Další dorostenecká přestřelka s šťastným koncem pro Sarezu

07.09.2008, Kateřina Juříková, Adam Bagar

Po třináctigólové přestřelce v Břeclavi, ve které nakonec dorostenci vybojovali všechny body za vítězství 7:6 čekal svěřence trenérů Vlka a Trojana domácí souboj se Znojemskými Orly. Hosté se sice dostali velmi rychle do vedení, ale přesto úvodní třetina patřila domácí Sareze, která postupně brankami Vojtěcha Palkoviče, Petra Chaloupky a Tomáše Krále otočila stav na 3:1, což byl také konečný výsledek úvodní části. Ve druhé třetině byly k vidění, stejně jako v té první, celkem čtyři branky. Za domácí se trefili Petr Štefek a Lukáš Kofroň, který již zvyšoval na průběžných 5:2. Ze strany Ostravy to však bylo, co se gólového zápisu týče, vše. Po dvou třetinách svítil na světelné kostce stav 5:3 pro domácí. Závěrečná část přinesla velmi málo šancí a tudíž i branek. O tu jedinou se postarali gólem v 59. minutě Znojemští. Rázem bylo na světě drama, ale se šťastným koncem pro domácí, kteří si již jednobrankový náskok dokázali pohlídat a zvítězili 5:4. Po úvodních dvou kolech tak mají dorostenci na svém kontě plný zisk čtyř bodů, ovšem alarmujícím faktem je deset inkasovaných branek ve dvou utkáních. Další utkání čeká dorostence v pátek 12. září, kdy se od 18:15 hod. představí na ledě brněnského celku Kometa Úvoz.

- 2.kolo ne 7.9.14:15
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Leram Orli Znojmo
5:4(3:1, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Palkovič (Svoboda, Němec), 9. Chaloupka (Zuzaník), 11. Král (Kofroň), 29. Štefek (Klimíček), 34. Kofroň - 2. Klín (Mikulášek), 30. Klín (Telesz, Plainer), 37. Hlávka (Pelikán), 59. Telesz (Hejl). Rozhodčí: Škrobák - Langer, Dočkal. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 70. Střely na branku: 25:32. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:4.
HC RT TORAX Poruba 2011: Sanitrák - Lužný, Odsedek, Kupčík, Zuzaník, Peslar, Svoboda, Štefek, Král, Klimíček, Lelkeš, Ganger, Chaloupka, Sochorek, Palkovič, Vícha, Němec, Franek, Kofroň, Kovář, Blahuta.
HC Leram Orli Znojmo: Kameš - Bukáček, Pražák, Hobza, Vrbka, Jankových, Telesz, Kastner, Klín, Hloušek, Hejl, Mikulášek, Nohava, Hlávka, Pelikán, Nahodil, Plainer.

První třetina začala hned dvěma góly. Úvodní branku dali hosté, když se v čase 1:12 po přihrávce Mikuláška trefil do odkrytého místa Vojtěch Klín. O 27 vteřin později vyrovnal hráč Sarezy Vojtěch Palkovič, který si našel škvíru mezi betony a puk skončil za brankářovými zády. Ze stavu 0:0 se tak opět stal nerozhodný stav, a to 1:1. Domácí se po většinu času zdržovali v útočném pásmu, a to se jim vyplatilo. V čase 8:14, kdy hráli přesilovou hru 5 na 3, dali druhou branku. Po nahrávce Zuzaníka dotlačil kotouč za brankářova záda Petr Chaloupka. Hráči Sarezy se nadále drželi v obranném pásmu hostí a hráčům Znojma ho nedovolili opustit. To se opět zúročilo a padla z toho další branka, a to v čase 10:34, když se Tomáš Král po nepovedené střele do betonů nevzdal, odražený puk znovu zachytil na hokejku a pomalým pohybem, který si vychutnal, zasunul kotouč do klece. Ač se Znojemští snažili sebevíc, domácí obránci je ke svému gólmanovi příliš nepouštěli. A ikdyž vypálili nějaké střely od modré, tak je buď zachytili domácí na své hole a nebo se odrazily od mantinelu. Do konce třetiny už žádná branka nepadla a úvodní část tak skončila stavem 3:1.

Ve druhé třetině měli v úvodu největší šanci Znojemští, když se před Mikuláškem objevilo prázdné brankoviště. Bohužel pro hosty se z leže blbě střílí, a tak pomalý kotouč včas zachytil domácí obránce. Zato domácí měli větší štěstí. V čase 28:43, když hráli v oslabení, ujel Petr Štefek obráncům hostí a překonal jejich brankáře. Hned vzápětí, v čase 29:38, obdrželi gól domácí. Po střele Telesze se puk odrazil od betonů, ale naštěstí pro Znojemské, stál u brány Vojtěch Klín, který odraženou střelu tečoval do volného prostoru. Třetí branka v této třetině padla ze strany domácích v čase 33:15. Lukáš Kofroň, který si parádně najel mezi kruhy, vypálil na nic netušícího brankáře a kotouč skončil za jeho zády. Domácí tak zvýšili svůj náskok na 5:2. Hosté ovšem zapojili všechny síly do útoku a v čase 36:20 střelou Patrika Hlávky snížili sarezácký náskok na 5:3. Ke konci třetiny měli šanci vsítit čtvrtou branku Orli, když jeli dva na domácího brankáře, ale střela Hlávky tentokrát trefila jen horní tyč. Do šatny tak oba celky odcházely za stavu 5:3.

Poslední třetina začala šancí domácích. Na gólmana hostí si vypálil Král, ale pohotový brankář kotouč zachytil. Obě mužstva se rvali o puk jako lvi, ale ani jednomu týmu se nepodařilo přiblížit se k brankářovi, protože obránci vždy byli ve střehu a dotěrné útočníky o puk obrali. Deset minut před koncem utkání si hosté vzali oddechový čas, ve kterém vymýšleli, jakým způsobem srovnat skóre. Další šanci domácích měl Lužný, když si při signalizovaném trestu hostí vypálil od modré, ale gólman opět střelu zachytil. V 54. minutě předvedl opravdovou parádu Král, když obelstil obránce, dostal se až k povyjetému gólmanovi a jednou rukou zakončoval, ovšem jen těsně mimo branku. Dvě minuty před koncem utkání odvolali hosté brankáře a jelikož byl vyloučen Kofroň, hráli tak Znojemští 6 na 4. To se jim také vyplatilo, když v čase 58:35 snížili náskok střelou Michala Telesze na 5:4. V závěru už Sareza svůj náskok udržela a připsala si tak do tabulky další dva body za těsné vítězství 5:4.