Mládenky (na fotografii) vedení. Hosté sice srovnali, ale dvě trefy Filipa Kurovského posunuly domácí hokejisty blíže ke dvěma bodům. Zubři sice v závěru snížili, ale na vyrovnání se již nezmohli, a tak odjížděli z Ostravy po výsledku 3:2 s prázdnou. Další utkání sehraje RT TORAX v neděli na půdě Komety Úvozu.

1. liga juniorů - 1.kolo pá 10.9.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC ZUBR Přerov
3:2(1:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. Mládenka (Peslar, Kofroň), 26. Kurovský (Mládenka), 48. Kurovský (Kofroň) - 22. Kocan (Vaněk), 52. Vaněk (Loupal). Rozhodčí: Trombík - Barteček, Fiala. Vyloučení: 6:2, navíc Motyka (POR) 10 OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Střely na branku: 25:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Konvička - Mládenka (C), Peslar, Ferenc, Dusík, Odsedek, Svoboda - Motyka, Barčák, Vidlák - Král, Kameníček, Zuber - Kofroň, Kurovský, Bystroň - Sovadník, Dominec.
HC ZUBR Přerov: Vrzala - Sklenář, Vávra, Molnár, Bosák, Dočkal, Navrátil, Bachánek, Kocan, Žurek, Vaněk (C), Javora, Klimecký, Chovanec, Brada, Prášek, Loupal, Vodák, Hradil, Schaffer, Hlídek.

Oba celky jakoby byly na úvod nové ligové sezóny zaskočeny. Vyčkávací a plynulý souboj bez šancí prolomila až situace z deváté minuty. V přesilové hře napřáhl na modré Tomáš Mládenka, jenž vzal jako pravý kapitán zodpovědnost na svá bedra, a svou ranou překonal bezmocného Vrzalu. Ani po vedoucí domácí trefě se hra příliš nezměnila. Přerovští Zubři sice působili aktivnějším dojmem, ale Konvička nemusel i díky dobře pracující obraně řešit žádné obtížnější situace. Naopak na druhé straně zaujal přítomnou hrstku diváků svým individuálním průnikem agilní Zuber. Mířil do protipohybu gólmana, kus černé pryže však jen těsně minul levou tyč.

Hned na začátku druhé půle bylo srovnáno. Střelu kapitána Vaňka ještě stačil Konvička zlikvidovat, na dorážku Daniela Kocana už byl ovšem krátký. Domácí čekali s odpovědí pouze necelé čtyři minuty. Střelecký pokus aktivního Mládenky ještě stačil před Vrzalou tečovat do horní části branky Filip Kurovský a domácí lavička mohla podruhé jásat. Ve 28. minutě předvedl v oslabení šikovnou individuální akci Peslar, jenže Vrzala se na brankové čáře parádně „haškovsky“ roztáhl. Zubři se s výsledkem logicky nemohli spokojit a začali stále častěji vystrkovat růžky, z čehož pramenily domácí fauly. Ve velké šanci promarnil mezi kruhy stojící Prášek příležitost na vyrovnání. Další nebezpečí přišlo pro Porubu vzápětí, kdy za obranou unikal Brada, vše hasil až faulem Kameníček. Hlavní rozhodčí Trombík vše vyřešil pouze dvouminutovým trestem.

Třetí třetina, alespoň její první polovina, patřila doslova Patriku Odsedkovi. Ten poslal zkušenou extraligovou žabičku do jízdy Kofroňovi, ovšem ten ztroskotal na Vrzalovi, který dnes nebude mít lehké spaní. Namazal totiž přesně na hůl Odsedka, který vyčkal na správný moment a poslal puk na u tyče operujícího Filipa Kurovského, pro nějž nemohl být problém zasunout puk do branky. Zubři dokázali rychle reagovat. Z prostoru kruhu se trefil přesně pod horní tyč Konvičkovy svatyně kapitán Petr Vaněk. Přerov zvýšil aktivitu a působil v závěru dravějším dojmem, ovšem domácí obrana pracovala znamenitě a už soupeře prakticky k ničemu vážnějšímu nepustila. HC RT TORAX Poruba tak zdolal v prvním ligovém kole hokejisty Přerova těsně 3:2.

V dalším kole čeká porubské juniory těžké utkání v Brně. „Brno bude asi velmi silný soupeř, i dle výsledků v přípravě, ale myslím si, že kluci už k tomu přistoupí s čistou hlavou. Mají tam malé hřiště, což by nám mohlo vyhovovat. Věřím, že z Brna nějaké body přivezeme,“ říká hlavní trenér Pavel Leksovský.

Ohlasy k utkání

Pavel Leksovský (HC RT TORAX Poruba): Start do sezóny byl pro nás bodově dobrý, ale s předvedenou hrou vůbec nejsem spokojen. Kluci bojovali, dřeli, myslím si, že v hlavách moc chtěli a právě z té přemíry snahy pramenila velká nervozita a neuspořádanost. Start do nového ročníku je vždy velmi důležitý, a to klukům hodně svazovalo ruce. Věřím, že v dalších utkáních budeme hrát jinak. Přesto bych chtěl klukům poděkovat za odedřený výkon. Mrzí mě zranění Martina Vidláka, což je pro nás jeden z klíčových hráčů. Věřím, že se co nejrychleji vrátí zpět do sestavy.

Josef Málek (HC Zubr Přerov): Utkání se mi hodnotí velmi těžko. Před týdnem jsme tady dostali docela velkou nakládačku, dnes jsme již přijeli v kompletní sestavě a chtěli jsme tudíž vyhrát, bohužel ani dnes jsme na soupeře nestačili. Poruba hrála velmi chytře, udělali jsme tam zbytečně několik hrubých chyb, například u třetího gólu. Připadalo mi, že jsme hráli a tvořili hru, ale soupeř svou chytrostí dal důležité góly, které rozhodly o osudu utkání.