Dorostenci Poruby ztratili svou letošní domácí neporazitelnost, když podlehli Jestřábům 2:3

28.09.2008, Kateřina Juříková, Adam Bagar

Dorostence VOKD Poruby čekal po páteční prohře ve Frýdku - Místku tentokrát přijatelnější soupeř - celek HK Jestřábi Prostějov, který se pohybuje spíše ve spodních patrech ligové tabulky. Domácí se dostali do vedení v osmé minutě brankou v oslabení, kdy se trefil Jan Sochorek. Když pak v úvodu sedmnácté minutě zásluhou Vojtěcha Palkoviče Porubští zahrozili podruhé, tak nic nenasvědčovalo tomu, že by si v tomto utkání neměli připsat na své konto dva body. Jenže hosté se postupně zvedali a ještě v závěru první části dokázali snížit. Tlak domácího týmu v úvodu druhé třetiny brankou neskončil, a tak soupeř následně po chybě v obraně opět trestal a srovnal na 2:2. Jestřábům najednou narostla křídla a ohrožovali branku Poruby především ze svých smrtících protiútoků. Jeden z nich hostům vyšel opět v úplném závěru druhé dvacetiminutovky, navíc ve vlastním oslabení. Třetí třetina byla již ve znamení křečovité snahy domácích a dobře bránícího soupeře, který často vyhazoval touše přes všechny čáry a hlídal si tak pouze své jednogólové vedení. To se také hostům nakonec povedlo, a tak VOKD Poruba podlehla překvapivě prostějovským Jestřábům 2:3. Další utkání čeká dorostence VOKD v pátek 3. října na ledě Žďáru nad Sázavou.

- 8.kolo ne 28.9.14:15
HC RT TORAX Poruba 2011
LHK Jestřábi Prostějov
2:3(2:1, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Sochorek, 17. Palkovič (Štefek) - 20. Minařík (Přikryl), 26. Jurník, 40. Koutský. Rozhodčí: Langer - Tuizal, Řezáč. Vyloučení: 5:2. Bez využití. V oslabení: 1:1. Diváci: 70. Průběh utkání: 2:0, 2:3.
HC RT TORAX Poruba 2011: Sanitrák - Lužný, Odsedek, Kupčík, Zuzaník, Svoboda, Peslar, Klimíček, Puškár, Král, Gonda, Kofroň, Ganger, Palkovič, Sochorek, Plášek, Chaloupka, Štefek, Němec, Dominec.
LHK Jestřábi Prostějov: Lukáš - Pozděna, Mašek, Stejskal, Dvořák, Hlídek, Herzán, Přikryl, Minařík, Koutský, Compel, Stejskal, Jurník, Pudil, Prokop, Novotný, Vavro.

Úvodní třetina započala velikým úsilím obou týmů. Domácí i hosté se snažili přiblížit k soupeřově brance, ale obrana vždy a včas zabránila střelci vystřelit. V čase 7:10 se ale jednomu střelci přece jen podařilo přelstít obranu a vstřelit branku. Byl to domácí hráč Jan Sochorek, který oblafnul prostějovského hráče, sebral mu puk a překonal gólmana Lukáše. Domácí tak vedli 1:0, ale prostějovští hráči se nehodlali vzdát a přitlačili pořádně na pilu. Domácí jim jejich plány s úspěchem kazili a po většinu času se hrálo v obranném pásmu hostí. O vstřelení branky se pokusil Král, ale kotouč bohužel pro domácí skončil v Lukášově lapačce a stav se proto neměnil. Hosté se také párkrát pokusili vsítit branku, ale střely Novotného a Koutského také neskončily v brance. V čase 16:09 se opět radovali domácí, když vstřelil branku Vojtěch Palkovič. Radost Porubákům dlouho nevydržela, protože v čase 19:31 dostali od Prostějovských první branku. Přikryl, který stál kousek od Sanitráka, nahrál Jaroslavu Minaříkovi, ten neváhal a okamžitě vypálil od modré a kotouč zakotvil v Sanitrákově bráně. Porubští tak dostali gól do šaten a hosté snížili náskok na 2:1.

Do druhé části vstoupili lépe domácí, ale střely Palkoviče, Zuzaníka i Gondy skončily pouze na pozorném Lukášovi. Domácí nadále drželi soupeře v obranném pásmu, ale kýžené třetí branky se stále nemohli dočkat, a to ani po velké šanci Kofroně, jenž se ocitl sám mezi kruhy. V čase 25:37 však skórovali naopak Prostějovští, když se do samostatného úniku dostal Daniel Jurník a střelou mezi betony nedal Sanitrákovi vůbec žádnou šanci. Další branku se snažil vstřelit Petr Stejskal, ale pohotový Sanitrák střelu úspěšně odrazil. Krásnou akci měli domácí, když Sochorek vypálil na Lukáše, který puk vyrazil a dorážet se pokusil Palkovič, ale hosté ho včas zastavili. Další akci hostí opět zosnoval Jurník, ale střela mířila po ledě a Sanitrák tak dostal kotouč rychle pod kontrolu. Střely Chaloupky a Krále se následně také nepovedlo dostat do branky. Zato v čase 39:27 se to povedlo hostům. V oslabení do branky doslova dotlačil kotouč Jan Koutský a zvýšil náskok na 2:3, který se do konce třetiny nezměnil.

V poslední třetině zaútočili hned na začátku hosté. Pozděna ujel s kotoučem domácím obráncům a dostal se nebezpečně blízko Sanitráka. Ten jeho střelu úspěšně zachytil. Domácí také zaútočili na Lukáše, ale střely skončily buď v jeho lapačce a nebo se odrazily od betonů. V půli třetiny dostali šanci hosté, když hráli přesilovku 5 na 3, ale tuto možnost nevyužili a málem gól obdrželi. Naštěstí pro ně se jim včas podařilo porubského hráče zadržet. Domácí měli o několik minut později opět šanci vsítit branku, ale střelu Svobody Lukáš odrazil. Prostějovští i porubští hráči se o kotouč rvali jako lvi a střel bylo také hodně, ale bohužel ani jedna do branky nezapadla. Domácí se snažili ze všech sil vyrovnat skóre, ale střela Klimíčka nedokázala gólmana hostí překonat. Do konce třetiny už tedy nepadla žádná branka a domácí těsně prohráli nad Prostějovem 2:3.